Smerter på venstre side av nakken: Årsaker, Diagnose, Behandling

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Smerten på venstre side av nakken kan skyldes et hvilket som helst antall årsaker, fra muskel strekker seg til en knust nerve. De fleste årsaker er ikke alvorlige.

En nakke smerte skyldes sannsynligvis det faktum å sove i en merkelig posisjon eller holde nakken i et hjørne som krever muskler og sener på den siden.

I mange tilfeller vil smerten på venstre side av nakken bli deltatt av seg selv eller med benk-øverste smertestillende midler og hvile. Kontakt lege Hvis smerten er seriøs, skyldes det en ny skade, eller hvis den varer mer enn en uke.

Les videre for å lære om noen av de vanligste og mindre vanlige utløsere i venstre side av venstre side og hvordan disse forholdene kan diagnostiseres og behandles.

Vanlige årsaker Årsaker mindre vanlige årsaker Rareinlamamatamenturs Cervical Tumors Spinalisfibromydegenerasjon Disk Cervical Cavicanomalie CongeniteFlashmeningithe Stiffen Acutoshenosis Spinal

Vanlige årsaker til nakkesmerter på venstre side

Betennelse

L’betennelse er kroppens respons på skade eller infeksjoner. Det kan forårsake smerte, hevelse, stivhet, nummenhet og andre symptomer.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) er vanligvis den første forsvarslinjen i behandlingen av smerte og # 8217; kortsiktig betennelse. De fleste kan kjøpes på døren (OTC).

Muskel innsats

Hvis du bruker timer med å forby datamaskinen, krigende en telefon mellom høyre øre og skulder, eller på annen måte stresser nakke musklene, kan du ende opp med smerten på venstre side av nakken.

De fleste muskelspenninger kan behandles med hell hjemme med hvile, is, kompresjon og høyde (ris).

Klemt nerveien

En knust nerve (cervikal radikulopati) oppstår når en nerve i nakken irriterer eller knuser mens grener av ryggmargen. Hvis det er på venstre side, kan den også forårsake nummenhet og venstre skulder smerte.

Her er ni rettsmidler for en knust nerve. Du kan også prøve disse øvelsene for å lindre en nerve knust i nakken.

Flick

Du kan få en whiplash når hodet ditt skyves tilbake og bakover. Dette kan skje på grunn av en fotballfotball, en bilulykke eller en lignende voldelig ulykke.

Whiplash kan ofte føre til smertefulle skader i nakken. Nakke stivhet og hodepine er blant andre vanlige symptomer på whiplash.

Legene foreskriver generelt motbennede stoffer som paracetamol (Tylenol) eller L’aspirin (bufferin) for å lindre whiplash symptomer. Mer alvorlige skader kan ta smertestillende midler og mysterium for å redusere muskelspasmer.

I tillegg til narkotika, kan du også bruke is eller varme på LESA-området.

Du kan også motta en skumkrage for å holde nakken stabil. Kragene må bare brukes de to første dagene etter skaden og slitt i ikke mer enn tre timer om gangen.

Akutt torcicollo

Den akutte stive nakken oppstår når nakke muskler plutselig kontrakt, forårsaker rotasjon av hodet på den ene siden.

Forårsaker vanligvis smerte på den ene siden av nakken og kan aktiveres sover ubehagelig uten mye støtte til hodet. Det kan også skyldes dårlig stilling eller til og med fra å forlate nakken som er utsatt for lenge ved lave temperaturer.

Trekkraft, strekkøvelser og massasje kan bidra til å lindre smerte. Det er også tilrådelig å bruke varme.

Mindre vanlige årsaker til nakkesmerter på venstre side

Cervical fraktur

De syv beinene på toppen av ryggvirvlene er kjent som cervical vertebrae. En cervical fraktur, også kjent som brutt nakke, kan oppstå på grunn av en voldelig kontakt i sport, seriøse fall, bilulykker eller andre traumatiske lesjoner.

Den alvorligste risikoen med en cervical fraktur er skaden på ryggmargen.

Degenerasjon av cervical platen

Blant vertebrabenene er det vanskelige, men fleksible disker som fungerer som støtdempere for å beskytte beinene.

Utsiden av hver disk er den fibrøse ringen, en hard struktur som omslutter en kjernen full av væske, den massekjernen.

Over tid blir disse platene mindre fleksible. Fibrosen av ringen kan degenerere og rive, noe som bringer materialet i den pulpiske kjernen som slår eller hviler på ryggmargen eller på en nervøs rot. Dette kan forårsake nakkesmerter.

Cervical Disc Hernia

TIL Cervical Disc Hernia oppstår når det harde ytre laget av en cervical plate tårer og lar kjernen å presse og trykk på nervene og ryggmargen som er innelukket i ryggvirvlene.

I tillegg til nakkesmerter, kan tilstanden forårsake nummenhet, svakhet eller prikking som kan strekke seg til armene.

Meningitt

Meningitt er vanligvis forårsaket av et virus, men det er også bakterielle, sopp- og parasittiske versjoner av den inflammatoriske tilstanden. Kan forårsake smerte og stivhet til nakken, så vel som hodepine.

Ubehandlet bakteriell meningitt kan føre til hjerne og kramper hevelse.

Leddgikt

L’reumatoid artritt er en inflammatorisk sykdom som påvirker ca 1.3 millioner amerikanere. Det skader felles belegg og kan forårsake signifikant muskelsmerter, stivhet, nummenhet og muskel svakhet.

Smerten av denne tilstanden kan høres på venstre eller høyre side eller i midten av nakken, avhengig av hvilken del av artikulasjonen er interessert.

osteoporose

Syksen som thiners beinene som heter osteoporose, leder ikke alltid symptomer, men øker risikoen for smertefulle brudd på cervical vertebrae.

fibromyalgi

Årsaken til fibromyalgi forblir ukjent og påvirker hver person som lider så litt annerledes. Kan forårsake nakkesmerter og i hele kroppen og kan være vanskelig å behandle.

Spinal stenose

Spinal stenose er en krymping av ryggraden, som oversetter til en klemming av ryggmargen eller nerver som strekker seg fra ryggmargen. Denne tilstanden, forårsaket av slitasjegikt, kan forekomme i cervical vertebrae og langs ryggraden opp til nedre rygg.

Hjerteinfarkt

I noen tilfeller kan smerte i en hvilken som helst del av nakken være et tegn på hjerteinfarkt. Men vanligvis vil det være andre tydelige symptomer, for eksempel kjeve smerte, arm eller rygg, samt kortpustethet, kvalme og kaldt svette.

Kvinner er mer sannsynlig for å rapportere ikke-thoraxiske smerter som et hjerteinfarkt symptom.

Sjeldne årsaker til smerter i venstre side

Spinal tumorer

En spinal svulst er en vekst som er dannet ALLE’interiør av spinal- eller vertebralbenbenet. Det kan være godartet (ikke-kreft) eller kreft og kan forårsake smerte i tumorsetet.

Muskel svakhet er et annet vanlig tegn. Symptomene har en tendens til å forverres til svulsten blir behandlet.

Medfødte abnormiteter

En rekke forhold kan påvirke nyfødte, forårsaker smerte på venstre side av nakken og andre lignende symptomer. Blant dem er:

 • Medfødt stiv nakke, hvor nakken er såret under fødselen
 • Medfødte vertebrale defekter, som kan inkludere cervical vertebrae av unormal form.

Når skal du se en lege

Smerten på venstre side av nakken som varer i mer enn en uke, og svarer ikke på behandling bør evalueres av en lege.

Hvis du begynner å føle smerte som går langs armene dine eller bena, eller føl deg nummenhet eller en følelse av prikking rundt halsen, kontakt lege så snart som mulig. Selv nakkesmerter ledsaget av hodepine bør vurderes omgående.

Hvis nakkesmerter er resultatet av en åpenbar ulykke, som en ulykke D & # 8217, en høst eller en sportsskade, kontakt lege umiddelbart.

Diagnose av venstre side av venstre side

Når du ser en lege for smerte på venstre side av nakken, vil du først gjøre en fysisk eksamen. De vil sjekke ditt spekter av bevegelse og områder av ømhet, hevelse, nummenhet, svakhet og spesifikke områder som forårsaker smerte.

Legen vil også undersøke din medisinske historie og vil diskutere andre symptomer du kan finne.

De kan også anbefales screeningstester. Disse inkluderer:

 • X-ray
 • Magnetisk resonans (MR)
 • Computerized Tomography Scanes (TC)

Behandle nakkesmerten på venstre side

Den rette behandlingen for nakkesmerter avhenger av forholdene dine, fra alvorlighetsgraden og din generelle helse.

For en liten nakkesmerter, prøv en elektrisk tallerken eller en varm dusj i ca 20 minutter om gangen for de to første eller tre dagene. Bruk deretter ispakker i 10-20 minutter flere ganger om dagen.

Kjøp kald oppvarming pads eller online wraps.

Husholdningsartikler

Her er noen andre enkle rettsmidler og råd om livsstil for å prøve:

 • Øv en sakte og delikat strekk.
 • Prøv massasje.
 • Sov med en spesiell nakkepute.
 • Anta anti-inflammatoriske legemidler, som ibuprofen (Advil).
 • Bruk en god holdning mens du står, sitter og går.
 • Juster stolen slik at øynene dine ser direkte på skjermen.
 • Sov med hodet og nakken lined opp med resten av kroppen.
 • Unngå å transportere tunge kofferter eller andre gjenstander som trekker for mye på en skulder.

Fysioterapi

Det kan bli rådet til å gjøre en fysioterapi for å lindre smerte. Videre vil du lære øvelser, holdningsendringer og andre tilpasninger du kan gjøre for å føle deg bedre og hindre fremtidige problemer.

Kortikosteroid injeksjoner

En prosedyre kan også være nødvendig for å lindre smerte eller rette et problem i nakken.

Avhengig av kilden til smerte, kan legen injisere kortikosteroidbaserte stoffer i nervøse røtter, muskler eller bein av ryggvirvler på venstre side av nakken for å lindre smerte og redusere betennelsen.

Kirurgi

Hvis ryggmargen eller nerve røtter er komprimert eller hvis C’det er en brudd som skal repareres, kan kirurgi trenge.

Noen ganger er det tilstrekkelig å ha på seg en nakkebeskyttelse for å holde livmorhalsen stabile mens de helbreder uten kirurgi.

L & # 8217;

Den ikke-spesifikke smerten på venstre side av nakken, eller smerten som ikke er forårsaket av en spesifikk skade eller tilstand, er en vanlig hendelse.

Smerten i den utbredte nakken slår seg om To tredjedeler av folket På et tidspunkt i livet, oftere i middelalderen.

Det meste av smerten i nakken som utvikler seg for muskelspenning eller lignende årsaker forsvinner vanligvis med hvile etter noen dager. Hvis smerten fortsetter i mer enn en uke eller er ledsaget av andre symptomer, kontakt lege.

Smerte kan fortsatt skyldes en muskuløs strekning som bare tar mer tid til å helbrede, men få en nøyaktig medisinsk vurdering vil forhindre deg i å gjette om det kan være noe mer alvorlig.