Offentlig bevissthet: Som TV og kino har formet oppfatningen av HIV og # 039; AIDS

Mediedekning av HIV og AIDS

Mange sosiale stigmas på’HIV og L’AIDS startet før folk visste mye om viruset.

Ifølge De forente nasjoner, ferdig 50 prosent av menn og kvinner Rapporter diskriminering mot mennesker som bor med hiv med hiv. Disse stigmaene vokser fra feil informasjon og misforståelser på viruset.

Fra # 8217; starten på AIDS-epidemien, mediet spilte en rolle i å forme oppfatningen av publikum. Deling av historier hjelper folk å forstå HIV og # 8217; hjelpemidler gjennom menneskelige øyne.

Ulike kjendiser har også blitt hiv og aids talsmann. Deres offentlige støtte, sammen med sine roller på tv og film, har bidratt til å skape mer empati. Finn ut hvilke medieomsetninger som har hjulpet publikum til å skaffe seg et empatisk og mer omfattende perspektiv.

Pop og hiv / aids kultur

Rock Hudson

Gjennom årene og # 8216; 1950, 1960, var Rock Hudson en av de viktigste Hollywood-aktørene som definerte virilitet for mange amerikanere.

Det var imidlertid også privat en mann som hadde sex med andre menn.

Hans offentlige anerkjennelse av å ha hjelpemidler sjokkert offentligheten, men også gitt mer oppmerksomhet til sykdommen. Ifølge hans pressen håpet, håpet Hudson å hjelpe resten av # 8217; menneskeheten som anerkjenner å ha sykdommen & # 8221;.

Før Hudson døde på grunn av en sykdom relatert til # 8217; AIDS, innså han en $ 250 000 donasjon til Amfar, forskningsstiftelsen på’hjelpemidler. Hans handlinger har ingen ende av stigma og frykt, men flere mennesker, inkludert regjeringen, begynte de å fokusere på forskningslån på’HIV og L’AIDS.

Prinsesse Diana

Når HIV / AIDS-epidemi utvidet, hadde offentligheten generelt en feil ide om hvordan sykdommen ble overført. Dette har i stor grad bidratt til stigmaet som fortsatt omgir sykdommen i dag.

I 1991 besøkte Princess Diana et sykehus for HIV, og håpet å øke bevisstheten og medfølelsen for folk med denne tilstanden. Et fotografi av henne til å stramme pasientens hånd uten hanskene Nyheter på forsiden. Oppfordret offentlig bevissthet og # 8217; start av større empati.

I 2016 valgte hans sønn, prins Harry å gjennomgå en offentlig test for hiv for å øke bevisstheten og oppmuntre folk til å ta testen.

Magic Johnson

I 1991 annonserte den profesjonelle basketballspilleren Magic Johnson at han måtte trekke seg tilbake på grunn av en diagnose av hiv. I løpet av denne perioden var HIV bare knyttet til MSM og # 8217-fellesskapet; bruk av injiserbare stoffer.

Opptaket for å kontrakt viruset ved å praktisere heteroseksuell sex uten kondom eller annen barriere metode har sjokkert mange, inkludert det afrikanske amerikanske samfunnet. Dette bidro også til å spre meldingen om at hjelpemidler ikke er en fjernsykdom som bare påvirker «8221; Noen andre & # 8220; sa Dott. Louis W. Sullivan, sekretær i USAs helseavdeling og menneskelige tjenester.

Siden da fokuserte Johnson på’oppmuntre folk til å gjennomgå tester og omsorg. Han jobbet aktivt for å forsvinne myter på og bidro til å øke bevisstheten og publikums aksept.

Salt-N-Pepa

Den berømte hip-hop-gruppen Salt-N-Pepa jobbet aktivt med bevissthetsprogrammet til Young Lifebeat, som forsøkte å øke bevisstheten om forebygging av # 8217; HIV og # 8217; AIDS.

Arbeid med organisasjonen i over 20 år. I A’intervju med Landsbyens stemme, Pepa notater at «det er viktig å ha en dialog åpen fordi du ikke vil at noen andre skal pålegge det. […] C’Det er mangel på utdanning og disinformation der ute. & # 8220;

Salt-N-Pepa har generert en stor samtale på HIV og AIDS når de endret teksten til deres berømte sang & # 8220; la oss snakke om sex & # 8221; I & # 8220; la oss snakke om aids & # 8221;. Det var en av de første tradisjonelle sangene for å diskutere hvordan AIDS-hjelpemidler overføres, praktiserer kjønn med kondom eller annen barriere metode og forebygging av # 8217; HIV.

Charlie Sheen

I 2015 delt Charlie Sheen det var HIV-positiv. Sheen hevdet å ha praktisert sex uten kondom eller annen barriere metode bare en eller to ganger, og dette var alt som serveres til å kontrakt viruset. L’Sheen kunngjøringen generert en’bølge av offentlig oppmerksomhet.

Eksperimentelle Undersøkelser Først at Sheen’s kunngjøring var knyttet til en økning på 265% i nyheter på HIV og 2.75 millioner flere relaterte søk i USA. Disse inkluderte informasjon om informasjon på # 8217; HIV, inkludert symptomer, tester og forebygging.

Jonathan van ness

Jonathan Van Ness er siste kjendis for å dele for å være HIV-positiv.

The & # 8220 star; queer eye & # 8221; kunngjorde sin status som forberedelse for utgangen av sin memoir bok, & # 8220;Over toppen, & # 8220; den 24. september. I en intervju Med New York Times, forklarte Van Ness at han kjempet med beslutningen om å snakke om sin status da showet kom ut fordi han fryktet # 8217; ideen om å være så sårbar.

Til slutt bestemte han seg for å møte sin frykt og diskutere ikke bare HIV-staten, men også av hans avhengighetshistorie og å ha overlevd seksuell vold.

Van Ness, som beskriver som en sunn og A & # 8220; medlem av det vakre HIV-positive samfunnet & # 8221; følte det var viktig å diskutere Dell’HIV og hans reise mot L & # 8217;. Jeg vil at folk skal innse at du aldri er for ødelagt for å bli justert & # 8221;, fortalte han New York Times.

Tilgjengeligheten av en slik offentlig karakter å snakke åpent om’HIV kan hjelpe andre følelser fra hiv og hjelpemidler til å føle seg mindre alene. Men behovet for ham å diskutere det som en høy profil nyheter viser at selv i 2019, C & # 8217, er fortsatt en lang vei å gjøre før stigmasen fjernes.

Media representasjoner av’hiv / aids

& # 8216; en tidlig frost og # 8217; (1985)

Aired fire år etter’fremvoksende av’AIDS, denne vinnerfilmen av en Emmy brakte HIV i amerikanske stuer. Når filmens hovedperson, en advokat kalt Michael Pierson som er medlem av MSM-fellesskapet, oppdager å ha nyheten til sin familie.

Filmen viser forsøket på en mann å deformere de gjennomgripende stereotypene på hiv og hjelpemidler mens han jobber med sitt forhold til sinne, frykt og feil i familien hans.

Du kan spille filmen på Netflix Streaming her.

& # 8216; Ryan White Story’(1989)

Femten millioner tilskuere innstilt for å se Ryan White sanne historie, en 13 år gammel gutt som bor med hjelpemidler. Hvit, som hadde hemofili, kontraktet hiv fra en blodtransfusjon. I filmen, adresse diskriminering, panikk og uvitenhet mens du sliter med retten til å fortsette å delta på skolen.

& # 8220; Ryan White Story & # 8221; Han viste offentligheten at hiv og # 8217; hjelpemidler kunne slå noen. Også gjort lys på hvordan, i en alder av æra, hadde sykehus ikke de riktige retningslinjene og protokollene for å hindre overføring gjennom transfusjon.

Du kan spille i streaming & # 8220; Ryan White Story & # 8221; Amazon.com her.

& # 8216; Noe å leve for: Alison Gertz Story’(1992)

Alison Gertz var en 16-årig heteroseksuell kvinne som kontraherte HIV etter en natteventyr. Hans historie tiltrukket den internasjonale oppmerksomheten og revisjonen av filmen hadde hovedpersonen Molly Ringwald.

Filmen hilser sitt mod som han forvalter sin frykt for dødelighet og kanaliserer sin energi i # 8217; hjelpe andre. I de 24 timene etter kringkasting av filmen, mottok Federal Hotline til L’Aids Record Figur på 189.251 samtaler.

I virkeligheten har Gertz også blitt en «8217; Frank Activist, som deler sin historie med alle, fra mellomskoleelever til New York Times.

Denne filmen er ikke tilgjengelig for online streaming, men du kan kjøpe den på nettet fra Barnes og Noble her.

& # 8216; Philadelphia’(1993)

& # 8220; Philadelphia & # 8221; Fortell historien om Andrew Beckett, en ung advokat som er en del av MSM-fellesskapet og avfyres av et høyt nivå selskap. Beckett nekter å forlate i stillhet. Presenterer en årsak til ulovlig avskedigelse.

Mens du kjemper med L’Hate, frykt og avsky rundt hjelpemidler, støtter Beckett lidenskapelig rettighetene til mennesker som lider av hjelpemidler til å leve, elske og jobbe fritt som det samme i lovens øyne. Selv etter køen titler, besluttsomhet, styrke og # 8217; Becketts menneskehet forblir hos publikum.

Som Roger Ebert sa i En revisjon av 1994, & For tilskuere med A’ANTIPATHY FOR L’AIDS, men en entusiasme for stjerner som Tom Hanks og Denzel Washington, kan bidra til å utvide forståelsen av sykdommen & # 8230; Bruk kjemi av populære stjerner i en pålitelig sjanger for å unngå den som virker kontrovers.& # 8221;

Du kan leie eller kjøpe & # 8220; Philadelphia & # 8221; Amazon.com her eller fra iTunes her.

& # 8220; er & # 8221; (1997)

Jeanie Boulet av & # 8220; Er & # 8221; Det var ikke den første tv-karakteren å kontrakt l & hiv. Det var imidlertid en av de første som kontrakt sykdommen og å leve.

Med behandling, # 8217; brennende medisinsk assistent overlever ikke bare, men velstående. Boulet holder sitt arbeid på sykehuset, vedtar et HIV-positivt barn, hun gifter seg og blir konsulent for unge som bor med hiv \ t.

Finn episoder & # 8220; Er & # 8221; Å kjøpe på Amazon.com her.

& # 8216; Leie’(2005)

Basert på Puccini’s «La Bohème», ble den musikalske «leie» tilpasset som en 2005-film. Tomten innebærer en eklektisk gruppe venner i New York East Village. L’HIV og L’AIDS er uløselig flettet i plottet, da tegnene deltar i vitale støtte møter og meditere på deres dødelighet.

Selv under live handlinger, ringte høreapparatene til tegnene for å huske dem å ta sin AZT, et stoff som brukes til å forsinke utviklingen av # 8217; hjelpemidler i HIV-positive mennesker. Denne filmen som sier at livet feirer livene og kjærlighetene til tegnene, selv i møte med døden.

Du kan se & # 8220; leie & # 8221; Amazon.com her.

& # 8216; Holder mannen’(2015)

Basert på # 8217; Tim selger best selger selvbiografi, «holde mannen» forteller historien om den store kjærligheten til Tim for sin 15 år gamle partner, inkludert deres UPS og Bass. Når de bor sammen, oppdaget begge de er hiv-positive. Set i årene og # 8216; 1980 er det et glimt av stigmaet i Dell’HIV all & # 8217;.

Tims partner, John, eksperimenter utfordringene i hans helse i nedgang og dør på grunn av en sykdom relatert til # 8217; hjelpemidler i filmen. Tim skrev sin memoirbok mens han døde av sykdom i 1994.

& # 8220; Holder mannen & # 8221; kan leies eller kjøpes av Amazon her.

& # 8216; Bohemian Rhapsody’(2018)

& # 8220; Bohemian Rhapsody & # 8221; Det er en biografisk film på den legendariske Rock Band Queen og deres sanger Freddie Mercury, spilt av Rami Malek. Filmen forteller historien om den unike lyden av bandet og deres oppstigning til berømmelse.

Inkluderer også Freddies beslutning om å forlate bandet og gå alene. Når hans solo karriere ikke går som forventet, samlet han med dronning for å utføre på Live Aid Charity Concert. Mens du står overfor sin siste diagnose av AIDS, klarer Freddie fortsatt å skape en av de største forestillingene i Rock & # 8216; N’Rull med sine bandkamerater.

Filmen har samlet over 900 millioner dollar rundt om i verden og vant fire Oscars.

Du kan se & # 8220; Bohemian Rhapsody & # 8221; Hulu her.

Reduser stigma og informasjonen tretthet og # 8217

Fra # 8217; HIV / AIDS-epidemi har forskning vist at mediedekning har redusert stigmatikk av tilstanden og klargjort feil informasjon. Mer eller mindre 6 i 10 amerikanere Få informasjon om # 8217; HIV og L’hjelpemidler fra media. Derfor er måten fjernsynsprogrammene, filmene og nyhetene trekker på folk som lever med HIV.

C’Det er fortsatt et stigma rundt HIV og # 8217; hjelpemidler på mange steder.

For eksempel, 45 prosent av amerikanerne de sier at de ville føle seg ubehagelig hvis noen med hiv forberedt mat. Heldigvis er det tegn på at dette stigmaet minker.

Samtidig som de reduserer stigmaet på’HIV er bare en god ting, L’tretthet av informasjon om viruset kan føre til mindre dekning. Før # 8217; Charlie Sheen-kunngjøringen, dekket på viruset ble betydelig redusert. Hvis dekselet fortsetter å redusere, kan selv offentlig bevissthet reduseres.

Imidlertid er det indikasjoner på at til tross for nedgangen i dekning, bevissthet og støtte av hiv og aids forblir viktige argumenter for diskusjon.

Til tross for nylige vanskelige økonomiske trender, Mer enn 50 prosent av amerikanerne Fortsett å ta en økning i finansieringen for HIV og L’AIDS.

Hva skjer nå?

I de siste tiårene har utviklingen blitt gjort i å overvinne stigmaet som omgir viruset og sykdommen, delvis på grunn av disse filmene og fjernsynsprogrammene.

Imidlertid tror mange steder rundt om i verden fortsatt på de gamle stigmasene på # 8217; HIV og L’AIDS.

Å ha tilstrekkelige ressurser tilgjengelig for å gi informasjon både til offentligheten og til de som er rammet av forholdene, kan hjelpe.

Du kan lære mer om HIV og AIDS gjennom verdifulle ressurser, inkludert:

Du kan også lære mer om bakgrunnen og historien til HIV / AIDS-epidemien her.

Med behandlingsfremgang, hovedsakelig antiretroviral terapi, folk som bor med HIV og # 8217; AIDS lever lenger og lever et fullt liv.