Slutt å røyke og lav nikotin sigaretter

Det er mulig å lage en nikotinsigarett som ikke er vanedannende?

Dette er spørsmålet US Food and Drug Administration (FDA) håper å besvare med et nytt initiativ for å undersøke mulighetene for en «lav nikotin»-sigarett.

Mens røyking har fortsatt å synke, røyker mer enn 36 millioner amerikanske voksne sigaretter, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Hvert år tilskrives 480 000 dødsfall, eller omtrent 1 av 5 dødsfall i USA, røykerelaterte årsaker.

«Den enorme mengden dødsfall og sykdommer som kan tilskrives tobakk er forårsaket av avhengighet av sigaretter, det eneste lovlige forbrukerproduktet som, når det brukes etter hensikten, vil drepe halvparten av alle brukere på lang sikt,» sa kommissæren for FDA, Dr. Scott Gottlieb. i en uttalelse. «Med mindre vi endrer kurs, 5.6 millioner unge mennesker som lever i dag vil dø for tidlig senere i livet av tobakksbruk.

FDA påpekte at nesten 90 % av voksne røykere begynte å røyke før fylte 18 år. I teorien, hvis sigaretter har lite nikotin, kan det være færre tenåringer som blir avhengige.

I tillegg kan sigaretter med lavt nikotin potensielt hjelpe storrøykere med å komme seg løs fra deres daglige nikotinfiks.

Så langt undersøker FDA-tjenestemenn bare alternativet og åpner en offentlig dialog om spørsmålet om «ikke-avhengighetsskapende» sigaretter.

I tillegg undersøker FDA-tjenestemenn muligheten for å øke tilgangen til nikotinmedisiner for å hjelpe folk å slutte å røyke.

De kunngjorde også forsinkelser i nye forskrifter for både brennbare tobakksprodukter som sigarer og vannpiper, og e-sigarettenheter gjennom henholdsvis 2021 og 2022.

Potensielle fordeler og ulemper

Katie McMahon, leder for policy for American Cancer Society Cancer Action Network, sa at organisasjonen hennes håper dette initiativet vil ha en innvirkning på røykefrekvensen.

«Vi er spente på utsiktene til å takle nikotin og sigaretter,» sa McMahon til Healthline.

Men han understreket at FDA må rådføre seg med eksperter og forskere for å sikre at sigaretter med lavt nikotinnivå ikke oppmuntrer røykere til å bare vende seg til andre metoder for nikotinforbruk.

«Hvis du har flere sigaretter med forskjellige nikotinnivåer på markedet … hvordan påvirker dette bruken av andre produkter som elektroniske sigaretter?sa McMahon. «Å redusere nikotin i sigaretter kan ikke gjøres alene.»

Laurent Huber, administrerende direktør for Action on Smoking and Health, sa at han mener initiativet høres ut som «en god vei å gå» så lenge det er utviklet på riktig måte.

«Det er klart at det må gjøres riktig,» sa Huber til Healthline.

Action on Smoking and Health er den eldste amerikanske antitobakksorganisasjonen.

Huber sa at FDA bør være forsiktig med å oppmuntre til fremveksten av et svart marked for nikotinfylte sigaretter fra andre land.

Videre er det en mulighet for at folk kan anta at disse nye «lav nikotin» sigarettene er trygge å røyke.

Eller folk kan bestemme seg for å få nikotinfiksen med uregulerte e-sigaretter i stedet for å bli avvent fullstendig fra nikotin.

«Nikotinavhengighet er ikke godartet,» sa Huber. «Vi ønsker ikke en utvidelse av nikotinbruk» blant unge mennesker.

Mens han støttet FDAs plan, sa Huber at de må vurdere muligheten for at folk paradoksalt nok kan røyke mer på sigaretter med lavt nikotin.

«Du ville ha vanedannende røykere som prøver å få det høye nikotinet fra et annet sted,» sa Huber. «Noen har lurt på om folk vil prøve å røyke mer eller inhalere mer … med sikte på å få i seg mer sigarettrøyk i håp om å få i seg nok nikotin.»

Selv om sigaretter med lavt nikotin ikke vil være tilgjengelig på måneder eller år, sa Huber at amerikanske tjenestemenn kunne ta andre skritt for å redusere røykefrekvensen.

Han sa at advarselsetiketter i andre land er mer grafiske for å motvirke røykere.

I tillegg tillater noen stater fortsatt røyking på innendørs offentlige steder, noe som kan øke risikoen for passiv røyking.