Sinus hodepine: Symptomer og behandlingsalternativer

Hva er sinus hodepine?

Sinus hodepine oppstår når brystet passasjer bak øynene, nesen, kinnene og pannen er overbelastet. En sinus hodepine kan høres på en eller begge sider av hodet.

Smerte eller press er ikke alene i hodet, men hvor som helst i # 8217; brystområdet. Noen ganger er sinushodepine et symptom på sinus bihulebetennelse pågår.

Sinus hodepine kan forekomme sesongmessig hvis du lider av allergier eller bare av og til når brystene er aktivert av en annen grunn. Det er urte rettsmidler, benkbehandlinger og reseptbelagte legemidler som du kan ta for å behandle sinus hodepine.

Symptomer på en sinus hodepine

Symptomene på de bette brystene følger med sinus hodepine. Disse symptomene inkluderer:

  • smerte som blir verre når du bøyer fremover
  • grønn eller gul nasal sekresjon
  • Et irriterende trykk bak pannen

Noen ganger kan en sinus hodepine også gi deg en følelse av tretthet eller en overlegen kjeve smerte. Det kan forekomme rødhet og hevelse av kinn, nese eller panne.

Sinus hodepine vs. migrene

Ifølge American Migraine Foundation, 50 prosent Feil diagnose av migrene starter med en person som mener han hadde en sinus hodepine. Mayo Clinic understreker det 90 prosent av folk som spenner fra lege for en sinus hodepine i stedet oppdage å ha en migrene.

Hvis du ikke har noen av symptomene som spesifikt kommer fra en sinus hodepine, kan du lide av migrene. Migrene behandles annerledes enn sinus hodepine. Hvis symptomene som kvalme, svimmelhet eller lysfølsomhet oppstår, er det sannsynlig at du har en migrene og ikke en sinus hodepine.

Hva er årsakene og årsakene til sinus hodepine?

Sinus hodepine er oftest et symptom på bihulebetennelse, hvor brystet blir betent på grunn av allergier eller andre utløsende faktorer som en infeksjon på 8217. Sinus hodepine kan også komme fra sesongmessige allergier som varer en lang periode. Dette kalles rinitt eller feve fra høy. Selv brystinfeksjoner og sinus hindringer kan utløse hodepine.

Behandlinger og lettelse

Legene anbefaler ofte å forlate brystinfeksjonene løst av seg selv. I virkeligheten er det god praksis for voksne ikke mottar medisinsk behandling for akutt bihulebetennelse, med mindre de klarer visse symptomer, for eksempel feber, intens smerte eller infeksjon som varer mer enn syv dager.

Husholdningsartikler

Hvis du har en sinus hodepine, kan det hjelpe deg med å spre overbelastningen fanget i brystene dine. Prøv å bruke en luftfukter eller irrigere brystene med en saltoppløsning for å rengjøre området.

Selv puste dampen kan hjelpe. Påfør en varm og fuktig klut på brystområdet kan fremme drenering og avlaste press.

Du kan også prøve å fremme brystdrenering ved forsiktig å trykke på brysttrykkspunkter. Start med L’område i nesebroen mellom øynene og berøres eller bruker et kontinuerlig trykk i omtrent et minutt. Dette kan løsne blokken forårsaket av slimet fanget i brystene.

For å fremme drenering fra nesen, trykk litt på begge sider av nesen samtidig før du ringer hodet fremover og blåser nesen din. Hvis du skyver området under øynene på toppen av kinnbenene mot interiøret og mot det høye, kan du også prøve litt lettelse fra trykket.

Benkalternativer

Analgetika, som L’Ibuprofen (Advil) og Paracetamol (Tylenol), kan redusere smerten du føler fra en sinus hodepine. De kan også behandle andre symptomer, som en smertefull kjeve eller feber.

Men disse stoffene møter ikke den underliggende betennelsen som forårsaker smerten du føler. Hvis din sinus hodepine blir verre eller fortsetter over flere dager, avbryter bruken av analgetika og snakk med legen din om hva som skjer.

Hvis hjemmemedisinene ikke hjelper, kan du prøve decongestants, som Oximetazolina (AFRIN) eller Pseudoefedrina (SUDAFED).

Men ikke ta en decongestant i mer enn tre dager uten å snakke med legen din i brystblokken din. L’Oximetazolina kan forårsake en rebound overbelastning etter tre dager.

Medisin på resept

Hvis en «8217; sinusinfeksjon forårsaker din sinus hodepine, kan legen foreskrive antihistamin, mucolytika (medisiner som frigjør mucus) og decongestants. Legen din vil ikke foreskrive antibiotika, med mindre du har bihuler forårsaket av en bakteriell infeksjon.

Hvis de er allergier for å forårsake hodepine, kan legen foreskrive antihistaminer eller kortikosteroidbilder.

Alternative behandlinger

Det er også alternative behandlinger som kan bidra til å lindre sinus hodepine. Et revisjonsdokument i Alternativ revisjonsmedisin antyder at bromelain, en blanding av enzymer som er tilstede i ananasjuice, kan fortynne nasal sekreter. Gjennomgangen tyder også på at nettle (haster dioica) kan bringe lettelse til tilfeller av lang date rhinitt.

Hvis du har en alvorlig sinusinfeksjon, er det viktig å huske at disse metodene for behandling ikke vil holde tilstanden eller gi umiddelbar lindring.

Hvordan å forhindre sinus migrene?

Hvis du lider av tilbakevendende sinus hodepine som et symptom på bihulebetennelse eller sesongallergier, må du kanskje vurdere reseptbelagte legemidler for å håndtere tilstanden.

Endringer i livsstil for å redusere overbelastning, for eksempel å unngå allergener og inkorporere den aerobiske øvelsen i rutinen, kan redusere antall hodepine som oppstår.

I tilfelle kronisk bihulebetennelse, kan en nesekirurgi som en sinuplasty med ballong være den eneste måten å slutte å ha mer sinus hodepine.

Hva er komplikasjonene av sinus hodepine?

I sjeldne tilfeller kan komplikasjoner forekomme rundt øyet, noe som resulterer i hevelse og betennelse i området. Dette kan også påvirke visningen din.

Hvis du har en høy feber som vedvarer, misfarget nasal sekresjon, knitre i brystet eller pusten, kontakt legen din for disse symptomene. Selv om en sinus hodepine kan virke som en ufarlig helsetilstand, er det viktig å bestemme årsaken.

Outlook

Hvis du føler press eller smerte rundt brystene dine, ikke hopp til konklusjonen du har en sinus hodepine. Legg merke til symptomene dine og sjekk andre tegn på en Sinusinfeksjon, som feber eller grønn nesesekresjon.

Hvis brystsmerter ikke demper, snakk med trykklegen din bak øynene dine, panne eller kinn. C’er en rekke behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å finne lettelse fra ubehag.