Hvordan redusere melanin, som styrer pigmentering, for en klarere hud

Cos’det er melanin?

Melanin er pigmentet som gir farge til huden, til håret og til øynene. Er opprettet av celler kalt melanocytter, som er i det ytre laget av huden.

Vi har alle omtrent det samme antall melanocytter. Noen mennesker produserer imidlertid mer melanin, så vel som noen typer melanin, mer enn andre. Mer melanin du har, mørkere er huden din.

Noen ganger kan melanin samle seg i noen områder og forårsake mørkere, hvilke leger kan ringe hyperpigmentering. L’Hyperpigmentering er når deler av huden din er mørkere enn andre.

Selv om de eksisterende melaninavsetningene kan behandles, er det risikoer og restriksjoner. Det er også mulig å redusere melaninproduksjonen i huden.

Fortsett å lese for å lære mer om å redusere melaninproduksjon og fjerning av melaninavsetninger, inkludert forholdsregler og hva du kan forvente.

Du kan fjerne eksisterende melaninavsetninger?

Det er flere måter å redusere melaninavsetninger som finnes i huden. Det er best å konsultere en lege for tilstrekkelig kjøring på disse metodene.

Laserterapi

Laserterapi bruker en lyspuls for å fjerne de øvre lagene i huden. Reduserer melanin i behandlede områder. Det finnes ulike typer laserbehandlinger, inkludert:

 • Ablativ laser. Disse fjerner de ytre lagene i huden og er ideell for alvorlig misfarging.
 • Ikke-ablative lasere. Disse er mer delikate enn ablative lasere. Fremme kollagenvekst, som tillater ny hudopplæring. Det intense pulserte lyset (IPL) er en av disse behandlingene, som bruker lysenergipulser til å treffe solflekker ved å varme og ødelegge melanin, som fjerner misfargede flekker.
 • Ruby Laser Q-Switched (QSRL). Dette bruker en lett puls for å varme og oppløse huden.

Som med enhver medisinsk prosedyre, er laserterapi ikke for alle. Det kan også forårsake bivirkninger som misfarging, arr og infeksjoner. Kontakt en hudlege for å se om du er en god kandidat for prosedyren.

Kremer eller salver for aktuell bruk

Du kan også bruke aktuelle kremer eller salver for å lette huden. Disse produktene reduserer eksisterende melanin i områder der de blir brukt.

Produktene for å lette huden er tilgjengelig på resept eller fra disken (OTC). Generelt vil et produkt ha ett av følgende ingredienser:

 • hydrokinon
 • kojikosyre
 • C-vitamin
 • Glykolsyre
 • Azelainsyre
 • retinoider

Mange av disse undertrykker tyrosinasen, det viktigste enzymet som er nødvendig for syntesen av melanin. Dette bremser ned produksjonen av melanin og oversetter til en klarere hud.

Men lysende hudprodukter er kjent for å forårsake bivirkninger som:

 • tørrhet
 • irritasjon
 • rødhet
 • klø

Det er best å konsultere en hudlege før du bruker lynkrem eller salver.

Du kan redusere produksjonen av melanin i huden?

Metoder for å redusere melaninproduksjonen involverer ikke medisinske behandlinger, men avhenger av dine solbeskyttelsesvaner og noen naturlige rettealternativer.

Solbeskyttelse og soleksponering

Formålet med melanin er å beskytte huden mot solskader. Når du er utsatt for solen, skaper huden din enda mer melanin.

Bruk solbeskyttelse vil begrense denne prosessen. Solkrem beskytter huden mot UV-stråler, som senker melaninproduksjonen.

Sekund American Academy of Dermatology, Den beste solbeskyttelsen er:

 • Bredspektrum
 • SPF 30 eller høyere
 • Motstandsdyktig mot vannet; vann

Solkrem blokkerer ikke 100 prosent av Solens UV-stråler. For å begrense mengden melanin som er produsert av huden din, bør du også:

 • Begrense solens eksponering
 • Bo hjemme fra 10: 2 til Xnumx: Xnumx, når solens stråler er sterkere
 • Bruk verneutstyr, for eksempel solbriller, lange ermer og hatter
 • Unngå solsenger

Naturlige rettsmidler

Folk hevder at noen naturlige rettsmidler kan lette huden. Det er ikke klart hvor lenge de bruker disse rettsmidler til å jobbe, så det er viktig å være tålmodig hvis du bestemmer deg for å prøve dem. Videre er de alle midlertidige, så du må fortsette å bruke dem regelmessig.

Gurkemeie

Ifølge en 2012-studie i Søk etter fytoterapi, Den aktive gurkemeieforbindelsen kan redusere melaninsyntese. Denne forbindelsen, kalt curcumin, virker hemmer tyrosinasen. Dette undertrykker evnen til melanocytter for å skape mer melanin.

Aloe vera gel

L’Aloe Vera kan redusere melaninproduksjon etter solens eksponering. Anlegget inneholder aloesin, en forbindelse som ble funnet å undertrykke tyrosinasen i en studie fra 2002 i Klinisk og eksperimentell dermatologi.

Men en nyere fil 2012 studie L’aloe vera bestemme har ikke disse effektene.

Selv om forskning er i konflikt, bekrefter Aloe Vera Gel-brukere at det bidrar til å lette huden.

Sitronsaft

Folk bruker også sitronsaft for å redusere hudpigmentering. Dette kan skyldes det høye vitamin C-innholdet. Ifølge en artikkel i 2017 i Journal of Dermatology Klinisk og estetikk, Vitamin C kan redusere tyrosinaseaktivitet, som forhindrer melanin fra formasjon.

Til tross for sin potensielle anti-pigmenteringseffekt, kan sitronsaft være aggressiv på huden. Bruk bare når du fortynnes og unngår solen etter bruk.

Hudbleking

Når du bruker et blekingsprodukt for huden som L’hydrokinon, reduseres antall melanocytter i huden din. Dette kan føre til en klarere hud og en mer ensartet hudtone.

Grønn te

Grønn te har en forbindelse kalt epigallocatechina gallato (EGCG). EN 2015 Studio Han oppdaget at EGCGs & # 8217 kan forhindre melaninakkumulering. Det virker ved å hemme et enzym som trengs for å produsere melanin.

Husholdningsartikler som bør unngås

Ikke alle hjemmemedisinene er opprettet på samme måte. Noen rettsmidler kan forårsake irritasjon, rødhet eller skade på huden.

Disse inkluderer:

 • hydrogenperoksid
 • blekemiddel
 • ammoniakk

Du kan redusere melaninproduksjon permanent?

Kroppen til hver person skaper stadig melanin. L’Beløpet bestemmes av genetikk.

Du kan lette og kanskje fjerne den eksisterende hyperpigmentering, men det kan komme tilbake. Det er ikke mulig å permanent redusere produksjonen av kroppsmelanin uten faste synede hudbehandlinger.

Forholdsregler for å lette huden

L’Lightening av huden innebærer ulike risikoer. Hvis du prøver å senke melanin, kan du ha:

 • Større muligheter for solskader. Mindre melanin betyr mindre beskyttelse mot solens stråler. Dette øker risikoen for rynker, uregelmessig konsistens og misfarging.
 • Økt risiko for hudkreft. L’høy risiko for solskader øker også sjansene for å utvikle hudkreft.
 • Irritasjon og følsomhet. L’Faktisk hudklareringsprosess er vanskelig på huden. Mange behandlinger kan forårsake bivirkninger som rødhet, kløe og kontakt dermatitt.

Ta bort

Lyset hudbehandlinger kan midlertidig redusere produksjonen av hud melanin. De fleste av dem handler undertrykkende L’enzym trengs for å danne melanin.

Imidlertid, i tillegg til å ha på seg solkrem og begrense solens eksponering, kan du ikke redusere den generelle produksjonen av melanin i kroppen din. Det er ingen permanent reduksjon mulig, siden dannelsen av melanin bestemmes av genetikk.

Hvis du har L’Hyperpigmentation, spør en lege hvordan du reduserer melanin i de berørte områdene. De kan foreslå behandlinger eller rettsmidler som passer til dine behov.