Slik rengjør du ørene dine

Hva forårsaker øreblokken;?

Akkurat som folk ofte har lukket nese, kan de ha kvelende ører av en rekke grunner. Ørene kan blokkeres av:

Både voksne og barn kan ha overbelastning i ørene. Barn kan være mer berørt, spesielt på grunn av forkjølelse.

Måter å behandle ørene blokkert

Det er mange måter å håndtere problemet med utløpsører. Noen inkluderer narkotika, men andre kan gjøres med ting du sannsynligvis allerede er hjemme.

I noen spesifikke tilfeller kan det være nødvendig å gå til legen for å verifisere at et reseptbelagte legemiddel ikke er nødvendig.

Her er noen forslag til å låse opp ørene dine. Først og fremst er det nødvendig å avgjøre om problemet er i mellomøret, bak trommehinnen eller i det eksterne øre nr. 8217, spesielt i den auditive kanalen, hvor cerumen kan akkumulere.

Forslag til et gjennomsnittlig låst øre

Valsalva manøveren

Valsalva manøver er bedre kjent for å være en & # 8220; åpne ører & # 8221; Og hjelpe deg med å åpne Eustachio Trumpets.

En enkel måte å gjøre dette på er å dekke nesen og deretter blåse som holder mine lepper lukket (dette vil svulme kinnene). Det er viktig å ikke blåse nesen din for sterk, fordi det kan forårsake problemer med tympanum.

Denne prosedyren er bare nyttig når det er trykkendringer, som for eksempel høydeendringer. Dette vil ikke korrigere overflødig væskeforhold i nr. 8217; indre øre.

Nasal spray eller orale decongestants

Nasal spray og orale decongestants kan være spesielt nyttige når du tar et fly eller hvis du har en lukket nese eller bryst. De er ofte mer effektive som en forebyggende behandling.

Forslag til et eksternt øre blokkert

Mineralolje

Prøv å sette dråper mineralolje, oliven eller olje for barn i # 8217; eared øre.

Varme to eller tre spiseskjeer olje du foretrekker, men sørg for at det ikke er for varmt. Prøv det på hånden eller håndleddet for å sikre at det er i en sikker temperatur og ikke irritere huden.

Så bruk en dropper for å sette en eller to dråper i # 8217; øre. Hold hodet Kina i 10-15 sekunder. Gjenta prosedyren et par ganger om dagen i maksimalt 5 dager, til obstruksjonen har forbedret seg.

Hydrogenperoksid det optiske karbamidperoksidet

Du kan også sette dråper hydrogenperoksid eller optisk karbamidperoksid i # 8217; øre. Først legg til peroksidet med varmt vann i en bolle. Så, bruk det etter de samme trinnene vi forklarte med oljen.

Du vil sannsynligvis prøve brushet; La følelsen passere og hold hodet tilbøyelig til det stopper.

DROPS FOR BENCH-TOP EARS

Du kan kjøpe dråper for ører på nettet eller på ditt lokale apotek. Bruk dem som angitt på pakken.

Vanning av # 8217; øre

Irrigere øret kan hjelpe etter å ha fått fremgang med blokken. Du kan gjøre det hjemme.

Når cerumeren er myk, kan vanningen bidra til å eliminere den. For mer informasjon, les her l’# 8217 vanning; øre. Hvis du er klar, kjøp online for å starte.

Varm eller damp wraps

Prøv å sette en varm pakke på # 8217; øre eller ta et varmt bad. Et varmt bad kan hjelpe dampen som går inn i den hørbare kanalen. Pass på at du bare holder deg i minst 5-10 minutter.

Forholdsregler

Det er viktig å huske at øret er en ekstremt følsom del av kroppen. De fleste otolaryngoiats anbefaler ikke at pasientene regelmessig rengjør ørene dine.

Hvis du gjør det, er det viktig å være oppmerksom og gi lys berører. Sett inn en bomullspute og slå den hver kveld, kan virke som en god måte å behandle eller forhindre lagring av cerumen, men det 8217; vane kan forårsake problemer med denne delikate delen av kroppen din.

Når du rengjør øret, må du sørge for at du gjør det forsiktig og ikke sett fingrene dine. Når du vasker øret, bruk bare en varm og våt klut alle & # 8217;.

Når skal du se en lege

Det er mange måter å behandle problemer på ørene tilstoppet hjemme, men noen ganger kan konsultere en spesialist bidra til å akselerere gjenopprettingsprosessen, eller i det minste starte det mer effektivt.

For eksempel bryst og # 8217 infeksjoner; mellomøret behandles i beste fall med resept. Vurder dine andre symptomer når du tenker hvis du går til legen din.

Hvis ett av følgende symptomer oppstår, kontakt en spesialist:

Disse tegnene betyr ikke nødvendigvis at det er alvorlig. Men de kan hjelpe legen din å bestemme riktig prosedyre som skal følges.

Kort oppsummert

Den gode nyheten er at et øre blokkert, selv om det er ubehagelig, det er vanligvis veldig enkelt å håndtere alene. Noen tilfeller kan kreve medisinsk inngrep.

Et tilstoppet øre kan være en kilde til distraksjon og ubehag, så det er forståelig at det er så raskt som mulig. Tiden som kreves for å gå bort, kan variere avhengig av årsaken og hastighet som du bestemmer deg for å behandle den.

Ørene hindret av’vann eller trykk av luft kan raskt bli bedre. Cerumen Akkumulasjoner og infeksjoner kan ta opptil en uke for å løse.

Under noen omstendigheter, spesielt med A’brystinfeksjon som skal behandles, kan det ta mer enn en uke. Å få effektiv behandling vil bidra til å akselerere gjenopprettingstider.

Les l’element på engelsk