Sammenligning av menstruasjonskoppen: Pro og Cons

Bekymringen for frigjøring av menstrual væske i det offentlige er bare en av grunnene til at menstruasjonskopper har blitt mer populære. Mange kvinner finner dem A’alternativ uten tap til tradisjonelle interiør og absorberende absorbenter.

Du har hørt om menstruasjonskopper?

Menstruasjonskopper er silikon eller gummi klokkeformede kopper. Når du bretter en og setter den i skjeden, åpnes og danner en tetning mot vagedens vegger. Menstruasjonsvæsken blir deretter fanget i koppen til den er fjernet for tømming.

Menstruasjonskopper eksisterer minst fra 1860. De ble ikke markedsført til den amerikanske skuespillerinnen og sangeren Leona Chalmers ikke begynte å markedsføre sin patenterte katamiske reseptor, nå kjent som menstruasjonskopp, i løpet av årene og # 8216; 1930. På grunn av bekymringer på innsatsen og ubehag i de første gummimodellene, ble disse koppene ikke mye brukt. Menstruasjonskoppene har nylig blitt vanlige, delvis takket være en forbedret design og konstruksjonen i myk silikon.

Fordeler med menstruasjonskopper

Det er noen fordeler i # 8217; bruk menstruasjonskopper, den mest bemerkelsesverdige er at de er gjenbrukbare. Mange menstruasjonskopper kan brukes i årevis. I stedet for å bruke penger hver måned i hygieniske pads eller absorbenter, kan du spare litt og # 8216; av penger ved hjelp av menstruasjonskopper.

Du kan også ha en menstrual Cup opptil 12 timer før det er nødvendig å tømme det. Sammenlignet med gjennomsnittet på 4-8 timer for en buffer, er det en diskret mengde tid som er lagret.

Andre fordeler med menstruasjonskopper inkluderer følgende:

 • I motsetning til interiørabsorbenter tørker menstruasjonskopper ikke skjeden. Dette bevarer sunne bakterier som beskytter deg mot vaginale infeksjoner.
 • Menstruasjonskopper er ikke forbundet med giftig sjokksyndrom (TSS), som er en sjelden og farlig tilstand for livet knyttet til bruken av tamponger.
 • Menstruasjonskopper inneholder ikke kjemikalier som er tilstede i interne absorbenter og absorbenter, for eksempel blekemiddel og dioksin. Ifølge L’Verdens helseorganisasjon (WHO), noen dioksiner er kjent for å forårsake kreft hos mennesker.
 • Mange kvinner rapporterer å ha mindre alvorlige kramper når de bruker kopper, selv om kliniske studier ikke har blitt utført til støtte for dette.
 • Menstrual væske utvikler en lukt hvis den blir utsatt for luften;. Koppene eliminerer dette problemet.
 • De fleste kvinner rapporterer ikke å høre selv koppen når det er greit.
 • Gjenbrukbare menstruasjonskopper er respektfull for miljøet. Kvinnenes miljømessige nettverk rapporterer at mer enn 400 millioner pounds absorbenter, buffere og applikatorer av intern absorberende ende opp i deponier hvert år.

Menstruasjonskoppproblemer

Noen kvinner rapporterer at det ofte tar litt & # 8216; praksis å lære å sette inn en menstruasjonskopp. C’Det er også spørsmålet om renslighet. Mange kvinner føler seg ikke komfortabel å vaske koppene i offentlige bad. Noen mennesker bærer en flaske med vann eller kluter med deg for å rense koppen når de er på et bad. Andre rengjør koppen med toalettpapir.

Utvalg av en menstruasjonskopp

Flere merker av menstruasjonskopper er tilgjengelige. I disse dager vil du ofte finne forskjellige merker i apoteket ditt.

Menstruasjonskopper leveres vanligvis med et stoffveske. De fleste er tilgjengelige i to størrelser.

Den lille størrelsen er den 1. Den er designet for tenåringer og kvinner under 30 år. Selv kvinner som aldri har født, kan foretrekke den minste koppen.

En litt større versjon, størrelse 2, er for kvinner over 30 år gammel. Denne størrelsen anbefales også for kvinner som har født og for kvinner som har en moderat til intens menstruasjonsflyt.

Noen av de mest populære menstruasjonskoppene inkluderer:

Divacup

Diva International er en av de eldste og store produsentene av menstruasjonskopper. Divacups er laget av gjennomsiktig silikon for medisinsk bruk. Divacups er litt lengre enn andre merker, noe som gjør dem spesielt egnet hvis livmorhalsen din er høy i skjeden. Selv om produsenten bekrefter at divacup skal byttes ut hver 12. måned, rapporterer mange kvinner å bruke dem for mye lenger.

bezel

Stiftet i Finland i 2004, er menstruasjonsmestriske koppene nå solgt i mer enn 40 land.

Bezen er laget av silikon til medisinsk bruk. Det er veldig fleksibelt, noe som gjør det lettere å sette inn for noen kvinner. Lunette er tilgjengelig i et utvalg av begrensede utgavefarger.

Vergen

Keeperen er den eneste latex menstruasjons koppen av vårt sortiment. Det er brunt og er beskrevet av noen mennesker så mindre fleksible, noe som kan gjøre det vanskeligere å sette inn. D’Andre del, det vil vare i mange år takket være latexkonstruksjonen. Det holder også litt mindre væske.

Lily Cup

Lily Cup er en av de lengste menstruasjonskoppene, som fungerer spesielt godt hvis livmorhalsen er høy i skjeden. Som de fleste andre kopper, er liljen koppene laget av silikon for medisinsk bruk. Den store forskjellen med dette produktet er at den har en vinklet form som tilsvarer formen på skjeden og livmorhalsen.

C’er også Lily Cup kompakt, L’den eneste foldende menstruasjonskoppen. Som navnet antyder, har den en kompakt beholder. Dette betyr at du kan kaste det diskret i bunnen av posen, slik at den er der når og hvor perioden begynner.

Risikofaktorer å vurdere

Menstruasjonskoppene er ikke for alle. Pass på at du diskuterer alternativene dine med legen din, spesielt hvis du har hatt en livmor prolaps, som er en tilstand der livmoren glir inn i skjeden fordi ligamenter og støtte muskler har svekket eller langstrakt. Denne tilstanden er mer vanlig i postmenopausale kvinner som fødte vaginalt.

Du bør også diskutere alternativene dine med legen din hvis:

 • Du er allergisk mot gummi eller latex
 • Bruk en intrauterin enhet for prevensjon fordi noen ganger er det nødvendig å forkorte ledningen festet til IUD for ikke å trekke den ut når du fjerner menstruasjonskoppen din
 • Du har noen gang hatt TSS
 • Du har nylig lest en gynekologisk inngrep, du fødte, eller du hadde en spontan abort
 • Du har en vaginal infeksjon på 8217
 • Du har aldri hatt sex og du er bekymret for å holde hymen

Menstruasjonskopper er egnet for deg?

Et voksende antall kvinner bruker menstruasjonskopper og er entusiastisk om det. Hvis du ønsker å ha en syklus uten absorberende, interiørabsorberende og overløp bekymringer i offentligheten, vurderer å prøve menstruasjonskoppen. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilken kopp som ville ha riktig mål.