Mucinex mot Mucinex DM

Introduksjon

Når du trenger hjelp til å riste den brystbelastningen, er Mucinex og Mucinex DM to benk-top-stoffer som kan hjelpe. Som sirkler? Her er noen informasjon som sammenligner disse to stoffene for å hjelpe deg med å forstå om en av dem kan fungere bedre for deg.

Aktive ingredienser

Mucinex og Mucinex DM inneholder både narkotika guaifenesin. Dette er en ekspektorant. Det bidrar til å oppløse slimet fra lungene, slik at hosten er mer produktiv. En produksjonshoste bringer ut mucus som forårsaker brystbelastning. Dette hjelper deg med å puste bedre. Det gjør deg også lettere å bli kvitt bakteriene som kan bli fanget i slimet som utåndes.

Mucinex DM inneholder et ekstra legemiddel kalt Destroomethorfano. Dette stoffet bidrar til å kontrollere hoste. Det virker ved å påvirke signalene i hjernen som aktiverer refleksjon av hoste. Dette reduserer hosten din. Du kan finne handlingen av denne spesielt nyttige ingrediensen hvis lange hosteangrep har skadet deg til halsen og gjorde deg vanskeligere å sove.

Former og dosering

Vanlige tabletter

Både Mucinex og Mucinex DM er tilgjengelige i tabletter for å ta oralt. Du kan ta en eller to tabletter av ett av de to stoffene hver 12. time. For både narkotika, bør du ikke ta mer enn fire tabletter i 24 timer. Tablettene skal ikke brukes i personer under 12 år.

Kjøp Mucinex.

Tabletter med maksimal styrke

Selv Mucinex og Mucinex DM tabletter er tilgjengelige i versjoner med maksimal styrke. Disse legemidlene inneholder to ganger mengden aktive ingredienser. Du bør ikke ta mer enn en tablett med maksimal dosering hver 12. time. Ikke ta mer enn to tabletter i de 24 timene.

Kjøp Mucinex DM.

Emballasjen for normale og maksimale motstandsprodukter er lik. Imidlertid inkluderer emballasjen for det maksimale motstandsproduktet et rødt banner øverst på boksen som indikerer at det er maksimal motstand. Pass på å sjekke om du tar den normale versjonen eller maksimal effektversjon for å sikre at du ikke tar for tilfeldigvis.

Væske

En flytende versjon av Mucinex DM er også tilgjengelig, men bare i maksimal motstandsform. Snakk med legen din eller apoteket til å bestemme hvilken form som passer for deg. Mucinex DM-væsken er bare for personer i alderen 12 år eller eldre.

Kjøp Mucinex DM Liquid.

Det er mucinex flytende produkter laget spesielt for barn i alderen 4 til 11 år. Disse produktene er merket & # 8220; Mucinex Children’S & # 8221; på pakken.

Kjøp Mucinex for barn.

Bivirkninger

Medisiner i Mucinex og Mucinex DM forårsaker vanligvis ikke åpenbare eller irriterende bivirkninger ved anbefalt dosering. De fleste tolererer disse stoffene veldig bra. Men i høyere doser øker sannsynligheten for bivirkninger av narkotika i Mucinex og Mucinex DM. Følgende tabell viser eksempler på mulige bivirkninger av mucinex og mucinex DM.

Vanlige bivirkninger Mucinex Mucinex DM STIPSI ✓ Diaré ✓ ✓ Canctor ✓ ✓ Sove ✓ ✓ Hodepine ✓ ✓ Kvalme, oppkast eller begge ✓ ✓ Magesmerter ✓ ✓ Rash ✓ ✓ Alvorlige bivirkninger Mucinex Mucinex DM Forvirring ✓ Følelse av nervøsitet, agitasjon eller rastløshet * ✓ Renalberegninger * ✓ ✓ Kvalme eller veldig alvorlig oppkast eller begge ✓ * Hvis det brukes i høye doser

Interaksjoner

Hvis du tar andre stoffer, snakk med legen din eller apoteket for å sikre at stoffene ikke samhandler med Mucinex eller Mucinex DM. Noen stoffer for behandling av depresjon, andre psykiatriske lidelser og Parkinsons sykdom kan samhandle med Destroomethorphan i Mucinex DM. Disse stoffene kalles monoaminoxidase eller imao hemmere. Eksempler på disse stoffene inkluderer:

 • Selegilina
 • fenelzine
 • Rasagiline

L’Interaksjon mellom disse legemidlene og mucinex DM kan forårsake en alvorlig reaksjon kjent som et serotonergisk syndrom. Denne reaksjonen kan være farlig for livet. Symptomene på serotonergisk syndrom inkluderer:

 • Økt blodtrykk
 • Økt hjertefrekvens
 • høy feber
 • omrøring
 • Hyperaktive refleksjoner

Ikke ta mucinex samtidig på en imao. Du bør også vente minst to uker etter forstyrrende behandling med en IMAO før du bruker Mucinex DM.

Les videre: Symptomer, Behandling og annet av serotonergisk syndrom »

Feil bruk varsel

Kombinasjonen av dette stoffet med alkohol kan være ekstremt farlig.

Videre er ødeleggetorfanen, en av ingrediensene i Mucinex DM, et vanlig legemiddel feil. Det kan forårsake høy eller eufori hvis den brukes i høye doser. Det kan til og med forårsake hallusinasjoner. Dette ble kalt & # 8220; Robo-Trip & # 8221; O & # 8220; Skittling & # 8221;. Denne typen misbruk er veldig farlig og kan føre til døden.

Pharmacist Council

Kjør følgende trinn kan hjelpe deg med å få riktig medisinering for deg. For de beste resultatene:

 • Pass på at du spesifiserer apoteket ditt hvis hosten din er en uproduktiv hoste (tørr) eller en produksjonshoste (fuktig).
 • Drikk rikelig med vann under mucinex eller mucinex DM inntak for å oppløse slimet som forårsaker hoste og overbelastning.
 • Slutte å bruke mucinex eller mucinex dm hvis hoste varer mer enn 7 dager, hvis du kommer tilbake etter å ha gått bort eller hvis du har feber, utslett eller hodepine som ikke vil gå bort. Disse kan være tegn på alvorlig sykdom.