Pilar cyster: Årsaker, behandling og andre

Hva er pircystene?

PIR cyster er kjøttfargede fremspring som kan vokse på hudoverflaten. Noen ganger kalles de trichileemal eller ventercyster. Disse er godartede cyster, noe som betyr at de generelt ikke er kreftfremkallende. Selv om Pilarcyster ikke nødvendigvis er en årsak til bekymring, kan du finne dem ubehagelige.

Du kan kanskje identifisere noen av egenskapene til piftrene alene, men du bør fortsatt konsultere legen din for en offisiell diagnose. De kan sørge for at bumpen ikke er en annen type cyster. Du vil også gi deg råd om dine neste trinn.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan disse cysterene presenteres, hvis de trenger å bli fjernet og mer.

Hva et utseende de har pilar cyster?

Del på Pinterest

Tips for identifikasjonen

Pilarcyster vokser alle «8217; interiør i hudoverflaten. Samtidig som 90 prosent Pilarcyster oppstår i hodebunnen, kan utvikle hvor som helst på kroppen. Andre mulige steder inkluderer ansikt og nakke. Folk flest ender med å ha mer enn en pilarcyst på et gitt tidspunkt.

Disse typer cyster kan variere i størrelse. Noen kan ha størrelsen på kvart og andre kan vokse opp til størrelsen på en ball. Denne prosessen skjer gradvis i lang tid.

Pilarcyster er den samme fargen som huden din. De er også en rund form, noen ganger skaper de en fremspring som ligner en kuppel på overflaten av huden. Cysterene er generelt soda for å berøre, men av jevn konsistens. Pimi cyster inneholder ikke pus og bør ikke være smertefullt for berøring.

Disse cyster utvikler seg vanligvis uten å forårsake problemer. Det er imidlertid mulig at en cyste bryter alene eller følger et traumer. Hvis dette skjer, kan du merke en’utslett, smerte eller irritasjon i # 8217; interessert område.

Selv om det ikke er vanlig, # 8217; infeksjon er mulig. Dette kan forårsake smerte og transude til cysten nettsiden. Du kan være mer sårbar for infeksjoner etter at en cyster brøt eller etter at A & # 8217 ble praktisert; gravering i å prøve å fjerne den.

Hva er årsakene til pirrecystene og de som er i fare?

Pilarcyster utvikler seg gradvis i det epitheliale belegget av hårsekkene. Dette belegget inneholder keratin, som er en type protein som bidrar til å skape hud, hår og neglelementer.

Over tid fortsetter proteinet å akkumulere i hårfollikelen og skaper den karakteristiske fremspringet av en pilarcyst.

CYST PILLER kunne vært arvelig. De er også mer vanlig i middelaldrende kvinner.

Hvis din cyste har ødelagt, kan du også ha større risiko for irritasjon og hevelse på Cyste hovedkvarteret.

Hvordan pilarcyster er diagnostisert?

Selv om du kan være i stand til å diagnostisere en pilalærcyst basert på skiltene og dine individuelle risikofaktorer, er det viktig å konsultere legen din for bekreftelse. De kan utelukke andre underliggende årsaker som kan være mer alvorlige.

For å gjøre en diagnose, vil legen utføre en biopsi. Dette innebærer å plukke opp en liten prøve av stoff i # 8217; område og Sende et laboratorium for mikroskopisk vurdering. Noen ganger er en TAC brukt til å ekskludere kreft og andre typer cyster.

Disse diagnostiske verktøyene kan også undersøke de underliggende lagene av cyster for å se om de danner andre.

Fjerning er nødvendig?

Behandlingen er ikke nødvendig fra det medisinske synspunktet for Pilarcyster. Imidlertid vurderer mange mennesker fjerningsalternativene for estetiske årsaker eller for generell ubehag forårsaket av cyster.

I noen tilfeller kan legen anbefale å drenere cyster med et lite kutt på nettsiden til protubanen.

Imidlertid er kirurgisk fjerning den mest effektive behandlingsmetoden. I denne tilnærmingen vil legen fjerne både cysten og epitelbelegget fra den underliggende hårfollikelen. Dette forhindrer cysten fra å produsere mer keratin som kan føre til tilbakevendende fremspring.

Etter operasjonen kunne et lite arr vært igjen på det punktet hvor cyste ble opprinnelig funnet. Til tross for fjerning kan disse typer cyster returneres til slutten.

Noen form for kirurgi eller gravering setter deg i fare for infeksjon og mulige arr. Hvis du opplever rødhet, irritasjon eller drenering av pus fra & # 8217, kontakt legen din. De kan foreskrive orale antibiotika for å behandle disse symptomene.

Du bør også konsultere legen din dersom du føler smerte etter intervensjonen.

Hva er perspektivet?

Pilarcyster er generelt harmløse, så kirurgisk fjerning avhenger av deg og legen din.

Selv om du ikke irriterer en pilalær cyste, er det viktig å holde det D & # 8217;. Kontakt legen din dersom du merker endringer utenfor vekst og gradvis utvikling planlagt av en Pilary Cyste.

I sjeldne tilfeller, Pilar cyster kan bli kreft. Når dette skjer, har cyster en tendens til å vokse raskt og multiplisere. Kirurgi er nødvendig for å fjerne eventuelle kreftvulster.

Bunnlinjen

PIR-cysterene er kjøttfargede fremspring som vokser på overflaten av huden. Oppstår vanligvis på hodebunnen i belegget av hårsekkene. Fremspringene er runde og ofte berørt til berøring med en jevn konsistens. Cyster er generelt ufarlige, men noen mennesker anser kirurgisk fjerning for estetiske årsaker.