Broken Rib: Symptomer, årsaker, behandling, gjenopprettingstid og mer

Beskrivelse

Din thoracic-sak er sammensatt av 12 par ribber. I tillegg til å beskytte hjerte og lunger, støtter ribber også mange av kroppens muskler. Som et resultat kan Rib Breaking gjøre daglige aktiviteter veldig smertefullt.

Gitt deres posisjon i kroppen, er de ødelagte ribber vanligvis igjen for å helbrede seg selv. Fortsett å lese for å lære mer om å administrere en ødelagt ribbe og hvor lenge du kan forvente for gjenopprettingsprosessen.

Hva er symptomene på en ødelagt ribbe?

En av de mest vedvarende symptomene på en ødelagt ribbe er brystsmerter når du puster. Inhalere dypt gjør enda mer dårlig. Ler, hoste eller nysing kan også forårsake akutt smertefotografering fra bruddpunktet.

Avhengig av posisjonen til brudd, bøyd eller vri den øvre delen av kroppen, kan også forårsake plutselig smerte. Hitting eller pressing av brudd vil forårsake smerte i minst flere uker.

Du kan også legge merke til hevelse og rødhet rundt pause. I noen tilfeller kan du også se blåmerker på huden i nærheten av pause.

Hva forårsaker en ødelagt ribbe?

Som beskyttere i hjertet og lungene dine, er ribbenene dine designet for å motstå mye. Men plutselige og voldelige slag til brystet og ryggen kan frittare dem.

Disse kan være et resultat av:

  • Kontakt sport, for eksempel fotball eller rugby
  • Automotive ulykker
  • Harde faller
  • Husholdnings misbruk eller andre former for personlig vold

År med repeterende handlinger, hvordan å svinge en golfklubb, kan til og med sette ribbeina og musklene dine. Traumer forårsaket av repetisjonen av de samme energiske bevegelsene kan gjøre deg mer utsatt for å bryte en ribbe.

De mest utsatt for ødelagte ribber inkluderer:

  • Idrettsutøvere som praktiserer kontaktsporter eller forplikter seg i hyppige repeterende bevegelser som involverer brystet eller ryggen
  • Folk med osteoporose, en sykdom som reduserer bein tetthet, forlater beinene mest sårbare for brudd
  • folk med en ribbe som har en kreftlig lesjon, som kan svekke beinet

Hvordan en ødelagt ribben er diagnostisert?

I motsetning til en finger av foten eller en ødelagt arm, kan en ødelagt ribbe være vanskelig å se. Hvis du tror du har en ødelagt ribbe, er det bedre å besøke en lege slik at de kan utføre bildebehandlingstester for å sjekke noen ødelagte bein.

Imaging tester som en lege kunne bruke inkluderer:

  • Røntgen av brystet. En røntgenstråle er nyttig for å avsløre store pauser. Men det kan ikke gi et klart syn på de små bruddene på # 8217; hår hengende.
  • TC TC SCAN. En TC TC-skanning kan noen ganger oppdage mindre frakturer enn en røntgen kan miste.
  • Bone skanning. BONE-skanninger innebærer injeksjon av en liten mengde radioaktivt fargestoff i en vene. Fargestoffet, kjent som en tracer, kan detekteres med skanning utstyr. Tracer har en tendens til å samle inn områder hvor beinhelbredelse pågår, som et bruddsted. En bein scintigrafi kan være spesielt nyttig for å detektere stressfrakturer forårsaket av repeterende bevegelser.

Avhengig av symptomene, kan legen også bruke en magnetisk resonans på brystet for å verifisere noen lesjoner til myke vev eller muskler.

Hvordan ødelagte ribber blir behandlet?

Behandlingen av ødelagte ribber har endret seg de siste årene. Legene ble vanligvis behandlet en brutt ribbe som strekker seg strengt bysten for å hindre bevegelsen av kostnaden. Men denne typen bandasje kan begrense pusten og av og til føre til åndedrettsproblemer, inkludert lungebetennelse.

I dag er brutte ribber vanligvis igjen for å helbrede seg uten støtteenheter eller bandasjer.

Avhengig av smertenivået, kan legen foreskrive noe du kan ta for å lindre smerte. I de første dagene etter pause av en ribbe, kan en injeksjonsform av anestesi hjelpe numb nervene rett rundt ribben.

Du kan også bruke en ispakke på og redusere smerte og redusere hevelse. Pass på at du bare bryter den først i et tynt håndkle.

Hvis det er mulig, prøv å sove i en mer oppreist stilling for de første nettene etter skaden.

Veldig alvorlige costalfrakturer, som de som gjør pusten vanskelig, kan kreve kirurgi. I noen tilfeller kan dette føre til bruk av plater og skruer for å stabilisere ribbenene mens de helbreder.

Selv om jeg absolutt ikke vil ha en alvorlig brudd på ribbenene, inkluderer fordelene med kirurgi med plakk og skruer generelt kortere helbredende tider og mindre smerte enn å la ribbenene helbrede alene.

Hvor lang tid tar det en ødelagt ribben å helbrede?

Tar ca seks uker Fordi brutte ribber helbreder alene. I løpet av denne tiden bør du unngå aktiviteter som kan ytterligere skade ribbeina. Dette betyr at sport og løfting tung belastning er ute av bordet. Hvis noe får deg til å føle smerte rundt ribbeina, stopp umiddelbart og vent til du er helbredet.

Under helbredelsen er det imidlertid viktig å gå og flytte skuldrene fra tid til annen for å hindre at slimet akkumuleres i lungene. Selv om det kan skade, å ta om nødvendig for å frigjøre lungene. Hold en pute mot brystet når kastet kan lindre litt og saken.

En ødelagt ribbe kan forårsake komplikasjoner?

Avhengig av hvilken ribbevis bryter og alvorlighetsgraden av lesjonen, kan ditt hjerte og lunger være i fare.

En seriøs brudd i en av de tre øvre ribber kan skade aorta, den store arterien som kommer fra den øvre delen av hjertet og bærer blod til det meste av kroppen. Andre blodkar i eller i nærheten av hjertet kan også være i fare.

A’Andre potensielle komplikasjoner av en ødelagt ribbe er en perforert lunge. En pause i en av de sentrale ribbenene som trenger inn i en hakkede bengrense i lungen, kan potensielt forårsake lungekollaps.

En pause i en av de nedre ribber kan kutte eller pierce leveren, nyrene eller milten hvis pause er dramatisk. Disse typer komplikasjoner er vanligere hvis du har flere knuste ribber. Imaging tester, som magnetisk resonans, kan vanligvis avsløre skade på en av de indre organene eller blodårene.

For å sikre at eventuelle potensielle komplikasjoner oppdages tidlig, sørg for å informere legen din om alle dine symptomer, selv om de ikke virker relatert til en ødelagt ribbe. Prøv også å inkludere så mange detaljer som mulig når du beskriver hendelsen som forårsaket avbrudd.

Hva er perspektivet for en ødelagt ribbe?

De fleste ødelagte ribber løses innen seks uker. Du må slappe av i løpet av denne tiden, men du bør fortsatt kunne gå og gjennomføre dine daglige aktiviteter. Hvis du finner ut at smerte ikke forbedrer, kontakt lege for å utelukke eventuelle ekstra skader som kan forårsake symptomene dine.