Revolusjonerende blødning: Symptomer, årsaker og mer

COS’er blødningsblødningen?

Bryte blødning er noen blødning eller spotting at du kan finne blant dine normale menstruasjonsperioder eller under graviditeten. Det er viktig å være oppmerksom på eventuelle endringer i de normale blødningsordningene i måneden. Kvinner som røyker, for eksempel, Risiko, Lidelse A’blødning av brudd.

Her er mer om hvordan du identifiserer blødninger eller spotting for å bryte, hva som kan forårsake det og når du skal konsultere legen din.

Når det kan skje?

Den typiske menstruasjonssyklusen er 28 dager lang. Noen sykluser kan være så korte som 21 dager, Mens andre kan vare 35 eller flere dager.

Generelt starter den første dagen med syklusstart og varer omtrent fem dager. Etter det forbereder hormonene i kroppen din å produsere et egg som kan eller ikke bli befruktet når de eggsetter rundt dagen 14 i syklusen din.

Hvis eller # 8217; egget er befruktet, kan det føre til graviditet. Ellers vil hormonene dine tilpasse seg igjen for å frigjøre belegget på # 8217; livmor og vil oversette til en annen periode i omtrent fem dager. Kvinner mister vanligvis land 2 eller 3 ss av blod i en menstruasjonsperiode. Perioder pleier å være lengre og tyngre i tenåringer og kvinner som nærmer overgangsalderen.

Bryte blødning er noen blødning som oppstår utenfor den normale menstruasjonsperioden. Det kan være en «8217; total blødning (nok blodtap for å rettferdiggjøre en pute eller absorberende) eller en spotting.

Så hva er årsaken?

Det er mange forskjellige grunner til at du kanskje prøver å blødere mellom perioder. Kan skyldes noe, fra # 8217; tilpasning av kroppen din til hormonell prevensjon til spontan abort. Selv om noen blødende tilfeller kan løse seg selv uten behandling, er det en god ide å rapportere eventuelle endringer i legen din.

1. Du dro til en ny prevensjonspille eller et annet hormonelt prevensjonsmiddel

Blødning mellom sykluser er sannsynlig når de tar hormonelle prevensjonspiller eller andre prevensjonsmidler, som en intrauterin enhet (IUD). Det er spesielt sannsynlig i den første noen få måneder Etter å ha startet et nytt prevensjonsmiddel eller om det tar en kontinuerlig og utvidet syklus-variasjon, som for eksempel ethinyl østradiol levonorgestrel (sesongen, kvartett).

Legene vet ikke hva som forårsaker blødningen av brudd mens du tar den tradisjonelle prevensjonspillen. Noen tror det er måten kroppen din passer til hormoner.

Uansett dette, kan du støte på flere sammenbrudd hvis:

 • Miste pillene i syklusen
 • Start nye stoffer eller kosttilskudd mens du tar pillen
 • lider av vedvarende oppkast eller diaré, som kan påvirke kroppens absorpsjon av kroppen

Med langvarige eller kontinuerlige prevensjonspiller, ta aktive piller for hele måneden for å effektivt hoppe over syklusen. Denne metoden utføres i en langvarig bruksmodell i to eller tre måneder eller i en kontinuerlig bruksmodell for et helt år. L’mer vanlig bivirkning av prevensjonspillen på denne måten, bryter blødning i de første månedene. Du kan også legge merke til at blodet du ser er mørkbrunt, noe som kan bety at det er gammelt blod.

Med IUDs kan du oppleve endringer i menstruasjonsstrømmen din til kroppen din ikke passer til tilstrømningen av nye hormoner. Med kobberet IUD er det ingen nye hormoner, men du kan fortsatt oppleve endringer i menstruasjonsflyten din. Blødningen mellom perioder er også en vanlig bivirkning for begge typer IUD. Det er viktig å informere legen din dersom blødning er spesielt intens eller hvis du kjenner tilstedeværelsen av flekker eller blødninger etter kjønn.

Mens du bryter blødningen kan være normal og gå bort alene over tid, bør du ringe legen din hvis du også finner:

 • magesmerter
 • brystsmerter
 • sterk blødning
 • Utsikt eller endring av visningen
 • Sterk ben smerte

2. Du har en STI eller A’annen inflammatorisk tilstand

Noen ganger kan seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), som klamydia og gonoré, forårsake brudd på blødning. Seksuelt overførbare sykdommer er infeksjoner som overføres av en partner til en annen gjennom ubeskyttet sex.

Bryte blødning kan også utlede fra andre inflammatoriske forhold, for eksempel:

 • cervicitt
 • endomethritis
 • vaginitt
 • Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID)

Sammen med å bryte blødning, kan du oppleve:

 • Bekken eller brennende smerte
 • Turbid urin
 • unormale vaginale tap
 • dårlig lukt

Mange infeksjoner kan behandles med antibiotika, og kontakt legen din dersom symptomene oppstår. Hvis ikke behandlet, kan infeksjoner føre til infertilitet og andre alvorlige helseproblemer.

3. Du har en sensitiv livmoderhals

Noen blødning når du ikke forventer at det kan bekymre deg, spesielt hvis det oppstår under graviditeten. Noen ganger kan du imidlertid finne spotting eller blødning mellom sykluser eller under graviditet hvis livmorhalsen er irritert eller skadet. Ceips ligger ved foten av # 8217; livmor, derfor vil noen blødninger fra en sensitiv livmorhals på grunn av irritasjon eller skade forårsake en sanguinolenta-utslipp.

Under graviditeten blir livmorhalsen myk og kan bløde etter en vaginal eksamen eller etter å ha sex. Det kan også bløde hvis du har det som kalles cervical insuffisiens, en tilstand der livmorhalsen åpner for tidlig før utløpsdatoen.

4. Du har en underkortisk hematom under graviditet

Blødning eller spotting under graviditeten kan eller kan ikke rapportere et problem. En tilstand som kan forårsake blødning under graviditet, kalles subcortic hematom eller blødning.

I denne tilstanden skilt de korioniske membranene fra sekken, mellom moderkaken og livmoren. Dette kan forårsake blodpropper og blødninger. Hematomer kan være store eller små og dermed forårsaker betydelig blødning eller bare svært liten.

Selv om de fleste hematomene De er ikke skadelige, du bør konsultere legen din for diagnose. De vil utføre en ultralyd for å se hvor stor hematoma er og gi deg råd om de neste trinnene.

5. Du opplever en spontan abort eller en ektopisk graviditet

De fleste kvinner Lider av blødning under graviditet, fødes friske barn. Men blødning under graviditet kan noen ganger være et tegn på spontan abort eller ektopisk graviditet.

En spontan abort oppstår når et foster dør først i # 8217; livmor 20 uker . En ektopisk graviditet oppstår når anleggene forekommer i eggrøret i stedet for livmor i # 8217;.

Kontakt legen din dersom du manifesterer andre tegn på spontan abort:

 • sterk blødning
 • svimmelhet
 • smerte eller kramper alle’Abdomen, spesielt hvis det er alvorlig

Hvis du opplever en abort, kan du bløde to uker eller lenger. Hvis livmoren din ikke tømmes helt, kan legen foreslå at du kjører en utvidelse og en curettage (D&C) eller en’annen medisinsk prosedyre for å fjerne gjenværende stoff. Ektopisk graviditet krever vanligvis kirurgi.

6. Du har fibrary fibroids eller masser

Hvis fibroids utvikler seg i # 8217; livmor, kan føre til bruddblødning. Disse vekstene kan skyldes noe, fra genetikk til hormoner. For eksempel, hvis din mor eller søster har fibroider, kan du være en Høyere risiko å utvikle dem alene. Selv svarte kvinner har en tendens til å ha en Høyere risiko å utvikle fibroider.

Sammen med å bryte blødning, kan du oppleve:

 • Sterk blødning i menstruasjonsperioden
 • Perioder som varer mer enn en uke
 • Smerte eller trykk i bassenget
 • hyppig urinering
 • Problemer med å tømme blæren
 • forstoppelse
 • Ryggsmerter eller ben smerte

Hvis en av disse symptomene oppstår, kontakt legen din.

Det blødninger fra brudd eller blødning fra anlegget?

Det er vanskelig å si om blødningen du lever mellom syklusene er en blødning av pause eller en planteblødning. Planteblødning er noen blødning eller flekker som oppstår 10 til 14 dager Etter unnfangelse. Noen kvinner opplever det og andre nei.

Begge kan forekomme mellom normale menstruasjonssykluser. Begge kan være lette nok til ikke å kreve en pute eller absorberende. Som blir sagt, kan bryte blødning forekomme når som helst og plante blødning bare noen få dager før en savnet periode.

Den beste måten å forstå om du opplever A’planteblødning er å ta en graviditetstest hjemme eller besøke legen din for en blodprøve.

Tips for ledelse

Du kan eller ikke kan forhindre blødning mellom perioder. Alt avhenger av hva blødningen din forårsaker.

Valget eller ikke å bære en buffer eller absorberende avhenger av årsaken til blødning. For eksempel, hvis du tror at blødningen din er et resultat av hormonell prevensjon, er det sannsynlig å bære et internt absorberende. Hvis blødningen kan være et resultat av en overhengende spontan abort, er det bedre å bruke absorbentene.

Det er best å konsultere legen din for retninger om hvordan du administrerer blødning. Hvis det ofte skjer, bør du gjøre en avtale med legen din. Legen din kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til blødning og behandle symptomene dine.

Når du skal se legen din

Bryte blødning er ikke nødvendigvis en årsak til bekymring. For eksempel kan du føle deg blødning utenfor din normale menstruasjonsperiode på grunn av prevensjonen du tar eller Dell’irritasjon i livmorhalsen. I disse tilfellene er det sannsynlig at blødning forsvinner alene uten behandling.

Hvis du mistenker at du har en STI, fibroids eller andre medisinske problemer, må du legge merke til andre symptomer du finner og ring legen din. Generelt bør du konsultere legen din dersom blødning er rikelig eller ledsaget av smerte eller andre alvorlige symptomer.

Selv kvinner som har nådd overgangsalderen, bør betale mye oppmerksomhet. Hvis du ikke hadde syklusen 12 måneder og begynner å legge merke til en unormal blødning, det er viktig å informere legen din. Blødning etter overgangsalderen kan være et symptom på noe, fra # 8217; infeksjon All’hypothyroidisme.