Reumatoid artritt på sidene: årsaker, symptomer og behandlinger

Del på Pinterest

L’reumatoid artritt (RA) er en kronisk autoimmun sykdom som forårsaker sterk smerte, stivhet og hevelse i skjøtbelegget. Denne tilstanden oppstår når immunforsvaret feilaktig angriper de sunne leddene i kroppen.

L’Ar kan treffe forskjellige deler av kroppen, inkludert leddene av hender, føtter, knær og skuldre. Det kan også påvirke leddene på sidene, noe som forårsaker alvorlig ubehag og stivhet.

Fordi den reumatoid artritt er preget av betennelse, er smerte alle’hofte er et klassisk symptom når tilstanden utvikler seg i # 8217; hip artikulasjon;.

Som l’Ar treffer hoftene

L’Ar kan i utgangspunktet forekomme i mindre ledd. Siden det ikke er noen kur, kan sykdommen fremme i andre deler av kroppen. Når AR er diagnostisert, oppstår involvering av hoften generelt senere i livet.

Smerte alle’hip kan starte så mild og intermittent. Du kan bare prøve ubehag med noen aktiviteter, som øvelsene med vekter. Dette inkluderer:

 • Stående
 • jogge
 • fotturer
 • Vekt trening
 • danse
 • Gå opp
 • Spiller tennis

Smerter under ferdigstillelsen av disse aktivitetene kan gå og komme til starten. Men som sykdommen utvikler seg og ødelegger hip-artikulasjonen; hofte, kan smerte bli mer vanlig eller konstant. Ubehag kan fortsette å hvile eller sove.

Hvordan føles det

Smerte alle’hip angir ikke alltid reumatoid artritt. Hvis du utvikler en inflammasjon i # 8217; hip artikulasjon, sannsynligvis vil du føle døve smerte. Denne smerten kan forekomme rundt inguine, til baken eller lårene.

Disse delene av kroppen kan også være delikat å berøre eller være varmt.

Andre symptomer på hoften

L’Hip er en større’derfor kan utviklingen av RA i denne delen av kroppen påvirke mobiliteten.

Du kan ha smerte eller stivhet om morgenen, noe som kan gjøre det vanskelig å bevege seg. I noen mennesker forbedrer morgenstivheten imidlertid med bevegelse eller # 8217;.

Også smerte alle’hip artikulasjon kan gjøre det vanskelig å stå eller gå. Fordi betennelsen fortsetter å skade leddene i hoften, kan du også utvikle en lame.

L’Ar kan også forårsake symptomer på hele kroppen som ikke spesifikt påvirker hoften;. Disse symptomene inkluderer tretthet, tap av appetitt og anemi.

Diagnose

Hvis du mistenker RA i # 8217; hofte, kan medisinske tester bidra til å bekrefte eller ekskludere denne tilstanden. Legen vil gjøre en fysisk eksamen og vil stille spørsmål om symptomer, medisinsk historie og familiehistorie.

En fysisk eksamen hjelper legen å evaluere nivået på smerte og felles mobilitet. Å vite din familiehistorie er også nyttig fordi genetikk kan spille en rolle i denne sykdommen. RAs risiko øker hvis et familiemedlem har en tilstand.

L’Ar kan være vanskelig å diagnostisere fordi det kan imitere andre sykdommer som lupus og fibromyalgi, i den første fasen. Det er bare en test for å diagnostisere denne tilstanden. Likevel kan blodprøver verifisere tilstedeværelsen av autoantistoffer og betennelsesmarkører.

Imaging Tests brukes også til å oppdage betennelse og artikulasjonsskader. Legen kan foreskrive en røntgen, en magnetisk resonans eller en ultralyds.

Behandlingsalternativer

Det er ingen kur mot reumatoid artritt, men en behandling er tilgjengelig for å redusere betennelsen og stoppe sykdomsprogresjonen.

L’Behandlingsmål er å hjelpe deg med å oppnå remisjon, som er en periode hvor symptomene forsvinner. Behandlingen vil avhenge av alvorlighetsgraden av symptomene.

Medisinering

En rekke stoffer kan brukes til å behandle AR L & # 8217. Disse inkluderer:

 • Otc smertestillende midler. Hvis symptomene er milde, kan motbenk ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer bidra til å håndtere betennelse og smerte. Disse inkluderer ibuprofen (Motrin) og Sodium Napossene (Aleeve).
 • Kortikosteroider. Disse er svært effektive for å redusere smerte og # 8217; betennelse. Steroider er tilgjengelig muntlig eller lege kan administrere A’steroid injeksjon i # 8217; hip. Legen kan foreskrive et kortikosteroid i kort tid i tilfelle av alvorlig eller som en bro til andre stoffer ikke er effektive. De anbefales ikke som en langsiktig behandling på grunn av bivirkninger.
 • DMARD. Anti-etutering medisiner Sykdommen (DMARD) reduserer betennelse og arresterer utviklingen av reumatoid artritt. Alternativene inkluderer metotrexato (Trexall), Leflunomide (Arava), Tofacitinib (Xeljanz) eller Hydroxyclortochin (Plaquenil).
 • Organisk. Hvis de nevnte terapiene ikke er effektive, kan legen anbefale organisk eller målrettet terapi. Denne nye klassen av antirumatiske legemidler virker rettet mot bestemte deler av immunsystemet som utløser en inflammatorisk respons. Den organiske kan brukes alene eller kombinert med andre DMARDs.

Terapi og hjemmemedisiner kan også gi litt lindring fra leddsmerter, selv om disse rettsmidler ikke stopper sykdomsprogresjonen.

Trening og hjemmemedisiner

Hvis L’Arno i hipgrenser Mobilitet, jobber med en fysioterapeut eller en ergoterapeut, kan bidra til å forbedre felles fleksibilitet og gå. Du vil lære spesifikke øvelser for å styrke hip artikulasjonen;. Noen strategier inkluderer:

 • Lav effektøvelser. Dette kan bidra til å redusere betennelse og lindre smerte alle og hofte. Prøv delikate treningsøkter, inkludert turgåing, svømming eller gjør aerobic i vann.
 • Varm og kald terapi. Bruk varmen til å redusere leddene av leddene og kulde for å lindre smerte.
 • Meditasjon, dype og avslapning puste øvelser. Alle disse kan bidra til å redusere stress. Kronisk stress stimulerer kroppen til å produsere flere mediatorer av’betennelse i hele kroppen.

Kirurgi

I tilfelle sterk ledsmerter og felles skade, kan legen anbefale en kirurgisk prosedyre for å redusere smerte og forbedre livskvaliteten. Kirurgi kan erstatte hip artikulasjonen;.

Avhengig av alvorlighetsgraden av smerte eller ledddestruksjon, kan du være en kandidat for en erstatning av # 8217; hip artikulasjon. Denne prosedyren kan også lindre smerte og gjenopprette bevegelsesområdet. Legen din kan utføre denne operasjonen hvis du kan forbedre mobiliteten og livskvaliteten.

Denne intervensjonen fjerner deler av’skadet hofte og erstattet den med en metall eller plastproteser.

Erstatning kirurgi av hoften har en høy suksess grad av suksess, med mer enn 80 prosent av de som rapporterte tilfredsstillende resultater opp til 15 år etter prosedyren.

Når skal du se en lege

Fordi L’AR er en progressiv og kronisk sykdom som kan ødelegge hip-artikulasjonen, konsulter en lege for smerte ALLE’uforklarlig hofte eller hvis du mistenker leddgikt Alle’hofte.

Du bør også konsultere legen din for L’hip som ikke forbedrer behandlingen eller verre. Dette kan tyde på at din nåværende terapi ikke virker. Det er viktig å kontrollere betennelsen fordi den ikke-kontrollerte ar kan føre til ødeleggelsen av leddene og gjøre leddene ute av sted.

Bunnlinjen

Det er ingen kur for # 8217; hip, men arbeid tett med legen kan forbedre livskvaliteten. Blant narkotika, livsstilsendringer og i de mest alvorlige tilfellene, kirurgiske inngrep, kan du redusere utviklingen av denne sykdommen og nyte perioder med remisjon.