10 tips for å få barna til å sove

Få mer søvn & # 8211; for hele huset

Søvnforstyrrelser er ikke bare et voksenproblem; selv barn har problemer med å sovne. Og de har vanligvis foreldrene sine hos seg! Sengetid kan bli en kamp når små kropper ikke holder klokken. Her er 10 tips for å lære hvordan du kan vinne kampen.

1. Still inn en personlig leggetid

Barn i skolealder trenger mellom 9 og 11 timers søvn hver natt, men det er mye variasjon i søvnbehov og -mønstre. De fleste barn har mønstre som ikke endrer seg mye uansett hva du gjør. En tidlig morgen står han opp tidlig, selv om du tar dem til sengs senere, og en nattgone faller vanligvis ikke i søvn til kroppen er klar. Finn ut hvor mye søvn din sønn trenger å våkne opp hvile og setter L’nå å gå til riktig seng.

2. Angi en tid for vekkerklokken

Hvis du vet hvor mye søvn barnet ditt trenger, og det går nå til sengs, er det lett å etablere en daglig tid for alarmen. Å la barnet ditt få litt søvn senere i helger og ferier er sjenerøst, men kan gjøre deg klar for en lang søvnløs natt. De ekstra timene med søvn vil påvirke babyen din som jetlag, noe som gjør det vanskelig for kroppen å føle seg sliten før leggetid. Hold samme sengetid og oppvåkningstid, innen en time eller så, hver dag.

3. Lag en konsekvent sengetidsrutine

Rutiner er spesielt viktige for babyer, småbarn og førskolebarn. Gjør du spesifikke ting før sengetid, som et bad eller en historiestund, signaliserer barnet ditt hva som kommer neste gang. Å vite hva som kommer etterpå er trøstende og avslappende, og skaper den perfekte atmosfæren for leggetid. Om ikke lenge kan barnets kropp automatisk begynne å sove i begynnelsen av rutinen.

4. Slå av TV-en minst to timer før du legger deg

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at lys fra en TV-skjerm, telefon eller dataskjerm kan forstyrre produksjonen av hormonet melatonin. Melatonin er et viktig element i søvn-våkne sykluser. Når melatoninnivået er på topp, er de fleste søvnige og klare for sengs. Bare en halvtime med TV eller annen skjermtid før sengetid kan forstyrre nok til å holde babyen våken i to timer til. Gjør soverommet til et skjermfritt område eller sørg i det minste for at alle skjermene er helt mørke før leggetid. Det er best å la telefonene ligge utenfor rommet om natten.

5. Reduser stress før sengetid

Et annet hormon som spiller en rolle i søvnen er kortisol, også kjent som & # 8220; stresshormon & # 8221;. Når kortisolnivåene er høye, vil ikke barnets kropp være i stand til å slå seg av og gå i dvale. Hold deg rolig før du legger deg, lysene dempes og miljøet er fredelig. Dette kan bidra til å unngå for store mengder kortisol i babyens system.

6. Skape et miljø som forårsaker søvn

Mens et kosedyr kan gjøre det lettere for babyen din å sove, kan for mange leker gjøre det vanskeligere. Myke ark, skygger som mørkere rommet og dets ro kan hjelpe barnet å skille mellom dag og natt, forenkler den sovende …

7. Hold det kjølig

Barnets søvnsyklus avhenger ikke bare av lys (eller mangel på det). Den er også følsom for temperatur. Melatoninnivåer hjelper til med å regulere senkingen av kjernekroppstemperaturen som er nødvendig for søvn, men du kan hjelpe til med å regulere utetemperaturen. Ikke pakk inn babyen for mye eller sett varmen for høyt; typisk romtemperatur eller litt kjøligere er bedre for å fremme god søvn.

8. Gi beskyttelse mot frykt

I stedet for å ignorere frykt før du legger deg, må du møte dem. Hvis enkel forsikring ikke fungerer, kan du prøve å kjøpe en spesiell leke for å vokte om natten eller spraye rommet med & # 8220; monsterspray & # 8221; Før man går til sengs. (En boks med luftfrisker med en ny kreativ etikett fungerer bra.)

9. Reduser fokus på søvn

Akkurat som voksne kan barn ha problemer med å slå av hjernen for natten. I stedet for å øke angsten ved å insistere på at det er på tide å sove, vurder å fokusere mer på ideen om å slappe av og roe ned babyens kropp.

10. Se opp for søvnforstyrrelser

Hvis, til tross for din beste innsats, fortsetter barnet ditt å ha problemer med å sovne eller holde seg i søvn, eller vedvarende mareritt eller nattføner, kunne ha en ekte søvnforstyrrelse. Snakker med deres barnelege av dine bekymringer.