Slik øker du antall Spermatozoa: 7 Tips for Sperm Helse

Beskrivelse

Hvis du og din partner prøver å tenke på et barn, kan du se etter informasjon om hvordan du øker antall spermatozoer for å øke sjansene for å bli gravid. En rekke sunne spermatozoer er nødvendig for fruktbarhet.

Fordi en graviditet oppstår, er det bare en spermatozon og et egg, så hvorfor spermantall er viktig? Kort sagt, det øker sjansene for en vellykket graviditet. Når en mann er en mann i en kvinne, kommer mulighetene som en spermatozon når og planter i et egg økte hvis mer sæd er i frøet.

Den normale sperma inneholder 40 millioner til 300 millioner Milliliter sæd. En rekke lave spermatozoer vurderes mellom 10 og 20 millioner spermatozoa per milliliter. Tjue millioner spermatozoa per milliliter kan være tilstrekkelig for graviditet hvis Spermatozoa er sunt.

Fortsett å lese for å lære mer om antall spermatozoa og syv ting du kan gjøre for å forbedre sædhelsen.

1. Gå ned i vekt

Å miste vekt hvis du er overvektig, er en av de mest effektive tingene du kan gjøre for å øke antall spermatozoa. utdanning De viste at vekttapet kan øke volumet, konsentrasjonen og mobiliteten til sæd, samt sædens generelle helse. Endringer i antall Spermatozoa ble funnet mer signifikant hos menn som har en høyere kroppsmasseindeks, så hvis du har en stor mengde vekt å miste, kan selv en liten mengde vekt hjelpe.

For å oppnå dine vekttapsmål, snakk med en lege som kan hjelpe deg med å starte. Du kan gjøre en avtale med en ernæringsfysiolog for å endre spisevaner som kan forbedres. Selv å jobbe med en trener eller et annet treningsprogram kan være D’hjelp.

2. Trening

Selv om du ikke trenger å gå ned i vekt, vær aktiv og utfør en sunn livsstil, kan hjelpe deg med å øke antall spermatozoa. En studere oppdaget at vektløfting og # 8217; Øvelse All’Åpen kan hjelpe spermhelse mer enn andre typer trening. Vurder ideen om å inkorporere denne typen aktivitet i din rutine. L’Øvelse kan også hjelpe deg med å opprettholde eller gå ned i vekt, noe som kan ha ytterligere fordeler for sædhelse.

3. Ta vitaminer

Noen typer vitaminer, inkludert vitaminer D, C og og CoQ10, er viktige for sædhelse.

en studere Det har vist seg at den daglige ansettelsen på 1000 mg vitamin C kan hjelpe mannlig cum konsentrasjon og mobilitet. Totalt antall Spermatozoa vil ikke bli bedre, men sperma kan bli mer konsentrert og i stand til å bevege seg mer effektivt. Dette kan øke sjansene dine for å bli vellykket.

En annen studere Han la merke til mindre vellykkede graviditetsfrekvenser mellom parene der mannen hadde lave nivåer av vitamin D. Videre forskning er nødvendig for å forstå forholdet mellom dette vitaminet og fruktbarheten, men det ser ut til å være en korrelasjon.

Snakk med legen din for å teste vitaminnivåene dine. De kan gjøre det ved hjelp av en enkel blodprøve.

For å lære mer: Urter, Vitaminer og kosttilskudd for testosteronnivåer »

4. Unngå rusmisbruk

Antallet lav spermatozoa og usunn sperm har vært tilkoblet Til folk med en historie om:

 • Drikker tungt, som er definert som å drikke to eller flere alkoholholdige drikker om dagen
 • Bruk av tobakk av noe slag
 • Bruk av ulovlige stoffer, inkludert kokain og anabole steroider

Hvis du bruker et av disse stoffene, og du har problemer med å slutte, snakk med legen din. De kan anbefale programmer for å hjelpe til med å administrere og kurere avhengighet.

5. Sjekk miljøet ditt

Vurder ideen om å bytte klærne og ta en dusj så snart som mulig hvis du har blitt utsatt for:

Disse toksinene kan påvirke antall spermatozoa. Hvis du er utsatt for en av disse tingene på grunn av en hobby, bør du vurdere å suspendere hobbyen din til du har blitt oppfattet.

Arbeider som utsetter deg for overdreven varme eller stråling, eller til og med på ekstremt stillesittende verk Det kan også påvirke Antall spermatozoa.

6. Gjør sykkelen sjekken

Sykling kan være relatert til det lave antallet spermatozoa. Sykkel mer enn Fem timer i uken Det er forbundet med en lavere konsentrasjon av spermatozoa. Det kan være nyttig å sjekke størrelsen på sykkelen.

7. Bruk store bomullsboksere

Hold sæd til en tilstrekkelig temperatur og la en strøm av skrotumluft bidra til å dyrke det rette miljøet for en sunn sæd. Hvis du ikke føler deg komfortabel med boksere, velg bomullsbrudd i stedet for syntetiske. Dette vil fortsatt bidra til å sjekke strømmen D’luft og temperatur.

Sunn sæd

Antallet Spermatozoa er ikke det eneste som betyr noe når man prøver å bli gravid. Du vil også ha en sunn sæd generelt.

Den reproduktive helsen til en mann er definert av tre aspekter av sperma:

 • Helsen til den enkle sæden
 • Mengden eller konsentrasjonen av sæd
 • Volumet av den generelle sperma
 • Noen Resultatene antyder at kvaliteten på den mannlige sperma er avtagende. Legene er ikke helt sikker på hvorfor dette skjer, men livsstilen og livsstilen og # 8217; feed kan spille en rolle.

  Antallet Spermatozoa påvirker suksessen til in vitro befruktning?

  Antallet Spermatozoa påvirker også’bruk av reproduktiv teknologi, som for eksempel in vitro befruktning (IVF). Din suksess i # 8217; bruk av in vitro befruktning med et lavt antall spermatozoer vil avhenge av helsen til din sæd og fra hvilke faktorer som forårsaker det lave antallet spermatozoa. Sperm kan nå injiseres direkte i # 8217; egg gjennom en prosess som kalles intracoplasmisk sperma injeksjon som et alternativ hvis mannen har et svært lavt antall spermatozoa.

  Uansett hvordan Speri skal bli gravid, forbedre antall Spermatozoa, kan hjelpe deg med å forbedre sjansene for en vellykket graviditet.

  Tilleggsinformasjon: Fertilitetsbehandlingsalternativer for kvinner og menn »

  Når skal du se en lege

  Fellesrådet gitt til par som prøver å bli gravid, er å konsultere en lege etter et år med ubeskyttede seksuelle forhold som ikke involverer graviditet. Hvis den kvinnelige partneren er over 35 år, kontakt lege etter seks måneder med ubeskyttede seksuelle relasjoner som ikke involverer graviditet.

  Hvis du har en’aktivitet, en hobby eller en medisinsk statusnotat som er koblet til en rekke spermatozoa lavere, bør du snakke med en lege så snart som mulig før du begynner å prøve å bli gravid. De kan ta tester for å sikre at du er i god helse, og den oppfatningen anbefales.

  For å lære mer: Hvor lang tid tar det å bli gravid? »

  Hvis du har problemer med å bli gravid, går en fruktbarhetsspesialist vanligvis på både på kvinner enn på kvinner. En kvinne sender eggene sine, eggstokkene og livmoren som er testet. En mann vil gi en spermprøve for en spermanalyse og sæd-teller. Legen vil sjekke antall Spermatozoa for prøve for å avgjøre om antall spermatozoer er for lavt. Det kan også utføres A’ultralyd å lete etter problemer i pungen, eller kanaler og rør hvor spermier reiser.

  Outlook

  Suksessraten for å få graviditet med et lavt spermummer varierer basert på din individuelle helse og din partner. Hvis du bestemmer deg for å ha en familie, er det mange alternativer til din disposisjon, hvordan du forfølger in vitro befruktning eller gjør endringer i livsstilen for å prøve å bli gravid. Det første trinnet er å snakke med en lege som kan hjelpe deg med å evaluere antall Spermatozoa og andre fruktbarhetsfaktorer før du gjør en plan for din fremtid.

  Spørsmål og svar: Ejakulasjonsfrekvens og antall spermatozoa

  Spørsmål:

  Hvilke forhold kan påvirke antall spermatozoa?

  Anonym tålmodig

  TIL:

  Det er mange ting som kan påvirke antall spermatozoer av en person, inkludert hormonelle endringer som ligner på medfødte lidelser. Selv andre dårlige oppkjøpte sykdommer, som matetitt, kan ha en effekt. Ulovlige stoffer, alkohol, noen giftstoffer, røyking og # 8217; eksponering for tungmetaller som bly og kvikksølv kan påvirke sædproduksjonen. Selv traumer eller sykdommer som leversykdom og nyresykdom er faktorer. Fertiliteten kan kompromitteres hvis det er problemer med levering av sædene av testiklene. Problemer overalt langs strekningen fra testiklene, inkludert epididal, deferentdokumenter og prostata, kan påvirke fruktbarheten. L’retrograd Ejakulation & # 8211; Når den ejakulerte mannen går i feil retning & # 8211; kan redusere fruktbarheten, men ikke nødvendigvis antall spermatozoa.

  Suzanne MD FalckSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.