Slik senker du Diastolisk blodtrykk: Tips og behandlinger på livsstil

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Det er mange ting du kan gjøre for å senke blodtrykket generelt, hvordan du gjør livsstilsendringer og tar blodtrykksmedisiner.

Men hvis du bare har høyt diastolisk blodtrykk, kan du ikke møte det alene. Du må jobbe tett med legen din for å redusere diastolisk blodtrykk uten å la den gå under 60mm Merkur (MMHG).

Et for lavt diastolisk trykk kan forårsake hjertesskader og øke risikoen for hjertesykdom.

Fortsett å lese for å lære noen av de mange måtene du kan senke blodtrykket og lære mer om’hypertensjon.

Forslag til å senke blodtrykket

Følg de 20 forslagene nedenfor for å senke det generelle blodtrykket, inkludert diastolisk trykk.

1. Konsentrerer seg på sunn mat for hjertet

Matvarer som er en integrert del av et sunt hjerte diett inkluderer:

 • Grønnsaker, som spinat, brokkoli og gulrøtter
 • Frukt, som epler, appelsiner og bananer
 • Fisk, spesielt de som er rike på omega-3 fettsyrer
 • Magert biff kutt eller gris
 • Kylling eller kalkun uten hud
 • egg
 • fettfett eller lavt fett, som ost og yoghurt
 • Integrerte frokostblandinger, som integrert ris og hele brød
 • Valnøtter og bønner

2. Begrenser mettet fett og trans

Prøv å ikke spise mat med høyt innhold av mettet fett eller trans. Eksempler inkluderer hurtigmat, pølser og frossen mat.

I stedet, prøv å konsentrere seg om forbruket av sunne monoumettede og flerumettede fettstoffer som finnes i ting som avokado, olivenolje eller canola og valnøtter.

3. Reduser natrium i kostholdet ditt

Natrium kan øke blodtrykket, og begrenser L’rekruttering på 1500 milligram eller mindre per dag.

4. Spis mer kalium

Kalium kan faktisk motvirke natrium-effekten på blodtrykket, da det kan bidra til å kontrollere hypertensjonen. (2016). http: // www.Hjerte.Org / en / Helse-Emner / Høyt blodtrykk / Endringer-You-Can-Mech-To-Manage-High-Blood-Pressure / How-Kalium-Can-Help-Control-High-Blood-Trykket Prøv å øke forbruket av rike kaliumfôr, som bananer, spinat og tomater.

5. Glem koffeinen

Koffein er et stimulerende middel som kan øke blodtrykket. Hvis du lider av hypertensjon, prøv å begrense rekruttering, spesielt før aktiviteter som kan øke blodtrykket, slik som L’trening.

6. Redusere alkoholforbruket

Drikker overflødig alkohol kan øke blodtrykket. Konsumere det i moderasjon. Dette betyr to drinker om dagen for menn og en drink om dagen for kvinner.

7. Sukkerutslipp

Matvarer med ekstra sukker kan legge til kalorier til kostholdet ditt som du ikke trenger. Unngå mat og drikke som inneholder tilsatt sukker eller søtningsmidler, for eksempel brus, kaker og candies.

8. Bruke

A’2010 analyse av 15 studier antyder at mørk sjokolade kan redusere blodtrykket litt. Rød k, et al. (2010) Sjokolade reduserer blodtrykket? En meta-analyse. Gjør jeg: 10.1186/1741-7015-8-39 Hvis du spiser sjokolade, velger du mørk sjokolade i forhold til andre typer og sørg for at den inneholder minst 70% kakao.12 sunne matvarer for hjertet som skal inkluderes i kostholdet ditt. (2015). https: // Helse.ClevelandClinic.Org / 12-hjerte-sunn-mat-til-arbeid-i-diett /

9. Prøv DASH Food Plan

Dash matplanen kan hjelpe deg med å trene et sunt kosthold for hjertet ditt. Ifølge National Institutes of Health har flere studier vist at følgende dash diett kan bidra til lavere blodtrykk og kolesterol. (Nd). https: // www.NHLBI.NIH.Gov / Helse-Emner / Dash-Eating-Plan

10. Pass på at du sjekker etikettene

Noen ganger kan du spise mat med for mange kalorier, natrium eller fett uten å vite det. Du kan unngå det ved å lese omhyggelig matetiketter, annoterer ting som kalorier per del, natrium og fettinnhold.

11. Gå ned i vekt

Miste litt & # 8216; veier mye for å senke blodtrykket. Faktisk kan du senke blodtrykket på ca 1 mmHg for hver to pund du mister.Mayo Clinic Staff. (2019). 10 måter å kontrollere høyt blodtrykk uten narkotika. https: // www.mayoklinisk.Org / Sykdommer – Forhold / Høyt blodtrykk / Dybde / Høyt blodtrykk / Art-20046974

12. Se på midjen din

En større belte linje kan øke risikoen for hjertesykdom. Generelt, for å redusere risikoen, bør mennene sikte på å holde midjen under 40 tommer. Kvinner bør prøve for mindre enn 35 tommer. Et sunt liv for hjertet. (Nd). https: // www.NHLBI.NIH.Gov / helse-emner / hjerte-sunn-stue

1. 3. Hold deg aktiv

Ikke bare aerobic aktiviteter og øvelser hjelper deg med å gå ned i vekt, men kan også hjelpe deg med å senke blodtrykket. Prøv å gjøre 30 minutter av aerob trening nesten hver dag i uken.

Eksempler på noen aerob aktiviteter inkluderer:

 • Stående
 • løp eller jogg
 • jeg svømmer
 • sykling
 • Bruker en elliptisk maskin

14. Redusere stress

Stress er en «8217; en annen ting som kan øke blodtrykket. Prøver å unngå ting som utløser stress. Også praktiserende aktiviteter som meditasjon eller dyp pusting kan bidra til å redusere stress.

15. Slutt å røyke

Nikotin i sigaretter er et stimulerende middel som kan øke blodtrykket. Det kan også forårsake skade på veggene i blodårene. Slutte å røyke er ikke bare gunstig for generell helse, men kan også bidra til lavere blodtrykk.

16. Prøv kosttilskudd

Selv om videre forskning kan være nødvendig, viser noen studier at kosttilskudd som hvitløk kan bidra til å redusere blodtrykket.Ried K. (2016). L’Hvitløk senker blodtrykket i hypertensive individer, regulerer serumkolesterol og stimulerer immuniteten: En oppdatert meta-analyse og revisjon. Gjør jeg: 10.3945 / jn.114.202192

17. Bruk probiotika

Probiotika er bakterier fordeler for fordøyelsen. En revisjonsartikkel i 2016 tyder på at inntaket av probiotika kan arbeide for å senke blodtrykket.Upadrasta A, et al. (2016). Probiotika og blodtrykk: Nåværende informasjon. Gjør jeg: 10.2147 / IBPC.S73246 Imidlertid er det behov for videre studier for å få en bedre forståelse av hvordan nøyaktig probiotika påvirker blodtrykket.

18. Prøv l’akupunktur

Et 2007-studio indikerte at tradisjonell kinesisk akupunktur bidro til å redusere blodtrykket. Imidlertid har denne effekten forsvunnet etter akupunkturbehandlingsavbrudd. Flachskampf gjør, et al. (2007). Randomisert akupunktur test for å senke blodtrykket. Gjør jeg: 10.1161 / Circulataha.106.661140

19. Overvåke blodtrykket hjemme

Blodtrykksovervåking hjemme hjelper deg ikke bare med å vite om behandlingen fungerer, men det kan også varsle deg om din hypertensjon blir verre.

20. Vurder reseptbelagte legemidler

Legen din kan foreskrive medisiner for å senke blodtrykket. Vanlige blodtrykksmedisiner inkluderer:

 • Tiazidic diuretics
 • Fotball-antagonister
 • Dell & # 8217 inhibitorer; # 8217 konvertering enzyme; angiotensina
 • Receptor blokkere av reseptoren; angiotensina II

Fakta om blodtrykk

Lesingene av blodtrykket måler kraften som blodet trener på arteriene. Når disse avlesningene blir for høye, sies det at du har høyt blodtrykk eller hypertensjon.

Det er to tall generert når blodtrykket måles. Det første problemet er ditt systolisk blodtrykk. Det andre nummeret er ditt diastoliske blodtrykk.

Gjennom årene har det vært lagt merke til systolisk blodtrykk, som stadig øker med alderen i alderen, som den viktigste av de to tallene.

Nå er det klart at begge tallene er like viktige, og du kan bli diagnostisert med hypertensjonen hvis et av tallene er for høyt. Personer med høyt diastolisk blodtrykk kan være mer i fare for å utvikle høyt systolisk blodtrykk. Graves J. (2010). L’Senking av høyt diastolisk trykk vil redusere muligheten for å utvikle høyt systolisk blodtrykk. https: // newnetwork.mayoklinisk.Org / Diskusjon / Lowing-forhøyet-Diastolisk-Blodtrykk-vil-Lessen-Chance-of-Developing-forhøyet-systolisk-blodtrykk /

Diastolisk vs systolisk

Diastolisk blodtrykk måler trykket på veggene i arteriene mellom hjerteslag. Et normalt diastolisk blodtrykk er mindre enn 80 mmHg.

Det systoliske blodtrykket måler trykket på veggene i arteriene når hjertet slår. Et normalt systolisk blodtrykk er mindre enn 120 mmHg.

Symptomer

L’Hypertensjon er ofte definert en stille morder fordi folk med høyt blodtrykk ofte ikke har noen symptomer. Mange oppdager at de lider av hypertensjon under en rutinemessig fysisk undersøkelse på legenes kontor.

Symptomene på’hypertensjon er ofte tilstede bare når tilstanden har blitt alvorlig. De kan inkludere:

 • hodepine
 • Føler seg ut av pusten
 • Epistaxis

Komplikasjoner

L’Hypertensjon kan skade arteriene. Denne skaden kan også slå andre organer i kroppen din. Når L’hypertensjon er ikke herdet, kan sette deg i fare for en rekke farlige komplikasjoner eller forhold, inkludert:

 • hjerteinfarkt
 • hjertefeil
 • slag
 • aneurysm
 • nyresykdom
 • Øyeskader
 • demens

Når skal du se en lege

En lesing av blodtrykk anses generelt som en vanlig del av legenes besøk. Mange mennesker oppdager at de lider av hypertensjon i denne konteksten. Hvis du lider av hypertensjon, vil legen din jobbe med deg for å utvikle en optimal behandlingsplan for deg.

Det er også mange typer blodtrykksmonitorer tilgjengelig for kjøpet, slik at du kan måle blodtrykket hjemme. Hvis du velger å gjøre det, ta med skjermen til neste avtale av legen din slik at de kan vise deg hvordan du bruker den riktig for å få nøyaktige avlesninger.

En enkelt lesning av høyt trykk hjemme bør ikke være en årsak til bekymring. Pass på at du tar opp lesing og fortsett å måle blodtrykket i henhold til ditt vanlige program. Hvis du fortsetter å motta høye avlesninger, sikre en avtale med legen din.

Finn en blodtrykksmonitor hjemme her.

Bunnlinjen

Det er mange måter å senke diastolisk blodtrykk på, inkludert livsstil og medisineringsendringer. Det er viktig å huske at du ikke bare kan fokusere på diastolisk trykk. Du må senke blodtrykket som helhet.

Hvis du har høyt diastolisk blodtrykk, er det viktig å snakke med legen din og jobbe med ham for å behandle en behandlingsplan som passer for deg.