Akutt encefalomyelitt spredt (ADEM) vs. SM

To inflammatoriske forhold

L’akutt encefalomylitt spredt (ADEM) og multippel sklerose (MS) er begge inflammatoriske autoimmunism sykdommer. Vårt immunsystem beskytter oss ved å angripe utenlandske inntrenger som kommer inn i kroppen. Noen ganger angriper immunsystemet feilaktige sunne vev.

I Adem og MS er angrepets linse myelin. Myelin er den beskyttende isolasjonen som dekker nervefibre i hele sentralnervesystemet (SNC).

Skader på myelin gjør passasjeren av signaler fra hjernen til andre deler av kroppen vanskelig. Dette kan forårsake et bredt utvalg av symptomer på 8217, avhengig av de skadede områdene.

Symptomer

Både i ADEM og i SM, er symptomene på SM, synsfelt, muskel svakhet og lem nummenhet.

Vanlige balanse og koordineringsproblemer, samt vanskeligheter med å gå. Lammelse er mulig i de mest alvorlige tilfellene.

Symptomene varierer avhengig av stillingen av skaden på innsiden av SNC.

Adem

ADEM Symptomer manifesterer seg alle & # 8217;. I motsetning til MS, kan de inkludere:

  • forvirring
  • feber
  • kvalme
  • Han retched
  • hodepine
  • anfall

Mesteparten av tiden er en episode av adem en enkelt hendelse. Utvinningen starter vanligvis innen få dager, og de fleste tar helt innen seks måneder.

Ms

SM varer hele livet. I de gjentatte remittente figurene går symptomene og kommer, men kan føre til opphopning av funksjonshemming. Folk med progressive former for SM opplever konstant forverring og permanent funksjonshemning. Lær mer om de forskjellige typer MS.

Risikofaktorer

Du kan utvikle begge forholdene i alle aldre. Det er imidlertid mer sannsynlig at 8217; ADEM påvirker barn, mens MS er mer sannsynlig å påvirke unge voksne.

Adem

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, ferdig 80 prosent av tilfellene av adem i # 8217; barndommen forekommer hos barn under 10 år. De fleste andre tilfeller forekommer hos personer i alderen mellom 10 og 20 år. L’ADEM er sjelden diagnostisert hos voksne.

Eksperter mener at L’ADEM FLUSKA 1 av 125.000-250.000 mennesker I USA hvert år.

Det er mer vanlig i barna som i jentene treffer guttene 60 prosent vær. Er sett i alle etniske grupper rundt om i verden.

Det er mer sannsynlig å vises om vinteren og våren som om sommeren og høsten.

L’ADEM utvikler seg ofte innen få måneder fra # 8217; infeksjon. I Mindre 5 hundre av tilfeller, kan utløses av A’immunisering. Men legene er ikke alltid i stand til å identifisere utløsende hendelsen.

Ms

MS er vanligvis diagnostisert mellom 20 og 50 år. De fleste får en diagnose mellom 20 og 30 år.

Ms slår kvinner mer enn menn. Den vanligste typen MS, RRMS, påvirker kvinner i et tempo som er fra to til tre ganger høyere hvor mye det er for menn.

L’forekomsten av sykdommen er større i kaukasiere enn folk fra andre etniske opprinnelser. Bli mer utbredt så mye som en person er langt fra Equator-ekvatoren.

Ekspertene tror det rundt 1 million mennesker I USA har de MS.

MS er ikke arvelig, men forskerne mener at det er en genetisk predisponering til utviklingen av MS. Har en første grad relativ, som en bror eller en forelder, med SM øker risikoen lett.

Diagnose

På grunn av lignende symptomer og utseendet på skade eller arr på hjernen, er det lett å adem i utgangspunktet feil diagnostisert som et MS-angrep.

MR

Adem består vanligvis i et enkelt angrep, mens MS forventer flere angrep. I dette tilfellet kan en magnetisk resonans av hjernen hjelpe.

Magnetisk resonans kan skille mellom eldre og nyere lesjoner. Tilstedeværelsen av flere eldre skader i hjernen er mer konsistent med MS. L’Fravær av eldre lesjoner kan indikere begge forholdene.

Andre tester

Når du prøver å skille L’ADEM fra M, kan legene også:

  • Spør din medisinske historie, inkludert en nylig historie med sykdommer og vaksinasjoner
  • Spør om symptomene dine
  • Utfør en lumbal punktering (spinal punktering) for å verifisere tilstedeværelsen av spinalvæskeinfeksjoner, for eksempel meningitt og encefalitt
  • Utfør blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av andre typer infeksjoner eller forhold som kan være forvirret med adem

Bunnlinjen

Flere viktige faktorer i # 8217; adem skiller det fra MS, inkludert plutselig feber, forvirring og kanskje til og med koma. Disse er sjeldne i mennesker med SM. Lignende symptomer hos barn er mer sannsynlig å være adem.

Våre initiativer

Årsaken til adem er ikke godt forstått. Eksperter la merke til det, i Mer enn halvparten av alle tilfeller, Symptomene oppstår etter en bakteriell eller virusinfeksjon. I svært sjeldne tilfeller utvikler symptomene etter en vaksinasjon.

Imidlertid er ingen årsakssammenheng ikke kjent i noen tilfeller.

L’ADEM er sannsynligvis forårsaket av den overdrevne reaksjonen av immunsystemet til en’infeksjon eller vaksine. Immunforsvaret forvirrer seg og identifiserer og angriper sunne vev som myelin.

De fleste forskere mener at MS er forårsaket av genetisk predisponering til utviklingen av sykdommer kombinert med en viral eller miljømessig utløser.

Ingen av de to forholdene er smittsomt.

Behandling

Medisiner som steroider og andre injeksjonsables kan brukes til å behandle disse forholdene.

Adem

L’Behandlingsmål for ADEM stopper hjernens betennelse.

Intravenøse og orale kortikosteroider har som mål å redusere betennelse og kan vanligvis styre ADEM. I de vanskeligste tilfellene kan intravenøs immunoglobulinbehandling anbefales.

Langsiktig narkotika er ikke nødvendig.

Ms

Målrettede behandlinger kan hjelpe folk med SM til å håndtere individuelle symptomer og forbedre livskvaliteten.

De modifiserende terapiene sykdommen brukes til å behandle både den tilbakevendende rrms) SM og den primære progressive SM (PPMS) langsiktige.

Langsiktig prospekter

Hvem vi er 80 prosent Barn med adem vil bare ha en episode av adem. De fleste kommer tilbake helt i månedene etter sykdommen. I et begrenset antall tilfeller oppstår et andre ADEM-angrep innen de første månedene.

De mest alvorlige sakene som kan forårsake varig skade er sjeldne. I følge Informasjonssenter på genetiske og sjeldne sykdommer, & # 8220; en liten prosentandel og # 8221; av mennesker med adem diagnose i slutten utvikler MS.

SM blir verre og det er ingen kur. Behandling kan pågår.

Du kan leve et sunt og aktivt liv med en av disse forholdene. Hvis du tror du eller en elsket, kan du få ADEM eller MS, ta kontakt med en lege for riktig diagnose.