Hvordan stress kan utløse røyk og hvordan å møte det effektivt | Healthline

Du føler deg nede, nervøs, engstelig eller stresset? Din første reaksjon er å slå på en sigarett? Kanskje du er en av de mektige og imøtekommende menneskene som røyker sigaretter for å roe seg ned. Hvis det høres ut som deg, kan du være en stressende røyker.

Mange røykere er mer sannsynlig å øke sigarettforbruket når de er under press. Noen hendelser, som helligdager, arbeidendringer og livsoverganger, kan utløse visse vaner, inkludert røyking. Følgende kan øke trykket du hører:

 • Nye omstendigheter
 • Forbedrede forventninger
 • Økonomiske forpliktelser
 • Langstrakte lister over ting å gjøre

Din første reaksjon kan være å ta en pakke og en lettere, men røyking kan få deg til å føle deg mer stresset.

Hvor røyk forårsaker stress

Mange som røyker gjør det fordi de tror de beroliger dem. Dette skyldes at nikotin er et stoff som endrer stemningen og synes å brenne følelser av frustrasjon, sinne og angst når den inhaleres.

Imidlertid, den Cleveland Clinic Forklar at mens røyking kan få deg til å tenke på å føle seg mer rolig, øker nivået av stress i kroppen din og forårsaker følgende negative reaksjoner:

 • en økning i blodtrykket
 • En økning i hjertefrekvensen
 • Avhandling muskler
 • Begrensede blodkar
 • En nedgang i oksygen tilgjengelig for hjernen og kroppen for å lette sunn håndteringskapasitet

Når røyk, går nikotin i blodet og beveger seg i hjernen, hvor den frigjør forskjellige nevrotransmittere, inkludert dopamin, det viktigste kjemiske stoffet av belønning i hjernen. De positive følelsene du føler når dopamin er utgitt, er kortsiktig. Når dopamin nivåer reduseres, vil du føle deg verre enn før jeg tente deg.

Videre forårsaker røyking på slutten mer stress. Tar en toll på luftveiene og bidrar til alvorlige sykdommer. Disse fysiske forstyrrelsene kan forverre dine følelser av stress.

De National Heart, Lung and Blood Institute Rapporterer at nikotin ødelegger blodkar, forårsaker rynker og # 8217; utseende uten livet. Også det forårsaker oksygenmangel, noe som gjør lungene skadet. L’Akkumulering av plakk i arteriene var forbundet med nikotin, som fører til hjertesykdom. Nikotin kan øke veksten av lunge og brystkreft og flere røyk sigaretter, mer skadelige effekter du vil oppleve.

Sunn måter å takle på

Oftere bruker vi naturlige metoder for å bekjempe stress, færre sigaretter du vil smalere og bedre du føler. Med en tilstrekkelig nåværende håndteringsplan, vil du oppdage at du ikke trenger å vende deg til deg igjen.

En av de beste strategiene er å erstatte røyking med en effektiv form for avslapning og ofte praktisere den. Nøkkelen er å finne noe du liker. Så snart du føler at behovet for å slå på, prøv i stedet en av disse metodene:

Øv dyp pust og meditasjon.

Du kan gjøre det flere ganger til du føler deg avslappet:

 • Finn et rolig sted
 • Sitt ned.
 • Lukk øynene dine.
 • Sjekk pusten din.
 • Sett en hånd på magen.
 • Inhalerer sakte for å høre magen øke seg selv.
 • Pust ut for å føle sammentrekningen av magen.
 • Utøves i sikte.

  Visualisering kan øyeblikkelig lindre spenning og # 8217; angst. Ta noen minutter å sitte på en stol eller ligge i et stille rom og lukk øynene dine. Tenk deg at du finner deg selv i et hyggelig og rolig miljø. Tenk deg lyden av vannet, varmen til solen og # 8217; lukt av sand, Dell’gress eller # 8217; frisk luft eller et annet avslappende scenario.

  Gå en tur.

  Ta en tur kan få en lignende avslapning. Noen ganger hjelper vandre deg med å organisere dine tanker eller løse problemer. Andre ganger er det bedre å midlertidig glemme dine problemer og konsentrere deg om hva som omgir deg.

  Trene yoga eller tai chi.

  Hvis du går gjennom lange perioder med stress, prøv regelmessige avslapningsøvelser som yoga eller tai chi. Det sies at yoga frigjør deg fra # 8217; angst som frigjør det mentale stresset imponert i kroppen din. Tai Chi bidrar til å nå balansen i kroppen din gjennom bevegelsen.

  Jevnlig.

  L’vanlig daglig trening kan være så enkelt som å gå på en vedvarende rytme, sykling eller svømming. De American Heart Association Anbefaler å trene i minst 30 minutter om dagen, fem dager i uken. L’Fysisk aktivitet øker endorfiner, som er nevrotransmittere som får deg til å føle deg bra. Denne økningen i endorfiner er hva løpere kalles & # 8220; Runners summer & # 8221;. Vandre eller en mer kraftig trening, som løp eller en annen sport du liker, kan heve humøret enormt. Problemene som stresser du vil virke mye lettere å overvinne senere.

  Ta pauser.

  Flytte bort fra en stressende situasjon, selv i noen minutter, det kan være nok å finne fred og # 8217;. En del av det du leter etter med en røykfritt, er sjansen til å ha noen få minutter for deg selv. Du kan fortsatt ta en pause, men legg sigarettene til side. Gi deg selv litt og fredelig tid, og mens du gjør det, endrer du mentaliteten din for å endre urealistiske forventninger eller andre diagrammer av ondsinnet tenkning. Hvis du føler behovet for mer struktur for pause, ta en sunn te eller en matbit.

  Snakk med noen du stoler på.

  Hvis du er vant til å røyke med andre, trenger du ikke å ha en holdning til alt eller ingenting når det gjelder å skape sunnere vaner. Hold de vakre tingene i tiden du bruker sammen, hvordan du snakker, og kast bort røyk. Snakker med en pålitelig venn av hvilke bekymringer som kan være nyttige og kan hjelpe deg med å sette stressende situasjoner i et tilstrekkelig perspektiv.

  ta vare på deg.

  De usunne atferdene oppstår ofte sammen. Hvis du ikke bryr deg om deg selv, sover tilstrekkelig, spiser godt og gjør trening regelmessig, er det mer sannsynlig å røyke igjen. I stedet sørg for at du legger større vekt på å ta vare på deg selv fysisk og mentalt i stressperioder. Når du er godt uthvilt, aktiv og matet med sunn mat, er det mindre sannsynlig at de usunne vaner divampino.

  Stress er en vanlig del av livet. Du har kontroll over hvordan du klare det. Røyking er et falskt sikkerhetsdeppe for kroppen din som gir liten komfort i virkeligheten. Jo mer du er klar over å røyke utløsende faktorer, vil du minst røyke og mindre hindringer du vil ha når du vil stoppe.