Spørsmål om menstruasjon du alltid har ønsket å spørre

Del på Pinterest

I forrige uke måtte jeg snakke med datteren min. Nærmer seg puberteten, visste jeg at det var på tide å klandre beltet mitt og møte noen alvorlige emner med henne. Som det viste seg, forklarte So’Det er en syklus, som det fungerer, og fordi nøyaktig kvinner må ha dem, er det ikke en Easy Business.

Forklare hele prosessen til datteren min virkelig fikk meg til å tenke på noen av de brennende spørsmålene som fremdeles, som en registrert sykepleier, 30 år gammel kvinne og mor på fire, jeg har på den månedlige besøkende som vender verden.

Her er svarene på åtte spørsmål om menstruasjonssyklusen som du kanskje har hatt for mye frykt eller forlegenhet for å spørre.

1. Fordi vi kaller dem menstruasjon?

Først av alt, fordi heck vi fortsatt kaller det en syklus & # 8220; menstrual & # 8221;? Det viser seg at det kommer fra ordet latin menses, som oversetter til en måned. Ah, så det er virkelig fornuftig.

2. Fordi du gjør så mye poop under syklusen?

Å takle menstrual blod er allerede dårlig nok, men for å legge til hån til såret, ser det ut til at du kjører på badet selv hvert sjette sekund av syklusen, rett? Hvis du noen gang lurte på om du kanskje bare tenker på det faktum at du må poop mer i løpet av perioden, la du sørge for at du ikke tenker på ting. Din menstruasjonssyklus virkelig gjør at ting strømmer inn i kroppen din, inkludert strømmen av avføringen litt og mer enkelt enn vanlig. Feces er mer oppløst, så det er mer sannsynlig at du har en tarmbevegelse under syklusen.

Du har den morsomme bonusen takket være prostaglandiner i kroppen din som hjelper dine glatte muskler slappe av, forberede deg på å frigjøre ditt livmorbelegg for deg. Takk, kroppen! Nysgjerrighet: Disse prostaglandiner er også den samme viktige delen av travaglio-prosessen, for å hjelpe kroppen din å bli kvitt overflødig poop som hindrer barnets nedstigning i fødselskanalen.

3. Premenstruelt syndrom er ekte?

Hvis du spør en kvinne, inkludert meg selv som en tenåring, som en gang ropte da servitøren min informerte meg om at restauranten hadde ferdige Mozzarella-pinner den kvelden, er Premenstrual Syndrome bestemt ekte. Jeg kan telle til dagen da jeg kjemper med stemningen min umiddelbart før syklusen starter. Det er ikke så mye humøret mitt som endrer hvor mye de tingene jeg vanligvis ikke vil forstyrre meg. Eksempler inkluderer trafikk, arbeidsfeil eller snorking av mannen min. Disse blir uoverstigede hindringer. Det er som om du hadde mindre normale håndteringsfunksjoner.

Alas, vitenskapen har lenge blitt diskutert om premenstrual syndrom er et fenomen og # 8220; ekte & # 8221;. Men veldig nytt studere har vist at noen kvinner enkelt kan være mer følsomme for endringer i hormonelle nivåer, til og med til normale endringer. Disse kan bidra til økningen i symptomer på tristhet, irritabilitet og depresjon som mange kvinner står overfor. Studien foreslo også at opptil 56% av tilfellene av alvorlig premenstruelt syndrom er genetisk arvet. Takk mamma.

4. Fordi noen perioder er så forskjellige?

Jeg kjenner noen kvinner som har tunge og forferdelige perioder som varer i uken, mens andre kvinner som kjører den med superlys og lange to dager perioder. Hva skjedde? Fordi forskjellen?

Svaret på dette spørsmålet er at vitenskapen ikke vet. Til tross for all teknologien vi har i verden, har den kvinnelige kroppen og kompleksiteten i menstruasjonssyklusen lenge blitt ignorert. Heldigvis gjøres mer forskning for å avsløre menstruasjons mysterier. Det vi vet er at det kan være mye variasjon i kvinners sykluser. Generelt, men hvis perioden er tung i mer enn syv dager og / eller har rikelig blødning som er mye mer enn vanlig, Det kan være et tegn på et problem.

5. jeg er gravid?

Ok, dette er et stort problem. Hvis du hopper over en syklus, betyr det automatisk at du er gravid? Svaret på dette spørsmålet er definitivt ikke. Kvinner kan miste syklusen av mange grunner, inkludert infeksjoner, ernæringsmessige endringer, reise og stress. Hvis du hopper over en syklus og får en negativ graviditetstest, bør du planlegge et besøk til legen din, bare for å bekrefte at du ikke gjør det ikke noe alvorlig pågår. Konstant og uregelmessig menstruasjon indikerer at du kanskje trenger medisinsk behandling eller har en underliggende lidelse.

6. Jeg kan bli gravid under syklusen?

Teknisk, ja, du kan bli gravid under syklusen. Syklusen til hver kvinne er annerledes, og hvis du tilfeldigvis eggløsning av alle syklusene, kan du bli gravid. For eksempel, anta at du har ubeskyttet seksuelle relasjoner L’Siste dag i menstruasjonen (fjerde dag), så eggløser den sjette dagen. Spermen kan leve opptil fem dager i reproduktive kanalen, da C’Det er en minimal sjanse for at sæden kan finne veien til et egg utgitt.

7. Det var faktisk en spontan abort?

Selv om det kan være sjokkerende å tenke, hvis du er en fruktbar og seksuelt aktiv kvinne, kan du ha vært gravid og ikke den’du har aldri engang hørt. dessverre, 25 prosent av alle klinisk diagnostiserte graviditeter ender opp i en spontan abort. Og det som er verre, noen kvinner kan ikke vite hvordan de skal være gravid og utveksle syklusen for en spontan abort. Finn ut mer om symptomer på en spontan abort og kontakt legen din dersom de er redd for å ha en spontan abort.

8. De trusene i perioden virkelig fungerer?

Alle tegn indikerer ja. Mange mennesker med menstruasjoner har prøvd dem og dommen som jeg hørte så langt er at de er fantastiske. Og hei, jeg håndterer en fremtid som gjør litt & # 8216; lettere syklusen, både i form av absorberende truser, menstruasjonskopper eller gjenbrukbare absorbenter. Mer kraft på den tiden!

Del på Pinterest