Venter på intersex til fødselen? Hva å vite

Del på Pinterest

Først, ta et dypt pust. Det kan være skummelt for nye foreldre føler noe uventet av en lege når barnet deres ble født. Men interseksuelle egenskaper forekommer naturlig og er ikke en sykdom eller en tilstand som påvirker barnets fysiske helse.

Når et barn er født, blir et organisk, mannlig eller kvinnelig sex tildelt ham, basert på kjønnsorganer.

Du kan også ha lært barnets sex før fødselen på en lignende måte: ingenting mellom beina dine under ultralydet? & # 8220; Gratulerer, er en jente & # 8221;, føler. (Med mindre noe er skjult i synet, bare?)

Men faktisk kan det være litt & # 8216; mer komplisert enn det.

Noen ganger kan et barn ha kjønnsorganer med noen maskuline funksjoner og noen feminine funksjoner. Og enda mer dypt i # 8217; eksternt aspekt, noen mennesker er født med en blanding av mannlige og kvinnelige biologiske funksjoner (som en livmor og testikler) som ikke kan ses på «8217;.

Når en person ikke passer akkurat i sexbetegnelsen & # 8220; mannlig & # 8221; O & # 8220; Kvinne & # 8221; du kan bruke begrepet & # 8220; interseksuell & # 8221;.

L’intersx er ikke ny og er ikke politisk i seg selv og av seg selv. Det er bare et mer gjenkjennelig uttrykk nå, selv om mange mennesker fortsatt ikke forstår det.

Så venter jeg med intersxen?

Dette er et populært spørsmål på Google, men kan ikke være den rette å spørre.

Husk at interseksuelle mennesker er våre kolleger, venner, naboer, klassekamerater, med andre ord, du sannsynligvis samhandlet med noen som er interseksuelle og du ikke hadde noen ide. Dette fordi de ser ut som noen andre møter.

Ja, noen ganger kjønnsorganene til et barn som har interseksuelle egenskaper, er betydelig annerledes. Her er noen muligheter:

 • en større klitoris enn forventet
 • en mindre penis enn forventet
 • Ingen vaginal åpning
 • en penis uten A’urinrøret åpner på spissen (L’i stedet kunne være på undersiden)
 • lepper som er stengt eller på annen måte ligner en skrotum
 • en skrot som er tom og ser ut som lepper

Men babyens kjønnsorganer kan også virke helt mannlige eller helt kvinnelige. Med andre ord, de kan ha mannlig anatomi alle’utenfor den kvinnelige anatomien All’interiør, eller omvendt.

Det kan være at statusen til et barn som en interseksuell ikke blir tydelig opp til puberteten, når kroppen produserer mer enn et hormon som ikke samsvarer med kjønn som er tildelt ham.

Eller kanskje noen forventede pubertets mål, som en stemme som utdyper eller voksende bryster forekommer ikke. Eller kanskje de som skjer, er karakteristiske for hva du trodde var sex & # 8220; motsatt & # 8221;.

I disse tilfellene kan en person som hadde mer biologiske mannlige egenskaper som barn, virke mer feminin etter puberteten i henhold til et sakte selskap for å nekte det tradisjonelle binære systemet. Eller en person som så ut som et barn kunne begynne å se mer stereotypisk mann som en tenåring.

Og noen ganger kan en person ikke lære å ha interseksuelle egenskaper til senere, for eksempel hvis han har problemer med å ha barn og se spesialister å forstå hvorfor. (Merk: Ikke alle mennesker med interseksuelle egenskaper har fruktbarhetsproblemer.)

Det er også mulig å ha interseksuelle egenskaper og aldri vite hvordan.

Uansett dette, er en person ikke & # 8220; blir & # 8221; Interseksuell. Dette er hva de ble født, noe som er klart å føde eller ikke før etterpå.

Et notat på terminologien

Meninger avviker på begrepet & # 8220; interseksualitet & # 8221; Og hvis det er en medisinsk eller sosial betegnelse.

Noen mennesker med interseksuelle egenskaper identifiserer seg som menn eller kvinner i stedet for interseksuelle. Tydeligvis er dette ofte sant for de som tilbringer alt liv uten å vite deres intersexuelle egenskaper.

Hva får et barn til å ha interseksuelle egenskaper?

Begrepet & # 8220; interseksualitet & # 8221; beskriver ikke noe spesielt. Som vi allerede har sagt, er det mange forskjellige varianter: et spektrum. De er vanligvis tilstede i naturen.

Hvis du er en ny forelder som prøver å forstå alt dette, vet du at det ikke er noe du gjorde, eller du gjorde ikke for & # 8220; Lag & # 8221; Ditt barns interseksuelle.

For eksempel kan du ha lært i sexutdanning som vi er født med sexkromosomer. Vanligvis har kvinner et par x kromosomer og menn har en X og en Y-kromosom.

Men du visste at det er andre varianter? For eksempel:

 • XXY, eller Klinefelter syndrom
 • Xyy syndrom
 • Mosaikk, når kromosomer varierer av celle (s. es., Noen celler er XXY og andre XYS)

Disse variasjonene kan foregå tilfeldig og spontant under unnfangelsen. Noen ganger er det på grunn av oocytter og noen ganger skyldes det spermatozoa. De kan også skje på grunn av andre årsaker. Disse kromosomale variasjonene oversetter noen ganger til hva som kan merkes som interseksuelle.

Mer vanlig, men et barn født med interseksuelle strekker er en del av XX eller XY-kategorien. Men nå vet vi at organisk sex er mer komplekst enn våre kromosomer.

For eksempel: Hvis et barn er født med den kvinnelige anatomien All’ekstern og # 8217; Mannlig anatomi All’Dette er noe som har skjedd tilfeldig under unnfangelsen. De kan ha xx eller xy kromosomer, men dette alene betyr ikke at de er en & # 8220; jente & # 8221; eller en & # 8220; gutt & # 8221;.

& # 8220; Behandling & # 8221; Og ting å vurdere

L’Interseksualitet er ikke en sykdom og kan ikke være & # 8220; herdet & # 8221;. Derfor, i den forstand, ikke C’det er behandling.

Du kan ha helsemessige forhold som må tas opp i forhold til den interseksuelle anatomien. For eksempel, hvis du har en livmor, men ingen livmoråpning, kan du ha smertefulle menstruasjonssykluser der blod ikke kommer ut av kroppen din. I dette tilfellet kan du (fra voksne) vil gjennomgå kirurgi for å skape en & # 8217;.

Men dette er ikke & # 8220; Behandling av Intersex & # 8221;. Dette har å gjøre med et lukket livmor.

Og barnet ditt, som kanskje ikke har de typiske kjønnsorganene?

& # 8220; Velg et kjønn og # 8221;?

Det korte svaret er at, med mindre det også er en helsetilstand (som urinen som ikke kommer ut riktig fra kroppen), er det ikke nødvendig å gjøre noe med hensyn til medisinsk inngrep.

Men legen kan anbefale kirurgi for å gjøre de mest typisk maskuline eller typisk kvinnelige kjønnsorganene som vises. Amerikanske leger gjør det minst fra årene og særlig ved å utføre kirurgiske inngrep på klitten når foreldrene har tenkt å heve et barn med en stor jente clit.

Det kan være sosiale grunner til denne anbefalingen, og legen din kan undersøke dem med deg, men vi inviterer deg også til å konsultere ikke-medisinske fagfolk som konsulenter.

For tiden, i det store flertallet av USAs stater, er hvert barn tildelt et binært sex: Barnets fødselsattest vil si mann eller kvinne. Så du må kanskje velge, i det minste i utgangspunktet.

Dette endrer seg og et økende antall stater tillater en & # 8220; X & # 8221; i stedet for & # 8220; M & # 8221; O & # 8220; F & # 8221; på ting som kort d’identitet. Dette er imidlertid fortsatt generelt noe som endres senere, når barnet ditt er større & # 8211; eller til og med en voksen & # 8211; og han bestemmer seg alene. Og i de fleste tilfeller, endre sex på fødselsattestet betyr å endre det fra mann til kvinne eller omvendt.

Når det gjelder å vokse barnet ditt, er det gode nyheter for barn født med intersessuelle egenskaper: Det er mer akseptabelt å vokse barn på en måte & # 8220; nøytral sammenlignet med kjønn og # 8221; det aldri.

Men sosial stigma og barrierer er fortsatt veldig virkelige. Igjen, dette er grunnen til at mange leger fortsatt anbefaler kirurgi for å matche barnets kjønnsorganer til deres tildelte sex. Dette kan imidlertid føre til alle slags spørsmål:

 • Og hvis sønnen min senere identifiserer seg som det motsatte kjønet som det vi valgte for ham?
 • Og hvis det var svært varierer fjernet en mikropen, bare for å lære under vår sønns pubertet som produserer en dominerende mengde mannlige hormoner?
 • Og hvis vår sønn resents vår beslutning og ønsket at vi hadde forlatt alle Com & # 8217, det var da han ble født?
 • Og hvis vi bestemmer oss for ikke å gjøre kirurgi, og vår sønn senere ønsker å ha gjort operasjonen & # 8220; åpenbar & # 8221; Når det var mindre komplisert / minneverdig?

Alle disse spørsmålene er hyppigere uttrykt som & hvis du valgte feil?& # 8221; Denne bekymringen kan veie mye.

Det er her at det er viktig å snakke med konsulenter som er kjent med interseksualitet, sosialarbeidere, en rekke leger, pålitelige venner og familiemedlemmer og personer med interseksuelle egenskaper.

Huske:

Genital kirurgi utført utelukkende av estetiske grunner (estetisk kirurgi) er aldri presserende. Du kan ta deg tid, nyt babyen din, møt din sønn mens du vokser og fortsetter en åpen dialog med legen din og andre.

Her er hva du skal gjøre neste

For mange foreldre som deres barn er interseksuell, frykter for fremtidig aksept, relasjoner og # 8217; barns selvtillit er i sentrum og i midten.

Du kan ha spørsmål som: & # 8220; Min sønn kan gå i dvale?& # 8221; og dersom high school gymnastic leksjoner er plaget i de garderober?& # 8221;

Dette er naturlige bekymringer som viser din kjærlighet og din bekymring for babyen din. Heldigvis er det ressurser. I tillegg til en rekke førstehånds historier om personer som identifiserer seg som intersexes, inkluderer nyttige ressurser:

Husk: ikke C’det skal skamme seg i # 8217; å ha et barn med interseksuelle egenskaper eller i # 8217; å være inspeksjon av deg selv. Inntil selskapet er helt justert med denne visjonen, vil det være noen utfordringer å håndtere. Men med et sterkt støttesystem som inkluderer deg, kan barnet ditt trives i # 8217; ungdomsårene og utover.