Smerter til venstre side av hodet: årsaker, behandling, diagnose

Jeg burde være bekymret for dette?

Hodepine er den vanlige årsaken til hodepine. Du kan føle smerten på en eller begge sider av hodet.

Smerte manifesterer seg sakte eller alle «8217;. Det kan virke akutt, knapp eller lancing. Noen ganger utstråler smerten langs nakken, tennene eller bak øynene.

Smerter fra hodepine forsvinner vanligvis innen få timer og er ikke en grunn til bekymring. Men hvis det er alvorlig på den ene siden av hodet, eller det går ikke bort, det kan være et tegn på noe mer alvorlig.

Fortsett å lese for å finne ut hva som forårsaker smerte på venstre side av hodet og når du skal ringe legen.

Hva forårsaker hodepine på venstre side?

Årsakene til hodepine på venstre side varierer fra faktorer relatert til livsstil, for eksempel å hoppe over måltider, til et overskudd av narkotika.

Faktorer relatert til livsstil

Alle disse faktorene kan utløse en hodepine:

Alkohol: øl, vin og andre alkoholholdige drikker inneholder etanol, en kjemikalie som utløser hodepine dilating blodkar.

Hopp måltider: Hjernen din trenger sukker (glukose) fra mat til å operere optimalt. Når du ikke spiser, reduseres blodsukkernivået. Dette kalles hypoglykemi. En hodepine er en av hans symptomer.

Stress: Når du er under stress, frigjør kroppen din kjemikalier og flykte eller flykte og flykte. Disse kjemikaliene strammer musklene og endrer blodbanen, som begge forårsaker hodepine.

Mat: Noen matvarer er kjent for å forårsake hodepine, spesielt de som inneholder konserveringsmidler. Vanlige matutløsere inkluderer krydret oster, rødvin, valnøtter og kjøttarbeid fungerte som skiver, pølser og bacon.

Mangel på søvn: Søvnløshet kan forårsake hodepine. Når du har # 8217; du har, kan smerte også gjøre deg vanskelig å sovne om natten. Folk med søvnforstyrrelser som den obstruktiv søvnapné er mer sannsynlig å lide av hodepine, delvis fordi deres søvn er avbrutt.

Infeksjoner og allergier

Hodepine er ofte et symptom på respiratoriske infeksjoner som forkjølelse eller influensa. Låst feber og sinuspassasjer kan utløse hodepine. Allergier forårsaker hodepine fra sinusbelastning, forårsaker smerte og press bak pannen og kinnene.

Alvorlige infeksjoner som L’encefalitt og meningitt forårsaker mer alvorlig hodepine. Disse sykdommene produserer også symptomer som kramper, høy feber og stiv nakke.

Overdreven bruk av narkotika

Narkotika for å behandle hodepine kan forårsake mer smerte hvis du bruker dem mer enn to eller tre dager i uken. Disse er kjent som hodepine fra overdreven bruk av narkotika eller rebound hodepine. Nesten hver dag skjer og begynner når du våkner om morgenen.

Narkotika som kan forårsake hodepine fra overdreven bruk inkluderer:

Nevrologiske årsaker

Noen ganger kan nevrologiske problemer være kilden til hodepine.

Occipital neuralgi: Occipital nerver løper fra toppen av ryggraden og følg halsen til bunnen av skallen. L’Irritasjon av disse nerver kan forårsake sterk punktant smerte på baksiden av hodet eller på bunnen av skallen. Smerten varer i noen sekunder til flere minutter.

Gigantisk celle arteritt: Inkludert temporal arterittanrop, er denne tilstanden forårsaket av’betennelse i blodårene, inkludert tid arterier langs sidene av hodet. Symptomene kan inkludere hodepine og kjeve smerte, skuldre og sider, sammen med synendringer.

Trigemino neuralgi: Denne tilstanden treffer trigemine nerve, som gir følsomhet overfor ansiktet. Forårsaker et sterkt eller plutselig smertefullt sjokk til ansiktet.

Andre årsaker

Smerten på venstre side kan også skyldes:

Typer hodepine

Det er mange forskjellige typer hodepine, fra # 8217; migrene til spennings hodepine. Vet hvilken av de to som kan hjelpe deg med å få riktig behandling. Dette er noen av de vanligste.

Spenning

En spennings hodepine er den vanligste typen hodepine. Det treffer 75% av voksne.

Det ser ut: et band som presser rundt hodet ditt, strammer ansiktet og hodebunnen. Du kan føle trykket på begge sider og på baksiden av hodet. Selv skuldrene og nakken kan være vondt.

Migrene

Migrene er den tredje vanligste sykdommen i verden. Det treffer om lag 38 millioner mennesker i USA. Kvinner har fra to til tre ganger mer sannsynlig å ha migrene sammenlignet med menn.

Det føles som: En sterk veranda smerte, ofte på den ene siden av hodet. Det er vanlig at smerte er ledsaget av symptomer som kvalme, oppkast, følsomhet overfor lyder og lys og aure.

Auraene er endringer i visningen, i ordet og andre følelser. Disse oppstår før du starter migrene.

Symptomene inkluderer:

Bunch hodepine

Hodepine av bunter er sjeldne, men intenst smertefulle. Hans navn stammer fra hans beskytter. Hodepine manifesterer seg i eksacerbasjoner i en periode på dager eller uker. Disse klyngangrepene blir etterfulgt av tilbakemeldinger, perioder uten smerte som kan vare måneder eller år.

Det føles som: Sterk smerte på den ene siden av hodet. L’øye på treffsiden kan være rød eller vassen. Andre symptomer inkluderer cola eller lukket nese, svette og rødhet.

Kronisk

Kronisk hodepine kan være av noe slag, inkludert migrene eller spennings hodepine. De kalles kronisk fordi minst 15 dager i måneden oppstår, i seks måneder eller mer.

Følelse: en lancing, lancing og intens smerte på den ene siden av hodet eller en følelse av undertrykkelse, avhengig av hvilken type hodepine du har.

Når du skal se legen din

Hodepine er vanligvis ikke seriøse, og du kan ofte behandle dem alene. Men noen ganger kan de være et tegn på et mer alvorlig problem.

Ring legen din eller spør nødhjelp hvis:

Du bør også konsultere legen din dersom du lider av et av disse symptomene sammen med hodepine:

Hvordan legen vil diagnostisere hodepine

Fikse en avtale for å se legen din dersom du har ny hodepine eller hvis de har blitt mer alvorlige. Legen kan lede deg til en hodepine spesialist kalt nevrolog.

Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse. Vil be om informasjon om din medisinske historie og hvilke symptomer du har.

Jeg kunne stille deg spørsmål som disse:

Legen kan diagnostisere hodepine utelukkende basert på symptomer. Men hvis du ikke er sikker på årsaken, kan du gi deg en av disse bildene:

En TC-skanning bruker en serie med røntgenstråler for å lage bilder i tverrsnitt av hjernen. Kan diagnostisere blødning i hjernen og noen anomalier.

En magnetisk resonans bruker kraftige magneter og radiobølger for å skape detaljerte bilder av hjernen og dets blodkar. Gir en’mer detaljert bilde av hjernen enn en TAC. Kan bidra til å diagnostisere slag, hjerneblødning, svulster, strukturelle problemer og infeksjoner.

Hva kan du gjøre for å prøve lettelse?

Her er noen ting du kan gjøre hjemme for å raskt lindre hodepine:

Du kan gjøre følgende

Kort oppsummert

Noen typer hodepine forårsaker smerte bare på den ene siden av hodet. Du kan vanligvis lindre disse hodepine med benk-topp medisiner og livsstilsendringer, for eksempel relasjoner og hvile.

Kontakt legen din dersom du har hodepine som er seriøse eller forstyrrer livet ditt. Legen din kan bestemme årsakene og gi råd til deg behandlinger for å hjelpe deg med å håndtere smerte.

Les l’element på engelsk.