Sexterapi: Par, teknikker og hva en seksuell terapeut gjør?

COS’sexterapi er?

Seksuell terapi er en type terapi av språket som er utformet for å hjelpe folk og par til å møte medisinske, psykologiske, personlige eller mellommenneskelige faktorer som påvirker seksuell tilfredsstillelse.

L’Målet med sexterapi er å hjelpe folk å overvinne fysiske og følelsesmessige utfordringer for å få et tilfredsstillende forhold og et behagelig sexliv.

Seksuell dysfunksjon er vanlig. Faktisk, 43 prosent av kvinnene og 31 prosent av mennene Rapporter å ha opplevd en slags seksuell dysfunksjon i løpet av livet. Disse dysfunksjonene kan omfatte:

 • erektil dysfunksjon
 • lav libido
 • mangel på interesse
 • L’Premature Ejakulation
 • lav
 • Mangel på svar på seksuell stimulans
 • Manglende evne til å nå orgasme
 • overdreven libido
 • Manglende evne til å kontrollere seksuell oppførsel
 • Angjerre seksuelle tanker
 • Uønskede sexfetisjer

Et tilfredsstillende sexliv er sunt og naturlig. L’fysisk og følelsesmessig intimitet er viktige deler av ditt velvære. Når en seksuell dysfunksjon oppstår, kan det være vanskelig å ha det tilfredsstillende sexlivet være vanskelig.

Seksuell terapi kan hjelpe deg med å reformulere dine seksuelle utfordringer og øke din seksuelle tilfredshet.

Hvordan sexterapi fungerer?

Seksuell terapi er som enhver form for psykoterapi. Trekker tilstanden ved å snakke om dine erfaringer, bekymringer og følelser.

Sammen med din terapeut, vil du behandle håndteringsmekanismer for å hjelpe deg med å forbedre svarene dine i fremtiden, slik at du kan få et sunnere sexliv.

Under dine første avtaler vil din terapeut bare snakke med deg eller med deg og din partner sammen. Terapeuten er der for å veilede deg og hjelpe deg med å utdype din nåværende utfordring:

 • Jeg er ikke der for å ta en del av en person eller for å hjelpe deg med å overtale noen.
 • Dessuten vil alle holde klærne sine. Den seksuelle terapeuten vil ikke ha sex med noen eller vise noen hvordan de skal ha sex.

Med hver økt vil din terapeut fortsette å presse deg mot bedre ledelse og aksept av dine bekymringer som kan føre til seksuelle dysfunksjoner. All ordterapi, inkludert sexterapi, er både et pedagogisk støtte miljø.

Det tar sikte på å gi komfort og oppmuntring til å forandre seg. Du vil sannsynligvis forlate kontoret til din terapeut med oppgaver og jobbe for å gjøre før neste avtale.

Hvis din terapeut mistenker at dysfunksjonen du opplever, er resultatet av en fysisk seksuell bekymring, kunne lede deg til en lege.

Din terapeut og lege kan konsultere dine tegn og symptomer og arbeid for å hjelpe deg med å finne noen fysiske problemer som kan bidra til større seksuelle problemer.

Jeg trenger sexterapi?

En måte å avgjøre om du trenger å se en seksuell terapeut i stedet for en annen type språkterapeut, er å analysere hvilke deler av livet ditt som er mer påvirket av hvordan du føler deg akkurat nå.

Hvis livskvaliteten din og din følelsesmessige helse er sterkt påvirket av din seksuelle dysfunksjon, er det en god ide å konsultere en sexterapeut. På samme måte, hvis mangelen på intimitet eller vanskelighetsgrad for kommunikasjon med en partner representerer din mest alvorlige personlige bekymring, er en seksuell terapeut utgangspunktet.

Hvordan finner jeg en seksuell terapeut?

En sertifisert seksuell terapeut kan være en autorisert psykiater, en psykolog, en dobbel og familieterapeut eller en klinisk sosialarbeider. Disse psykiske helseeksperter følger en storstrening på 8217, stor grad på menneskelig seksualitet for å bli akkreditert som en sertifisert seksuell terapeut.

Start søket ditt med American Association of Pedagogs, konsulenter og terapeuter av seksualitet (Aasect). Denne organisasjonen er ansvarlig for tilsynet med klinisk trening for seksuelle helsepersonell. De administrerer også legitimasjonsbeskrivelser for disse helsepersonellene.

Hvis noen er autorisert og sertifisert, vil du kunne finne den via Aasect.

Du kan også gjøre en Google eller Psykologi i dag Søk terapister i ditt område eller ring det lokale sykehuset eller Fellesskapets utdanningskontor. Mange av disse organisasjonene vil gjerne gi informasjon om seksuelle terapeuter i deres sykehusnettverk.

Du kan også spørre forsikringsselskapet ditt. Kan være i stand til å gi deg en liste over navn på sertifiserte sexterapeuter. Du kan bla gjennom listen til du finner den seksuelle terapeuten du vil ha.

Hvis du vil ha en mer personlig anbefaling, snakk med legen din, gynekolog eller urolog. Mange leger møtte og anbefaler seksuelle terapeuter til sine pasienter hver dag. Kan være i stand til å lede deg til en leverandør hvis stil er strengt i tråd med din.

Du kan også snakke med vennene dine. Å avsløre intime detaljer kan være vanskelig for noen mennesker, men hvis du føler deg komfortabel å spørre en venn, kan du kanskje anbefale en lege deg og din partner du kan stole på.

Hva å vite før avtale

Når du er klar til å starte sexterapi, hold disse fem tingene i tankene når du forbereder deg til å bestemme hvem som skal møte for terapi.

Kompatibilitet

Terapeuter er unike. Suksessen til en terapi er i stor grad avhengig av hvor gode kommuniserer med din terapeut og hvor mye du stoler på ham og hans veiledning for å hjelpe deg med å overvinne dine bekymringer.

Hvis du ikke føler deg komfortabel med en sexterapeut når som helst, se etter en annen.

Bare mot par

Du trenger ikke å bringe din partner med deg til sexterapi. For enkelte individer er solo seksuell terapi tilstrekkelig til å møte bekymringer. For andre, som har begge tilstede i løpet av behandlingen, kan bidra til å forbedre tilfredshet og bygge en sterkere forbindelse.

Snakk med partneren din etter eget valg for å starte behandlingen. Hvis du vil være involvert, spør.

logistikk

Når du bestemmer deg for en seksuell terapeut, er det viktig å huske på hvor din terapeut kontor er og hvor lett det er å nå det. Du kan delta i avtaler i lunsjtid, etter arbeid eller tilfeldige dager når du har en & # 8217;.

Noen terapeuter tilbyr også telemedisin økter, så du kan kanskje møte dem på nettet komfortabelt hjemmefra.

Pass på at det er praktisk å nå’legen din kontor, eller du kan finne deg selv å finne unnskyldninger for å unngå det.

Behandlingsplan

Under din første avtale vil din terapeut trolig vise deg en innledende behandlingsplan. For de fleste individer og par, alle «8217; forskjellige økter er påkrevd.

Men når behandlingen gjør en betydelig forskjell, og din terapeut føler seg sikker på å kunne klare fremtidige utfordringer, kan du bli frigjort fra din terapeutpleie.

Forsikringsdekning

Ikke alle typer helseforsikring vil dekke psykoterapi. De som dekker det, kan ha spesielle krav eller en individuell fradragsberettiget.

Bekreft dine forsikringsdetaljer med forsikringsselskapet ditt før du går til avtalen, slik at du kan være forberedt på den finansielle investeringen.

Bunnlinjen

Et tilfredsstillende sexliv er viktig for helsen din av mange grunner. De fysiske og følelsesmessige elementene i et sunt seksuelt liv har vidtgående fordeler, inkludert senkende blodtrykk, forbedrer hjertes helse og reduserer stress. Sex er også bare en naturlig og morsom del av livet.

Men for noen mennesker er sex en kilde til stor angst og bekymring. Seksuell dysfunksjon kan føre til relasjoner, tillitstap og mange andre negative effekter.

Seksuell terapi er en integrert tilnærming til å behandle og eliminere de underliggende utfordringene. Disse bekymringene kan være fysiske, som lav sirkulasjon. De kan også være psykologiske bekymringer, for eksempel angst, stress og tillitsproblemer.

Sexterapi kan hjelpe folk og par å finne en måte å ha åpen og ærlig kommunikasjon slik at de kan møte noen bekymring eller utfordring mot et sunt og lykkelig seksuelt liv.