HPV uten vorter: hva du bør vite

L & # 8217; HPV forårsaker alltid symptomer?

Galleri

 • Noen typer HPV kan forårsake warts. Andre typer kan føre til visse svulster.
 • Mange mennesker med HPV har aldri noen symptomer.
 • L & # 8217; HPV oral inneholder typisk symptomer annet enn vorter, som vanskeligheter med å svelge og heshet.

Human Papillomavirus (HPV) er en gruppe virus og en av de vanligste typene av seksuell overføringsinfeksjon (STI) i USA. Nesten alle seksuelt aktive mennesker De vil ha HPV på et tidspunkt i deres liv og kan ikke vite hvordan de skal vite.

Det er over 150 forskjellige typer HPVer, hver utpekt med sitt eget nummer. Mange typer har ingen symptomer og ofte løser uten behandling. Noen typer HPV forårsaker vorter, mens andre ikke gjør det. Styrken til immunforsvaret kan også avgjøre om en bestemt type HPV vil forårsake vorter.

Vi forklarer hvilke typer symptomer som noen kan prøve med HPV, som det er behandlet og hva du skal gjøre når det er diagnostisert.

Hvilke symptomer er mulige?

De fleste med HPV presenterer aldri noen symptomer. Det anslås det 9 saker ut av 10 Den løser uten behandling, ofte innen to år. Det er imidlertid øyeblikk, hvor viruset vedvarer i kroppen og symptomene er.

Det kan også avhenge av hvilken type HPV som sendes. Noen typer HPVer kan forårsake vorter. HPV-6 og HPV-11 er to eksempler. Andre typer, som HPV-16 og HPV-18, forårsaker ikke vorter, men kan føre til visse typer kreft.

vorter

Vorter er et vanlig symptom og trenger ikke å vises umiddelbart etter at HPV. Vorter kan vises uker, måneder eller år etter at viruset har blitt kontrakt. L & # 8217; Utseende av vorter og det punktet de vises på kroppen, bestemmes av typen HPV:

Vanlige vorter

Disse grove og røde Dosses vanligvis vises på albuer, fingre og hender. Vanlige vorter kan være smertefulle eller blø.

Kjønnsvorter

Kjønnsvorter, som indikerer navnet, vises mer vanlig på vulvaen. De kan også vises nær # 8217; anus, vagina eller livmorhals. Disse vorter ligner irritert bunker, som ligner på blomkål, små fremspring hevet eller flate lesjoner som ligner på blåmerker. Kan det bare forårsake smerte sjelden.

Flate vorter

Disse vorter vises som mørkede hudområder med litt hevet og flat topper. De kan sjekke hvor som helst på kroppen.

Plantari vorter

Disse vorter kan virke irritert, hard og kornet. De forekommer oftere på den nedre delen av føttene, noe som kan forårsake ubehag.

Andre symptomer

De samme typene HPV som kan forårsake kjønnsvorter kan også forårsake vorter i munnen og halsen. Dette kalles Oral HPV.

Med Oral HPV kan symptomene inkludere:

 • en & # 8217; otitis
 • heshet
 • en sår hals som ikke vil gå bort
 • smerte under svelging
 • Uforklarlig vekttap
 • Svelgede lymfeknuter

HPV og kreft

Noen typer HPV kan også føre til visse svulster. Ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) er HPV årsaken til over 31.000 tumorer hvert år.

Cervical Cancer er den vanligste korrelerte kreften alle & # 8217; HPV. Symptomene på livmorhalskreft kan inkludere:

 • Uregelmessig vaginal blødning
 • Uvanlige vaginale tap
 • Vanskelighetsgrad å urinere eller ha intestinale bevegelser
 • utmattelse
 • Vekttap

Andre mulige svulster på grunn av & # 8217; HPV inkluderer:

 • Vista og vulva kreft
 • Penis og scrotum kreft
 • Cancer Dell & # 8217; anus
 • Kreft på baksiden av halsen (orofaringe)

Regelmessig screening for HPV og andre seksuelt overførbare sykdommer kan garantere at eventuelle unormale resultater behandles raskt.

Hvordan få HPV L & # 8217?

L & # 8217; HPV er et virus som vanligvis overføres av intim kontakt, skinnhud. Mer ofte oppstår under Vaginal eller analsex.

Det er også mer sannsynlig at viruset overføres hvis det er en «8217; åpning på huden, som en kutt, A & # 8217; slitasje eller lacerasjon. Disse åpningene kan være av mikroskopiske størrelser og kan oppstå mens en person har sex.

I motsetning til andre virus, kan HPV leve utenfor kroppen i svært korte perioder. Dette betyr at du kan kontrakt viruset ved å berøre hva som kommer i kontakt med viruset.

Selv om det ikke er vanlig, har alle med HPV og # 8217; HPV og forblir gravid en liten risiko for å overføre viruset til barnet ditt under graviditet eller fødsel. Her er hva du trenger å vite om risikoen for HPV under graviditet.

Det er risikofaktorer?

De CDC Han sier at nesten alle seksuelt aktive mennesker vil motta HPV på et tidspunkt i deres liv. Selv om L & # 8217; HPV kan slå noen, kan noen få en høyere risiko.

Risikofaktorer for å få HPVer inkluderer:

 • Har ubeskyttet sex
 • Ha et svekket immunforsvar

Å praktisere trygt sex er en av de beste måtene å redusere risikoen for alle seksuelt overførbare sykdommer. Hvis du er seksuelt aktiv, bli utsatt for screening, er en annen fin måte å forhindre komplikasjoner på. Hvis du sender til testen først og en høyrisiko HPV-type oppdages, vil legen din kunne overvåke deg for å sikre at kreft ikke oppstår.

Å ha et svekket immunforsvar kan også øke risikoen. Et svekket immunsystem kan oppstå på grunn av noen foreskrevne legemidler som undertrykker immunsystemet eller visse helsemessige forhold.

Hvordan diagnostisert L & # 8217; HPV?

Det er to metoder som leger bruker til å diagnostisere HPV. Disse inkluderer:

 • Medisinsk undersøkelse. Hvis det er vorter, kan en lege være i stand til å gjøre en diagnose basert på en fysisk undersøkelse. Noen ganger utføres biopsier for ytterligere tester i laboratoriet.
 • DNA-test. Denne testen kan bidra til å identifisere hvilke typer HPVer som kan forårsake svulster som bruker celler tatt fra livmorhalsen. En lege kan få dette DNA i løpet av en PAP-test.

HPV-tester utført på prøver oppnådd av PAP-tester brukes til HPV-infeksjon. Disse anbefales kun for kvinner i alderen 30 og oppover. I yngre kvinner eller kvinner med en unormal PAP-test brukes HPV-testen slik at en lege kan avgjøre om HPV er årsaken til det unormale resultatet. I følge CDC, HPV-tester anbefales for tiden ikke for screening menn, ungdom eller kvinner under 30 år.

Hvordan behandlet L & # 8217; HPV?

Vanligvis er behandling for HPV ikke nødvendig. I mange mennesker elimineres viruset av seg selv.

Derfor er det ingen kur eller behandling for HPV selv. Imidlertid kan hans symptomer behandles når de er til stede.

Kjønnsvorter

Flere alternativer er tilgjengelige for fjerning av vorte, inkludert:

 • Kjemisk cauterization
 • frysing
 • Laserterapi
 • medisinering

Behandlingen vil avhenge av stillingen, antall og størrelser på vorter. Det er viktig å vite at vorter fjerning ikke fjerner viruset. L & # 8217; HPV kan fortsatt overføres til andre.

Relaterte tumorer Alle & # 8217; HPV

Hvis du diagnostiseres tidlig, svarer svulster forårsaket av HPV som regel godt på behandling.

Outlook

Hvis du er diagnostisert med HPV, kan det være behov for vanlige medisinske kontroller for overvåking eller for å holde symptomene under kontroll.

Kvinner bør gjennomgå vanlige PAP-tester for å verifisere tilstedeværelsen av prekaniske eller kreftceller i livmorhalsen. For de som planlegger en graviditet, kan det være nødvendig med ytterligere overvåking.

Legene kan bestemme det beste kontrollprogrammet for hver enkelt person. Det er viktig å holde seg oppdatert på disse kontrollene for å unngå å overføre viruset til andre.

Hvordan hindre HPV

Det kan ikke være noen måte å fullstendig eliminere risikoen for at HPV, men for å vedta visse tiltak hvor trygt sexøvelse kan bidra til å forhindre mange seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HPV; HPV.

For tiden er vaksiner for beskyttelse mot noen HPV-stammer som forårsaker kreft tilgjengelig. CDC Anbefal HPV-vaksinen for både hanner og kvinner rundt 11 eller 12 år.

COS & # 8217; Mer du burde vite?

 • HPV-vaksinen er nå anbefalt for alle barn i alderen 11 eller 12 år.
 • Det er to forskjellige serier: en to-doser serie som kan tas mellom 11 og 14 år og en tre-doser serie som kan tas mellom 15 og 45 år.
 • Du må motta alle dosene i serien din for å være tilstrekkelig beskyttet.

HPV-vaksiner anses som mer effektive når de administreres før noen blir seksuelt aktive eller utsatt for viruset. Vaksinen kan imidlertid fortsatt anbefales til alle som er mindre enn 27 år gammel.