Jeg hadde PTSD etter en alvorlig sykdom. Tilsynelatende er det ganske med

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

I 2015, noen dager etter å ha begynt å føle seg dårlig, ble jeg innlagt og mottatt en septisk sjokkdiagnose. Det er en farlig tilstand for livet med mer enn en 50 prosent dødelighetsrate.

Jeg hadde aldri hørt om sepsis eller septisk sjokk før du fullførte å tilbringe en uke på sykehuset, men det drepte meg nesten. Jeg var heldig å ha fått behandling da # 8217, jeg gjorde det.

Jeg overlevde septisk sjokk og jeg ble helt gjenopprettet. Eller i det minste så ble jeg fortalt.

Det tok litt tid, men jeg lærte at depresjon og # 8217; angst, sammen med andre symptomer jeg har prøvd etter tilbakekjøp min fysiske helse, de var symptomatisk av posttraumatisk stressforstyrrelse (PTSD) og var relatert til min pre-dødsopplevelse.

Intensive Post-Therapy Syndrome (Pics), eller L’sett med helseproblemer som oppstår etter kritiske forhold, er det ikke noe jeg hadde hørt om opptil to år etter begynnelsen av kampen min.

Men mer 5.7 millioner Folk på sykehus i intensive omsorgsenheter (ICU) Hvert år i USA, er min erfaring ikke uvanlig. I følge Samfunn av kritisk omsorg medisin, Pics påvirker:

  • 33 prosent av alle pasienter på fans
  • Opptil 50 prosent av pasientene som forblir intensiv terapi i minst en uke
  • 50 prosent av pasientene innrømmet med sepsis (som meg)

Bilsymptomer inkluderer:

  • muskel svakhet og balanse problemer
  • Kognitive problemer og minne tap
  • angst
  • Depresjon
  • mareritt

Jeg har opplevd alle symptomene i denne listen i månedene etter mitt opphold i intensiv terapi.

Likevel, mens min utslippsdokumenter fra # 8217; sykehus inkluderte en liste over oppfølgingsavtaler for spesialister for mitt hjerte, nyrer og lunger, min ettersalgsservice inneholdt ingen diskusjon om min psykiske helse.

Jeg ble fortalt av hver helseoperatør som så meg (og CE N’de var mange) hvor heldig jeg var overlevende sepsis og gjenopprette så fort.

Ingen av dem noensinne fortalte meg at jeg hadde mer enn 1 mulighet for å manifestere symptomer på posttraumatisk stressforstyrrelse en gang igjen l & # 8217;.

Hjemme, jeg besatt obsessivt sepsis, prøver å identifisere alene hva jeg kunne gjøre ellers for å hindre sykdommen min. Jeg følte meg sløv og deprimert.

Selv om fysisk svakhet kan tilskrives det faktum at det er så ille, er de morbide tankene om død og mareritt som fikk meg til å føle seg engstelig i timer etter oppvåkning de hadde ingen mening for meg.

Jeg hadde overlevd en’før dødsopplevelse! Jeg burde ha hørt heldig, glad, som en Superdonna! I stedet følte jeg meg redd og dystert.

Umiddelbart etter å ha blitt utsatt fra # 8217; sykehuset var det lett å likvide symptomene på bilder som bivirkningene av sykdommen min.

Jeg var mentalt fogged og smadde, som om jeg ble fratatt søvn, selv når jeg sov fra 8 til 10 timer. Jeg hadde problemer med balanse i dusjen og på rulletrappene, jeg ble svimmel og følgelig følte jeg meg i panikk.

Jeg var engstelig og rask til IRA. En bekymringsløs vits ment å få meg til å føle meg bedre, ville oversette til følelser av raseri. L’Jeg tilskrives det faktum at jeg ikke liker å føle seg maktløs og svak.

Feel & # 8220; Det tar tid å gjenopprette fra septisk sjokk & # 8221; Fra en lege bare for å føle deg fra en annen & # 8220; du gjenopptok så fort! Du er heldig!& # 8221; Han var forvirret og desorienterende. Jeg var bedre eller ikke?

Vedvarende helseproblemer forårsaket av # 8217; nærmer seg døden

Men selv etter at min fysiske styrke har returnert, fortsatte de følelsesmessige bivirkningene.

Scenen til et rom D’sykehus i en film kan utløse følelser av angst og forårsake en følelse av undertrykkelse til brystet som et panikkanfall. Rutinemessige ting hvordan å ta medisinene mine for astma ville gjøre mitt hjerte slå. C’Det var en konstant følelse av frykt for bunnen i min daglige rutine.

Jeg vet ikke om bildene mine har blitt bedre, eller det er bare vant til det, men livet var fullt og fullt, og jeg prøvde ikke å tenke på hvor nesten død.

I juni 2017 følte jeg meg dårlig, og jeg anerkjente åpenbaringsskiltene på lungebetennelse. Jeg dro til sykehuset umiddelbart, og de ble diagnostisert og jeg ble administrert antibiotika.

Seks dager senere så jeg en svart eksplosjon i mine øyne, som en flokk av fugler i mitt synsfelt. Helt fremmed for min lungebetennelse, jeg hadde en tåre i min netthinnen som begrunnet en umiddelbar behandling.

Rentinal kirurgi er ubehagelig og ikke uten komplikasjoner, men det er generelt ikke farlig for livet. Likevel ble min kamp eller rømningsinstinkt presset opp til flymodusen da jeg var bundet til et operasjonstabell. Jeg ble agitated og jeg gjorde flere spørsmål under intervensjonen, selv om jeg var under twilight anestesi.

Men min retinal kirurgi gikk bra og jeg ble utladet samme dag. Men jeg kunne ikke slutte å tenke på smerte, sår og død.

Selv om disse tankene ble redusert og jeg ble brukt til å & # 8220; Ny Normality & # 8221; For å tenke på min død da jeg gjorde ting som å gjøre rutinemessige blodprøver, var døden plutselig alt jeg kunne tenke på.

Det var ikke fornuftig, til jeg begynte å gjøre forskning på bilder.

Del på Pinterest

Få hjelp til bilder

Pics har ingen tidsbegrensninger og kan aktiveres av nesten alt.

Plutselig var jeg engstelig hver gang jeg var borte fra hjemmet, uavhengig av om eller ikke. Jeg hadde ingen grunn til å være engstelig, men jeg var der, for å unnskylde barna mine til ikke å gå til middag utenfor eller i nabolaget bassenget.

Kort tid etter min retina kirurgi & # 8211; Og for første gang i mitt liv & # 8211; Jeg spurte min grunnleggende lege om å få resept for å hjelpe meg med å håndtere min angst.

Snakk om min angst med en lege jeg stolte på sikkert hjulpet meg, og hun var i harmoni med min angst.

«Alle har et problem med & # 82216, som er sagt, foreskriver xanax å ta etter behov.

Det eneste faktumet å ha et resept ga meg litt og # 8216; av ro når # 8217; angst våknet i midten av natten, men det virket som en midlertidig tiltak i stedet for en reell oppløsning.

Et år har gått siden min intervensjon til netthinnen og tre år siden jeg var i intensiv omsorg med septisk sjokk.

Heldigvis er symptomene mine minimal i disse dager, hovedsakelig fordi jeg var ganske sunn i # 8217; i fjor og fordi jeg vet årsaken til min angst.

Jeg prøver å være proaktiv med en positiv utsikt og for å forstyrre de uklare tankene når de kommer til å tenke på. Når det ikke virker, har jeg en oppskrift som reserve.

Pasienter trenger mer støtte fra vårt helsesystem etter opptak i intensiv omsorg

Når det gjelder samliv med bilder, anser jeg meg selv heldig. Mine symptomer er generelt håndterbare. Men bare fordi symptomene mine ikke er lammende, betyr det ikke at det ikke påvirkes.

Jeg utsatte rutinemessige medisinske avtaler, inkludert mitt mammogram. Og selv om jeg flyttet til det i 2016, kjørte jeg to timer til veien for å se legen min base hver sjette måned. Fordi? Fordi ideen om å finne en ny lege fyller meg med frykt.

Som får meg til å tenke: Hvis legene vet at det er sannsynlig at et stort antall pasienter vil oppleve bilder, med den lammende depresjonen og den lammende depresjonen som ofte følger med ham, følger du et opphold i intensiv terapi, så fordi helse mental er ikke en del av diskusjonen etter terapi?

Etter mitt opphold i intensiv omsorg kom jeg hjem med antibiotika og en liste over oppfølgingsavtaler med forskjellige leger. Ingen noensinne fortalte meg da jeg ble tømt fra # 8217; sykehuset som jeg kunne manifestere symptomene som ligner på posttraumatisk stressforstyrrelse.

Alt jeg vet på pics l’Jeg lærte gjennom min forskning og selvforsvaret.

I de tre årene som ble brukt fra min dødsopplevelse, snakket jeg med andre mennesker som også har hatt et følelsesmessig traumer etter et sykehusopphold i intensiv omsorg, og ingen av dem ble varslet eller forberedt på bilder.

Imidlertid diskuterer artikler og studier i magasiner viktigheten av å gjenkjenne risikoen for bilder både hos pasienter og deres familier.

En artikkel på bilder i L’amerikansk sykepleier i dag Anbefaler at medlemmer av intensivavdelingen utfører oppfølging av telefonsamtaler hos pasienter og familier. Jeg har ikke mottatt oppfølging telefonsamtaler etter min erfaring i intensiv omsorg i 2015 til tross for å presentere en sepsis, som har en sannsynlighet enda større enn bilder enn andre intensive omsorgsforhold.

Forskning & # 8211; Undersøkelser understreker behovet for støtte og ressurser etter utslipp fra # 8217; sykehus. Men det mangler å sørge for at pasienten har tilgang til disse tingene.

På samme måte må folk som har opplevd bildene informeres om risikoen for at symptomene utløses av fremtidige medisinske prosedyrer.

jeg er heldig. Jeg kan si det også nå. Jeg overlevde septisk sjokk, jeg trente på bildene og søkte etter hjelpen jeg trengte da en medisinsk prosedyre utløste symptomene på bildene en gang til.

Bevissthet, utdanning og støtte ville ha gjort forskjellen for meg mellom å kunne konsentrere seg helt på min helbredelsesprosess og bli plaget av symptomer som ledet min helbredelse.

Som bevissthet på bilder fortsetter å vokse, er mitt håp at flere mennesker vil motta den psykiske helsebæreren de trenger etter å ha blitt tømt fra # 8217; sykehus.

Kristina Wright Han bor i Virginia med mannen sin, deres to barn, en hund, to katter og en papegøye. Hans arbeid dukket opp i en rekke papir og digitale publikasjoner, inkludert Washington Post, USA i dag, Narlley, Mental Floss, Cosmopolitan og andre. Han elsker å lese thriller, kok brød og planlegge familieferier der alle har det gøy og ingen klager. Åh, og virkelig elsker kaffe. Når han ikke går på hunden, skyver du på barna på og når og når Crown & # 8221; Med mannen sin, kan du finne den på Twitter.