Som denne legen med SM brukt fra en walking stol å gå

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Forskning tyder på at en kvalitetsdiett forbedrer noen SM-symptomer. Imidlertid er effektene av Wahl-protokollen ennå ikke helt etablert.

I fire påfølgende år på vippe rullestol, er Dr. Terry Wahls fantastisk som nå går på sykkel hver dag for å gå på jobb ved Universitetet i’Iowa Carver College of Medicine of Medicine of Medicine.

Selv om Wahls har lagt merke til symptomene mens han deltok på den medisinske skolen i 1980, mottok han ikke en diagnose av relapsing-remitting multippel sklerose opp til 2000. I 2003 er sykdommen avansert på den sekundære progressive scenen. Han begynte å bruke en rullestol på grunn av ryggsmerter og tretthet.

Siden Wahls bodde i Midtvesten, søkte han en behandling på Mellen Center for multippel sklerose av Cleveland Clinic i Ohio.

& # 8220; Jeg trodde på de beste stoffene og sier. & # 8220; Problemet var at jeg hele tiden hadde redusert & # 8230; Jeg var i stand til å se at konvensjonelle stoffer ikke kunne stoppe min nedgang i et liv tvunget til sengs og potensielt dementert, så jeg begynte å lese dyreforsøk.& # 8221;

Nutrition Door Hope

Siden dyreforsøk utføres ca. 10-20 år før kliniske studier, begynte Wahls å søke etter narkotika basert på dyremodeller.

Da, i 2005 skjedde det for meg at jeg skulle se etter studier på vitamintilskudd og husk Wahls.

Basert på studier på vitaminer og kosttilskudd for andre hjernelaterte sykdommer, begynte han å eksperimentere med de hun kaller & # 8220; Vitamin Cocktails & # 8221;.

Del på Pinterest

Jeg skjønte at min innsats er litt og # 8216; mindre med denne vitamincocktailen jeg utvikler med sikte på min mitokondrie og sier.

Noen år tidligere, sine leger i Cleveland Clinic L’de hadde adressert Dr. Loren Cordain på fordelene med Paleo dietten. Etter å ha vært vegetarianer i 20 år, gikk Wahls til denne dietten, noe som medførte å gi opp frokostblandinger, belgfrukter, bær og mer & # 8211; I tillegg til å gå tilbake for å spise kjøtt.

Jeg har ikke spist kjøtt i lang tid, så det var en veldig viktig beslutning om å gå tilbake til å spise kjøtt og forene den og # 8221; sier.

«Men jeg fortsatte å avta. Jeg var med [Paleo dietten] fordi jeg trodde at vitenskapen om at [Cordain] hadde utsatt og artiklene refererte til de hadde mening, og i det minste gjorde jeg noe «8220;.

Da han fulgte Paleo-dietten, fortsatte han å eksperimentere med integrering av vitaminer. I 2007, etter å ha fulgt et kurs på nevrobeskyttelse på det funksjonelle medisininstituttet, la Wahls flere vitaminer og kosttilskudd til sin cocktail, og fikk totalt 17 vitaminer og kosttilskudd.

& # 8220; Jeg kunne si det som hjalp litt, så det var veldig oppmuntrende å fortsette å lese og eksperimentere & # 8221; sier Wahls.

Da, i # 8217 høsten 2007 hadde Wahls sin flotte tid: Han bestemte seg for å redesigne Paleo-dietten for å maksimere næringsstoffene han tok i form av en pille.

«I tre måneder har min innsats bemerkelsesverdig redusert, min mentale lucidity har sterkt forbedret seg. I seks måneder, er jeg tilbake rundt & # 8211; Låsing og med en pinne & # 8211; Men jeg går.

Del på Pinterest

Som et resultat har Wahls-protokollen dukket opp. Kostholdet som opprettet fokuserer på stress av visse matvarer i stedet for på den enkle fjerningen av mat.

Denne dietten er virkelig det eneste tilgjengelige dietten som har blitt forsettlig designet for ernæringsmessige behov for mitokondrier og hjerneceller og forklarer Wahls.

Designet kostholdet slik at folk som spiser kjøtt, vegetarianer eller følger et ketogen diett, kan følge det.

«Alle disse andre diettene fokuserer på hva du ikke kan ha. De forteller deg ikke hvordan du skal maksimere mikronæringsstoffer og ernæringsmessige behov for hjernen din og dine celler & # 8220;, ifølge Wahls.

Kontakt familien for å finne inspirasjon og håp

Innen et år etter at Wahls-protokollen fulgte, gikk Wahls uten en pinne og fullførte en 18-mils sykkeltur.

Husk første gang det er fritt klatret på sykkelen.

«Pedalo rundt’isolert. Min sønn jogging til venstre, datteren min er rett og min kone jogging bak. Og vi gråter alle fordi seks år har gått siden jeg gikk på sykkel, og vi hadde alle trodd på hva legene hadde fortalt meg om diagnosen: at funksjonene en gang tapt hvis du har en progressiv SM forsvunnet for alltid, og at ingenting aldri ville bli kommet tilbake . & # 8221;

Selv om det inkluderer vitenskapen ved foten av sin protokoll, sier Wahls at effektene han hadde på henne, er fortsatt mirakuløse.

«Siden du har en progressiv sykdom, kommer en av de tingene du gjør til slutt med det faktum at du har en progressiv sykdom og lærer å ta det hver dag som det kommer uten klare forventninger om hva som skjer / # 8221; sier .

& # 8220; da, mens jeg stadig forbedret seg, og jeg går i nabolaget med min kone, visste jeg fortsatt ikke hva alt dette betydde, fordi jeg fortsatt tok det en dag om gangen, og jeg husker Wahls . & # 8220; det var dagen jeg guidet sykkelen min som [Jackie] og jeg sa at vi ikke visste hva som kunne bety og hvordan gjenoppretting ville ha vært mulig & # 8221;.

Inntil den tiden innrømmer Wahls at det har vært vanskelige øyeblikk å hjelpe barna sine til å takle sin tilstand.

Del på Pinterest

«En av de tingene som slo meg mye var & # 8216; MAN’S Søk etter mening’av Victor Frankl. At mellom hver hendelse som skjer i livet ditt, velg ditt svar, og jeg kunne velge å gi opp og gi opp, og forme impotens for barna mine, eller jeg kunne modellere at du gjør det beste du kan, uansett hva, så de kunne være motstandsdyktige til tross for de forferdelige utfordringene de burde møte & # 8220; sier Wahls.

Hans barn har bygget sin gjenvinningskapasitet ved å intensivere og hjelpe foreldre i oppgaver som vaskeri og annet ansvar som Wahls ikke kunne ta alene.

Start, da jeg så på ting som ble vanskeligere, var barna mine utrolig nyttige, fordi [mi] ga mye formål & # 8221; sier Wahls. «Jeg skal forme for dem. Jeg kunne modellere den ødeleggende impotens eller motstanden, så familien var helt grunnleggende & # 8220;.

Han legger til at en «8217; annen viktig del av hans helbredelse var evnen til å returnere noe til MS-fellesskapet som hadde leksjoner til medisinske studenter på sin tilstand.

& # 8220; De er familien og det bredeste samfunnet som er så viktig for vår motstandskraft, observerer.

Nesten 20 år etter diagnosen, fôrer Wahls fortsatt på motstandskraft og trives både personlig og profesjonelt. Selv om det gjenkjenner at Wahls-protokollen eller ethvert kosthold ikke kan ta vare på MS for alle, har ingen tvil om at ernæring har brakt helsen og evnen til å nyte sin favoritthobby: Ride en sykkel.

Cathy Cassata er en freelance skribent som spesialiserer seg på historier om helse, psykisk helse og menneskelig oppførsel. Det har et talent å skrive med følelser og koble til leserne i en perceptiv og engasjerende måte. Les mer om jobben din her.