Hodepine etter trening: 5 potensielle årsaker, behandling og forebygging

Beskrivelse

Det er ikke sjeldent å ha hodepine etter treningen. Du kan føle smerten på den ene siden av hodet eller prøve en knapp smerte på hele hodet. Flere ting kan føre til at dette skjer.

I de fleste tilfeller er det noe enkelt at det er lett å løse.

Fortsett å lese for å lære mer om vanlige årsaker og hvordan å behandle dem. Vi vil også forklare hvordan du unngår hodepine etter din neste trening.

1. Du har en innsats hodepine

En innsats hodepine er en type hodepine utløst av en bestemt type fysisk aktivitet. Dette kan være noe, fra et hosteangrep til en anstrengende trening. Du kan føle at den lyser opp under eller etter treningen.

Folk beskriver ofte stresshodepine som en knappsmerte på begge sider av hodet. Smerte kan vare noen få minutter til et par dager.

Denne typen hodepine oppstår bare med øvelsen. Folk også mest sannsynlig utvikler primær treningshode når de trener når det er varmt eller høy høyde.

Innsatshodepine kan være primær eller sekundær:

 • Primær innsats hodepine forekommer av ukjente grunner. Men eksperter tror det kan være relatert til krympingen av blodkar som oppstår når du trener.
 • Sekundær innsats hodepine utløses på samme måte av den fysiske aktiviteten, men dette svaret skyldes en underliggende tilstand. Denne underliggende tilstanden kan variere fra en enkel brystinfeksjon til en svulst.

Husk at sekundær innsats hodepine vanligvis går til andre symptomer, for eksempel:

 • Han retched
 • opphopning
 • Nakke stivhet
 • dårlig syn

Innsats hodepine kan også byttes for migrene indusert av # 8217; trening.

Hvordan behandle det

Hvis du ofte har hodepine etter treningen, og du har andre uvanlige symptomer, er det bedre å gjøre en avtale med en lege for å utelukke eventuelle underliggende forhold som kan kreve behandling.

Ellers slutter den fysiske treningshøgskassen ofte alene etter noen måneder.

I mellomtiden kan det være D’hjelp ta en benkbenk anti-inflammatorisk, som ibuprofen (Advil). Du kan også prøve å bruke en elektrisk tallerken på hodet for å åpne blodkar. Ingen termoform? Slik gjør du en hjemme.

Hvordan hindre det

Drikk væsker før og under treningen. For noen, oppvarming sakte før’treningen kan bidra til å forhindre stress hodepine. I andre tilfeller redusere intensiteten av treningen bidrar også til å forhindre dem.

Men hvis de ikke hjelper eller reduserer intensiteten, er det ikke alternativet «8217, ta indomethacin eller foreskrevet NAPOSSENE. Du trenger resept av en lege for disse. Begge kan forårsake irritasjon i magen i noen mennesker. Hvis du ikke kan ta dem, kan legen din foreslå at du prøver beta-blokkere.

2. Du er dehydrert

Dehydrering oppstår når kroppen din mister mer væske enn det absorberer. Det er sannsynlig å plutselig når du trener. Dette teller som tap av væsker. Hvis du ikke drikker nok vann før / # 8217; treningsøkt, er det enkelt å dehydrere.

En hodepine er ofte det første tegn på dehydrering. Andre symptomer på mild dehydrering inkluderer:

 • Stor følelse av tørst
 • Følelse av fantastisk eller svimmelhet
 • utmattelse
 • Reduksjon av urinproduksjon
 • produserer mindre tårer
 • Tørket hud og munn
 • forstoppelse

A’mer alvorlig hydrering kan føre til:

 • Overdreven tørst
 • redusert svette
 • Lavt blodtrykk
 • Akselerert hjerteslag
 • Mørk farge urin
 • rask pusting
 • blandet øyne
 • reker huden
 • feber
 • Sequestration
 • død

Grave dehydrering er en medisinsk nødsituasjon & # 8217. Hvis du begynner å manifestere disse symptomene, se etter umiddelbar behandling.

Hvordan behandle det

De fleste tilfeller av mild hydrering reagerer godt på gjeninnføringen av tapte væsker og elektrolytter. Du kan gjøre det å drikke mye vann.

En sporty drink kan bidra til å gjenopprette elektrolyttene dine, men disse inneholder ofte mange tilsatte sukkerarter som kan forverre hodepine. I stedet, prøv å ta Dell’usøtet kokosnøtt vann. Du kan også prøve vår oppskrift på en elektrolytisk drikke som du kan forberede deg hjemme.

Hvordan hindre det

Prøv å drikke fra 1 til 3 kopper D’vann i ARC av A’nå eller to før trent. Du kan også ha en flaske D’vann under treningen slik at du kan integrere kroppen din mens du svetter. Pass på at du fortsetter med et glass eller to selv etter treningen.

3. Du brukte for mye tid i solen

L’Soleksponering kan være en utløsende faktor for hodepine i mange mennesker, selv når de ikke trener. Dette gjelder spesielt hvis det er varmt.

Hvordan behandle det

Hvis du utøvde dere alle’åpen under solen, og du har utviklet hodepine, gå inn hvis du kan. Prøv å tilbringe en PO & # 8216; av tid i et mørkt eller lite opplyst rom.

Hvis været er varmt, bruk et glass vann og et friskt og vått håndkle. Sett det på øynene og pannen i noen minutter.

Ta også en varm dusj kan hjelpe.

Hvis du ikke har tid til å oppdatere deg selv, kan du også ta en ikke-steroidisk antiinflammatorisk, som ibuprofen (Advil).

Hvordan hindre det

Før du går ut til å trene, ta et par solbriller eller en bred brimmed lue for å beskytte ansiktet og øynene dine. Hvis det er varmt, kan du også prøve å pakke en våt bandana rundt halsen.

Bær også en liten sprøyteflaske som inneholder kaldt vann kan være D’hjelp. Bruk den til å regelmessig sprøyte ansiktet ditt. Vær forsiktig når du føler deg veldig varmt eller du har et kort pust og ser etter ytterligere avkjøling.

4. Blodsukkernivået ditt er lavt

Et lavt nivå av blodsukker, også kalt hypoglykemi, kan også forårsake hodepine etter treningen. Blodsukker refererer til glukose, som er en av de viktigste energikildene til kroppen din. Hvis du ikke spiser pen før trening, kan kroppen din brenne glukose, noe som forårsaker hypoglykemi.

Hodepine er et av de viktigste symptomene på’hypoglykemi. Andre symptomer inkluderer:

 • skjelvende
 • Følelse av ekstrem sult
 • svimmelhet
 • svette
 • tåkesyn
 • Endringer i personlighet
 • Konsentrasjonsproblemer
 • desorientering

Hvordan behandle det

Hvis du har symptomer på hypoglykemi, kan du prøve å spise eller drikke umiddelbart noe som inneholder 15 gram karbohydrater, som et glass fruktjuice eller et stykke frukt. Dette er en rask løsning som burde holde deg i noen minutter.

Pass på at du følger noen komplekse karbohydrater, som et stykke integrert toast, for å unngå en annen ulykke.

Hvordan hindre det

Prøv å gjøre et nærende og balansert måltid eller en matbit innen to timer fra # 8217; trening. Pek på noe med protein, komplekse karbohydrater og fibre for å balansere blodsukkeret. Unngå sukker eller raffinerte og arbeidet karbohydrater.

Du vet ikke hva du skal spise? Her er alt du trenger å vite om å spise før en treningsøkt.

5. Skjemaet ditt er deaktivert

Trening med dårlig form kan føre til muskelspenninger, som raskt kan bli til hodepine, spesielt hvis du bruker nakke og skuldermuskler. Vektløfting, push-ups, crunches og run kan føre til spenning i nakken hvis de ikke utføres riktig.

Hvordan behandle det

Hvis treningen din inneholder ting som kan trette nakken din, prøv å gjøre delikate forlengelser senere. Her er 12 for å komme i gang. Hvis du slipper spenningen, virker det ikke, kan du også ta Dell’ibuprofen å lindre.

Hvordan hindre det

Ta deg tid til å gjøre din vanlige treningsøkt foran et speil. Du kan også konfigurere telefonen din til å registrere treningen din. Se en replay for å se om du oppdager problemer med skjemaet ditt.

Hvis du ikke er sikker på den riktige måten å utføre en øvelse, bør du vurdere å gjøre en eller to økter med en personlig trener. De kan veilede deg gjennom hvordan du skal kjøre noen av dine vanlige øvelser riktig. Lokale treningsstudioer kan lede deg til en anerkjent trener.

Når skal du se en lege

Selv om du har hodepine etter at treningen er vanligvis noe å bekymre deg for, bør du vurdere å gjøre en avtale med en lege hvis det ser ut til at du begynner å skje for plutselig.

For eksempel, hvis du gjorde samme treningsrutine i måneder uten problemer, men plutselig begynner å ha hodepine, se en lege. Det kan være noen qualcos’andre pågår.

Det er også bedre å konsultere en lege hvis hodepine ikke reagerer på enhver behandling, inkludert benk-top-stoffer.

Bunnlinjen

De fleste hodepine knyttet til # 8217; trening kan enkelt behandles hjemme, men noen ganger kan de være et tegn på en tilstand nedenfor. Enkle metoder for forebygging og hjemmebehandling bør bidra til å lindre hodepine. Men hvis de ikke gjør trikset, kan det være på tide å snakke med en lege.