Fordeler med Peppermynt Oil: Bruk, bivirkninger og forskning

Del på Pinterest

Peppermynte er A’Mint Family Aromatic Herb. Det er en hybrid mynte som er et kryss mellom grønt mynte og mint d’vann. Kan naturligvis bli funnet i Nord-Amerika og Europa.

L’peppermynte essensielle olje kan ekstraheres fra bladene på peppermynteanlegget og brukes til en rekke forskjellige formål.

Fortsett å lese for å finne ut mer om skjemaene «Peppermyntolje, dens bruk og potensielle helsemessige fordeler.

Former for peppermynteolje

L’Peppermyntolje kan bli funnet i en rekke former. Noen eksempler er:

 • essensielle oljer, en meget konsentrert form som kan brukes til aromaterapi eller fortynnet og påført huden
 • Ekstrakter, en mer fortynnet form som kan brukes til å legge til peppermynte på mat smaken
 • Kapsler, som kan tas som kosttilskudd

L’Peppermyntolje har en akutt lukt som er frisk og forfriskende. Dens smak er lik. Du kan være kjent med friskhet i munnen din etter å ha konsumert noe med en smak av peppermynte.

De viktigste kjemiske komponentene i’peppermynteolje er mentol og menton. Men det er også mange andre.

Vitenskapelig navn

L’Peppermyntolje kommer fra peppermynte, Mentha X Peppermynt.

USI Dell’peppermynteolje

L’Peppermynteolje har et bredt utvalg av bruksområder. For eksempel kan den brukes som:

 • En behandling for en rekke forhold, inkludert syndromet til’irritabel tarm (IBS), kvalme og andre fordøyelsesproblemer, samt forkjølelse og hodepine
 • A’topisk applikasjon for å lindre kløe, muskelsmerter og hodepine
 • Et smaksstoffer i matvarer og produkter som kollenser
 • Frisk og behagelig duft lagt til såper og kosmetiske produkter

Fordeler med Dell’peppermynteolje

Opptak av # 8217; bruk av mynteplanter for medisinske formål dateres tilbake til tider på # 8217; gamle Egypt, Hellas og Roma. Så hva gjør moderne forskning på fordelene med peppermynte?

Mens noen av de potensielle fordelene med peppermyntene er basert på personlige vitnesbyrd, pågår forskning på helsemessige fordeler. Vi vil utforske noen av disse søkene senere.

For IBS

Noen av de mest grundige undersøkelsene på fordelene med peppermyntoljen konsentrert på # 8217; IBS. L’IBS er en kronisk gastrointestinal tilstand (GI) som kan føre magesmerter, diaré og forstoppelse.

En nylig å gjennomgå av 12 studier undersøkte effekten av peppermynteolje kapsler sammenlignet med placebo i behandlingen av IBS. Forskere har oppdaget at behandling med peppermynteolje har forbedret magesmerter og andre IBS-symptomer.

De spesifikke måtene der peppermynteoljen bidrar til å lindre IBS-symptomer, og andre gastrointestinale forhold er i stor grad ukjente. Noen eiedeStider å inkludere:

 • Avslappende den glatte muskulaturen i mage-tarmkanalen
 • ha en anti-inflammatorisk effekt
 • som påvirker de slags bakterier som naturlig bor i mage-tarmkanalen
 • Reduksjon i følelsen av smerte i mage-tarmkanalen

L & # 8217;

L’Peppermynteolje kan redusere eller lindre symptomene på # 8217; IBS.

For andre gastrointestinale forhold

L’Peppermynte eller mentololje, en av de viktigste kjemiske komponentene, har blitt brukt i kombinasjon med skjul til å behandle funksjonell dyspepsi. Denne tilstanden er preget av hevelse og smerte i mageområdet.

En nylig å gjennomgå L’Artikkel oppsummerer resultatene av forskjellige studier som involverer peppermynte / mentol og spidskommen. Samlet sett synes denne kombinasjonsbehandlingen å lovende å lindre symptomene forbundet med funksjonell dyspepsi.

En annen å gjennomgå Studier på urtemedisiner for gastrointestinale forhold hos barn og tenåringer fant at peppermynteoljen var effektiv for å redusere varigheten, frekvensen og alvorlighetsgraden av magesmerter sammenlignet med placebo.

Imidlertid er L’peppermynteolje var ikke effektiv i forhold til dråpene av simetiske i behandlingen av kolikk.

L & # 8217;

L’Peppermynteolje kan bidra til å redusere magesmerter forårsaket av problemer med mage-tarmkanalen.

Kvalme

Kvalme kan ofte forekomme etter en & # 8217;. En Liten studio Vurdert l’# 8217; peppermynteolje inhalert på postoperativ kvalme. De fant at pasientene evaluerte sitt nivå av kvalme som en lavere etter peppermynteoljeinnånding.

Men en nylig å gjennomgå Studier undersøkte effekten av den postoperative kvalme Aromaterapi. Fire av studiene som ble undersøkt involvert peppermynteoljen sammenlignet med placebo. Revisorene fant at innånding av peppermynteolje hadde et minimum eller null effekt på kvalifikasjonen til kvalme.

Symptomer som kvalme og oppkast er også ofte til stede i de tidlige stadiene av graviditeten. En nylig studere I 56 undersøkte gravide kvinner som aromaterapi med peppermynteolje påvirket kvalme og oppkast. De har ikke funnet betydelige forskjeller mellom peppermynte og placebo mynteolje.

L & # 8217;

Resultatene av små studier blandes på 8217; – 8217 effektivitet; aromaterapi med peppermynteolje for å hjelpe med kvalme. Det kan ikke ha noen effekt.

For smerten

L’Wintergreen olje og mentol ble brukt til å behandle smerte fra spenning hodepine, migrene og andre årsaker.

Litt studere undersøkt den aktuelle anvendelsen av en 10% mentol løsning for behandling av migrene. De oppdaget at når de ble påført på forsiden og templene, hadde deltakerne en større varighet av smertelindring og mindre kvalme og lysfølsomhet sammenlignet med placebo.

En annen studere studert l’bruk av en gel for behandling av migrene. Gelen inneholdt mentol som en av dens komponenter og har blitt påført huden når migrene er startet. Forskere har oppdaget at C’Det var en betydelig forbedring av minst ett alvorlighetsnivå to timer etter L & # 8217;.

En nylig studere undersøkt effekten av peppermynte oljen tabletter på personer med vanskeligheter med å svelge og ikke kardiale thoracic smerte. Over halvparten av deltakerne rapporterte en forbedring i symptomene.

L & # 8217;

Ulike former for peppermynte eller mentololje kan bidra til å behandle smerter fra hodepine og migreneangrep når de brukes på huden. I form av tabletter, l’peppermynteolje lindrer ubehag for folk som har problemer med å svelge.

For hud og hår

L’Peppermynteolje brukes ofte i kosmetiske produkter. Men C’er en begrenset mengde forskning på potensielle fordeler med peppermynte når de brukes på hud og hår.

En liten en studere undersøkt den aktuelle applikasjonen av Dell’peppermynteolje og effekten som hadde på kronisk kløe. Forskere fant at en løsning ALL’en prosent av peppermynteolje førte til forbedringer i varigheten av kløen og tyngdekraften av kløe.

Et sekund studere Så opp effekten av # 8217; # 8217-applikasjonen; peppermynteolje på huden for å redusere kløe under graviditeten. Forskere har oppdaget at 8217; anvendelse av en løsning på 0.5% peppermynteolje to ganger om dagen i to uker reduserte tyngdekraften av kløe enn kontrollen.

En annen studere I mus sammenlignet de peppermynteolje i minoxidil (Rogaine) og kontrollforbindelser. Forskerne fant at en løsning på tre prosent av peppermynteolje førte til veksten av lang og tykt hår i mus etter fire ukers behandling, som ligner på resultatene som ble oppnådd ved bruk av minoxidil.

L & # 8217;

L’Peppermynteolje kan bidra til å berolige huden kløe. Ekstra forskning på kapasiteten til # 8217; peppermynteolje for å stimulere hårveksten hos mennesker.

Mot bakterier og gjær

L’Peppermynteolje har også små antimikrobielle egenskaper. Ulike studier har blitt gjort for å bestemme effekten mot ulike typer bakterier og sopp. Resultatene var kontrasterende.

en studere Først at Peppermyntolje med forskjellige Staphylococcus aureus-stammer, har noen av dem antibiotikaresistent, hemmet produksjonen av en «8217; viktig bakteriell toksin. Denne effekten var doseavhengig, noe som betyr at effekten økte med dosene av peppermynteolje doser.

Selv om dette resultatet er lovende, er Dell & # 8217 antimikrobiell aktivitet; peppermynteolje kan avhenge av arten av bakterier. En annen studere Han fant ut at peppermynteoljen ikke viste antimikrobiell aktivitet mot en slags streptokokker.

TIL studere Siden 2017 undersøkte han aktiviteten til forskjellige essensielle oljer mot flere Candida gjærstammer. Mens peppermynteoljen hadde en viss antifungal aktivitet, hadde han den laveste aktiviteten blant alle testede oljer.

L & # 8217;

L’Peppermyntolje kan fungere mot noen bakterier, men søket er blandet. Viste små antifungale egenskaper mot noen Candida-stammer.

Sikkerhetsinformasjon og bivirkninger

De FDA Anbefaler å bruke bare essensielle oljer i henhold til produsentens retningslinjer.

Essensielle oljer bør ikke tas oralt. Noen mulige bivirkninger som oppstår fra oral peppermynte myntekstraktet inkluderer halsbrann, kvalme og oppkast. Velg et utdrag hvis du legger til peppermynteolje til mat.

L’Aromaterapi eller L’Aktuell bruk av fortynnet peppermynte essensielle olje kan ha betydelige fordeler med få risikoer. Men husk at peppermyntet aromaterapi kan være giftig for kjæledyr. Vurder alltid barn, kjæledyr og gravide før du bruker aromaterapi.

Hvis det tas i svært høye doser, kan peppermynteoljen være giftig. Inneholder en kjent giftig forbindelse kalt Pulegone. Kosmetiske formuleringer av’peppermynteolje skal inneholde en prosent eller ikke Pulegone, selv om de i noen tilfeller kan inneholde mer.

Det er også viktig å huske at peppermynte essensielle olje er svært konsentrert og må alltid fortynnes tilstrekkelig før # 8217; topisk bruk. Alene noen dråper de er nødvendig for fortynning i A’unse olje vektor.

I noen tilfeller kan L’Peppermynt olje på huden forårsake irritasjon eller utslett. Hvis du er bekymret for å ha en hudreaksjon, kan du prøve en liten hudfarge først og fremst.

Hvem skal ikke bruke peppermynteolje?

Folk som bør unngå å bruke L’peppermynteolje inkluderer:

 • Folk med G6pd underskudd. Personer med en bestemt enzymatisk mangel, kalt G6PD-mangel, bør unngå å bruke peppermynte som ekstrakt eller aromaterapiolje.
 • Folk antar visse stoffer. L’Aromaterapi med peppermynteolje kan hemme et enzym kalt CYP3A4, ansvarlig for å bryte mange forskjellige typer medikamenter. Hvis du antar reseptbelagte legemidler, snakk med legen din før du bruker peppermynteoljen.
 • Barn og nyfødte. Du bør unngå å bruke peppermynteoljen på ansiktet eller babyens babybryst og små barn. Bivirkninger kan oppstå fra mentol inhalering i # 8217; peppermynteolje.

L’Peppermynt aromaterapi kan også være giftig for kjæledyr som hunder og katter.

L & # 8217;

L’Peppermyntolje kommer fra peppermynteanlegget. Det har blitt brukt for mange ting, hvordan å lindre gastrointestinal ubehag, lindre kvalme og lindre smerte.

Mens noen av de foreslåtte fordelene med Dell’peppermynteolje stammer fra anekdotiske tester, antyder søket at peppermyntoljen kan være nyttig for IBS og andre fordøyelsesforhold, samt å lindre smerte.

L’Peppermynteolje er generelt trygt, men kan være giftig hvis det tas i svært høye doser. Også, du bør alltid fortynne peppermyntet essensiell olje før & # 8217;.

Hvis du er i tvil eller spørsmål om Peppermynt, bør du snakke med legen din før du bruker den.