Menstruelle blodpropper: Årsaker, diagnose, behandling og mer

Beskrivelse

De fleste kvinner vil oppleve menstrual koaguli på et tidspunkt i deres liv. Menstruelle blodpropper er gelatinøse flekker av blod, vevd og koagulert blod som utvises fra # 8217; utero under menstruasjon. Ligner stewed jordbær eller frukt tufts som noen ganger kan finne i syltetøy og variere farge fra lys rød til mørk rød.

Normale koaguler vs. unormal

Hvis Coaguli er små & # 8211; Ikke større enn en fjerdedel & # 8211; Og bare sporadiske er vanligvis ikke noe å bekymre seg for. I motsetning til koaguleringer som er dannet i venene, er menstruasjonsklutene alene ikke farlige.

Den vanlige passasjen av store blodpropper under syklusen kan rapportere en medisinsk tilstand som krever undersøkelser.

Normale blodpropper:

 • de er mindre enn kvart
 • forekommer bare av og til, vanligvis mot menstruasjonssyklusen starter
 • De vises i lyse eller mørkrøde

Anomale blodpropper er større enn kvart og forekommer oftere.

Kontakt legen din dersom du har rikelig menstrual blødning eller hvis du har Coaguli større enn kvart. Menstrual blødning anses å være tung hvis du endrer bufferen eller menstruasjonsbufferen hver to timer eller mindre, i flere timer.

Du bør også se etter umiddelbar medisinsk hjelp hvis du overfører blodpropper og du tror du kan være gravid. Det kan være et tegn på spontan abort.

Hva er årsakene til menstruasjonskoagulasjoner?

Mest fruktbare alder kvinner mister livmorbelegg hver 28-35 dager. Uterinbelegget kalles også endometrium.

L’Endometrium vokser og tykner i løpet av måneden som svar på østrogen, et kvinnelig hormon. Dens formål er å bidra til å støtte et befruktet egg. Hvis graviditet ikke oppstår, rapporterer andre hormonelle hendelser tapet av belegget. Dette kalles menstruasjon, også kjent som en periode eller menstruasjonsperiode.

Når belegget er spredt, bland med:

 • blod
 • Blod biprodukter
 • slim
 • vev

Denne blandingen utvises deretter fra # 8217; livmor gjennom livmorhalsen og utenfor skjeden. Cervice er åpningen av livmoren.

Når livmorforingen blir frigjort, samler den seg på bunnen av # 8217; livmor, og venter på livmorhalsen for å trekke seg selv og utviste innholdet. For å hjelpe i dekomponering av dette blodet og fortykkede vevet, frigjør kroppen antikoagulanter for å tynne materialet og gjøre det mulig for det å bruke mer fritt. Men når blodet overskrider kroppens evne til å produsere antikoagulantia, blir menstruasjonsklyngene utgitt.

Denne dannelsen av blodpropper er mer vanlig i løpet av intens blodstrøm. For mange kvinner med normale strømmer, oppstår dagene med intens strømning vanligvis alle perioder og er kortsiktige. Din strømning anses å være normal hvis menstruasjonsblødningen varer 4 til 5 dager og produserer 2 til 3 spiseskjeer blod eller ikke.

For kvinner med tyngre strømmer, kan overdreven blødning og koaguliformasjon utvides. En tredjedel Kvinner har slike tunge strømmer å fordype deg i en absorberende eller buffer hver time i flere timer.

Hva er årsakene ved foten av menstruasjonskoagulasjoner?

Fysiske og hormonelle faktorer kan påvirke menstruasjonssyklusen og skape en intens flyt. Rikelige strømmer øker sjansene dine for å utvikle menstruasjonsklynger.

Livmor hindringer

Forholdene som forstørrer eller syltetøy L’livmor kan utøve ekstra trykk på livmorveggen. Dette kan øke menstrual blødning og koaguliformasjon.

Obstruksjonene kan også forstyrre kapasiteten til Dell’utero til kontrakt. Når livmoren ikke kontraherer riktig, kan blodet akkumulere og koagulere alle’inne i livmorhulen godt og form i blodpropper som senere blir utvist.

Uterine hindringer kan skyldes:

 • Fibroids
 • endometriose
 • adenomyy
 • Kreft tumorer

Fibroids

Fibroids er generelt ikke-kreftformige muskulære tumorer som vokser i livmorveggen. I tillegg til sterke menstruelle blødninger, kan de også produsere:

 • uregelmessig menstrual blødning
 • smerte i korsryggen
 • smerte under sex
 • En fremspringende mage
 • Fertilitetsproblemer

Så langt som 80 prosent Kvinner vil utvikle fibroider innen 50 år. Årsaken er ukjent, men genetikk og kvinnelige hormoner østrogen og progesteron spiller sannsynligvis en rolle i deres utvikling.

Endometriose

L’endometriose er en tilstand der livmorformen vokser utenfor livmoren og i reproduktive kanalen. I menstruasjonsperioden kan den produsere:

 • smertefulle perioder og kramper
 • Kvalme, oppkast og diaré i løpet av syklusen
 • Ubehag under sex
 • infertilitet
 • bekken smerte
 • unormal blødning, som kan inkludere koagulasjon eller ikke

Den eksakte årsaken til endometriose er ikke kjent, selv om du tror at arv, hormoner og tidligere bekkenskirurgiske tiltak spiller en rolle.

adenomyy

L’Adenomyers oppstår når livmorbelegget, av ukjente grunner, vokser i livmorveggen. Dette betyr at livmoren er forstørret og tykkere.

I tillegg til intens og langvarig blødning kan denne vanlige tilstanden forårsake livmorvekst; to eller tre ganger Dens normale størrelse.

Kreft

Selv om sjeldne, uthier og livmorhalskreft tumorer kan føre til sterke menstruelle blødninger.

Hormonell ubalanse

For å vokse og tykkere riktig, er livmorbelegget basert på en balanse mellom østrogen og progesteron. Hvis C’det er for lite eller for lite.

Noen ting som kan forårsake hormonell ubalanse er:

 • perimenopause
 • overgangsalder
 • understreke
 • betydelig økning eller vekttap

Hoved symptomet på en hormonell ubalanse er den uregelmessige menstruasjonssyklusen. For eksempel kan periodene dine være senere eller lengre enn vanlig, eller du kan miste dem helt.

Spontanabort

Ifølge Mars of Dimes, opp til halv av alle graviditeter ender i spontan abort. Mange av disse graviditetstapene oppstår selv før en kvinne vet hvordan man skal være gravid.

Når en tidlig graviditet går tapt, kan det føre til sterke blødninger, kramper og blodpropper.

Von Willebrand sykdom

En tung menstruasjonsflyt kan også skyldes von Willebrands sykdom (VWD). Mens VWD er sjelden, mellom 5 og 24 prosent Kvinner med kronisk tung menstrual blødning påvirkes.

VWD kan være årsaken til din tunge menstruasjonssyklus hvis det oppstår regelmessig og bløder lett etter en mindre kutt eller hvis tannkjøttet bløder for enkelt. Kontakt legen din dersom du mistenker at dette er årsaken til din sterke blødning. De burde være i stand til å hjelpe deg med å få en diagnose.

Det er komplikasjoner?

Kontakt legen din dersom du regelmessig har regelmessig Coaguli. En av de største komplikasjonene av rikelig menstrual blødning er jernmangelanemi. L’anemi er en tilstand som oppstår når ikke C’er nok jern i blodet for å produsere sunne røde blodlegemer. Symptomene inkluderer:

 • utmattelse
 • svakhet
 • Pallor
 • pust
 • brystsmerter

Hvordan årsaken til menstruasjonskropper er diagnostisert?

For å bestemme årsaken til foten av menstruelle blodpropp, vil legen din sannsynligvis stille deg ting som påvirker menstruasjonen. For eksempel kan de spørre deg om du har tidligere bekkenkirurgisk inngrep, hvis du brukte prevensjon eller hvis du noen gang har vært gravid. De vil også undersøke livmoren din.

Videre kan legen bruke blodprøver for å søke etter hormonelle ubalanser. Imaging tester, som for eksempel magnetisk resonans eller en ultralyd, kan brukes til å verifisere tilstedeværelsen av fibroider, endometriose eller andre hindringer.

Hvordan menstruelle klynger behandles?

Sjekk den rike menstruelle blødningen er den beste måten å kontrollere menstruasjonsklynger.

Hormonelle prevensjonsmidler og andre stoffer

Hormonelle prevensjonsmidler kan hemme livmorbeleggsvekst. En intrauterin progestin frigjøringsanordning (IUD) kan redusere menstruasjonsblodstrømmen av 90 prosentog prevensjonspiller kan redusere det 50 prosent.

Hormonelle prevensjonsmidler kan også være nyttige for å bremse veksten av fibroider og andre livmorhesjoner.

For kvinner som ikke kan eller ikke vil bruke hormoner, et felles alternativ, er Tranexaminsyre-medisinen (Cyklokapron, Lysta), som påvirker blodkoagulasjonen.

Kirurgi

Noen ganger kan det hende du trenger kirurgi.

En dilatasjon og curettage prosedyre (D og C) følger noen ganger en spontan abort eller en fødsel. Men det kan også brukes til å bestemme årsaken til basen av sterke menstruelle blødninger eller som behandling for ulike forhold.

D og c innebærer sløsing av livmorhalsen og skraping av livmorbelegget. Det er vanligvis gjort i et ambulerende miljø under sedasjon. Selv om dette ikke vil ta vare på den tunge blødningen, bør det gi deg en våpenhvile i noen måneder mens belegget er tykkere igjen.

For kvinner med livmorveksten som fibroider som ikke reagerer godt på narkotika, kan kirurgi må fjerne vekst. Typen av kirurgi vil avhenge av størrelsen og posisjonen til veksten.

Hvis veksten er stor, kan det være behov for en myomektomi, som innebærer en stor gravering i # 8217; magen til å få tilgang til livmoren.

Hvis veksten er liten, er laparoskopisk kirurgi ofte mulig. Laparoskopi bruker også snitt i # 8217; Abdomen, men de er mindre og kan forbedre gjenopprettingstider.

Noen kvinner kan velge å fjerne livmor. Dette kalles hysterektomi.

Snakk med legen din på fordeler og ulemper med alle behandlingsalternativer.

Det er måter å håndtere symptomer på rikelig menstruasjonsperioder?

Tunge menstruasjonsperioder kan påvirke ditt daglige liv. I tillegg til fysiske problemer som kan forårsake, for eksempel kramper og tretthet, kan de også gjøre normale aktiviteter mer utfordrende, hvordan å være fysisk aktiv, svømme eller til og med se på en film.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å administrere symptomene dine:

 • Ta benkbenk Ikke-steroid Antiinflammsmaskiner som Ibuprofen (Advil, Motrin) All’begynnelsen av syklusen under de mest intense flytedager. I tillegg til å lindre kramper, kan fans bidra til å redusere blodtapet 20 prosent 50. Merk: Hvis du har von Willebrand sykdom, bør du unngå fans.
 • Bruk et internt absorberende og en absorberende i dine mest intense flyt dager. Du kan også ha to absorbenter sammen. Også absorpsjonsvifter og absorbenter kan hjelpe deg med å fange blodgods og koaguli.
 • Bruk en vanntett swab eller til og med et håndkle plassert over arkene om natten.
 • Bruk mørke fargeklær for å skjule tap eller ulykker.
 • Alltid ta med menstrualisert med deg. Hold en eskorte i posen, i bilen eller i skrivebordsskuffen.
 • Vet hvor offentlige bad er. Vet hvor det nærmeste badet kan hjelpe deg med å raskt nå et bad hvis du passerer mange store koaguli.
 • Følg et sunt kosthold, og det forblir hydrert. En sterk blødning kan sette din fysiske helse. Drikk mye vann og følg et balansert kosthold som inkluderer rike jernmatvarer, for eksempel Quinoa, Tofu, kjøtt og mørkegrønne, grønne grønnsaker.

Outlook

Menstruelle blodpropper er en vanlig del av en kvinnes reproduktive liv. Selv om det kan virke alarmerende, er små blodpropper normale og vanlige. Selv de største blodproppene i kvartalet er ikke bemerkelsesverdige hvis de ikke oppstår regelmessig.

Hvis store koaguli overføres regelmessig, er det mange effektive behandlinger som legen kan anbefale for å bidra til å kontrollere tunge blødninger og redusere blodpropper.