L & # 039; alkohol tynn blodet ditt? Korte og langsiktige effekter

Det er mulig?

L’Alkohol kan fluidifisere blod, fordi det forhindrer at blodceller holder seg og danner blodpropper. Dette kan redusere risikoen For typen slag forårsaket av hindringer i blodkar.

Men på grunn av denne effekten kan drikker alkohol potensielt øke risikoen for typen slagblødning, spesielt når du drikker det i Store mengder. For menn betyr dette mer enn to briller om dagen. For kvinner er dette mer enn en drink om dagen. Alkoholforbruk, spesielt i overkant, kan også innebære andre helserisiko.

Fortsett å lese for å lære mer om denne fluidifiserende blod-effekten, på hvordan alkoholen samhandler med medisinene som fluidiserer blod og mer.

Hvordan blodet væsker blodet?

Når du er såret, haster blodceller kalt blodplater rush til lesjonsstedet. Disse cellene er klissete og gruppere sammen. Plattene frigjør også proteiner kalt koagulasjonsfaktorer som danner en hette for å lukke hullet.

Koagulasjon er nyttig når du er såret. Men noen ganger kan en blodpropp danne eller flytte inn i en «8217, arterie som leverer blodrikt blod til hjertet eller hjernen. Blodkoagulasjon kalles trombose.

Når en blodpropp blokkerer blodstrømmen til hjertet, kan det forårsake hjerteinfarkt. Hvis det blokkerer blodstrømmen til hjernen, kan det forårsake et slag.

L’Alkohol forstyrrer koagulasjonsprosessen på to måter:

 • Reduserer antall blodplater i blodet, delvis forstyrrer produksjonen av blodceller i benmarget.
 • Gjør blodplaterene du har mindre klebrig.

Drikke et glass eller to vin hver dag kunne redusere risikoen For hjertesykdommer og slag forårsaket av hindringer i blodkar (iskemisk slag) mer eller mindre på samme måte som L & # 8217, tar en daglig aspirin, kan forhindre hjerneslag.

Men å ha mer enn tre alkoholholdige drikker om dagen kunne Fare For en type slag forårsaket av hjerneblødning (hemorragisk slag).

Det er en kortsiktig effekt?

Hos personer som drikker moderat, L’# 8217 effekt; alkohol på blodplater er kortsiktig.

Sekund Mayo Clinic, Moderat forbruk er klassifisert som følger:

 • For kvinner i alle aldre: Opp til en drink om dagen
 • For menn i alderen 65 eller mer: opp til en drink om dagen
 • For menn under 65 år: Opptil to briller om dagen

Eksempler på en drink inkluderer:

 • En 12-unse øl
 • Et glass 5 gram vin
 • 1.5 væske gram, eller et lite glass, av brennevin

Men hos folk som drikker mye, kan det være en rebound-effekt der risikoen for blødning øker, selv etter at de har sluttet å drikke. Overskridelse av de anbefalte retningslinjene ovenfor anses som overdreven forbruk.

Du kan drikke alkohol i stedet for å ta en antikoagulant?

Nei. Blodfluidemidler er legemidler foreskrevet av legen for å forhindre dannelse av blodpropper som kan forårsake hjerteinfarkt eller slag. Hvis legen din har foreskrevet en av disse legemidlene, er det fordi du har hjertesykdom eller en annen tilstand som øker risikoen for blodpropper.

L’Alkohol er ikke trygt å bruke som en antikoagulant. Ikke bare Can øke dine muligheter å ha et blodig slag, men i store mengder legger det deg til større risiko for:

 • Skader på grunn av fall, bilulykker og andre typer ulykker
 • Seksuelt overførbare sykdommer (MST) på grunn av risikabel seksuell oppførsel
 • Hepatiske sykdommer
 • Depresjon
 • Magblødning
 • Bryst, munn, hals, lever, kolon og esophagus tumorer;
 • Medfødte defekter og spontan abort hvis den brukes under graviditeten
 • avhengighet av alkohol eller alkoholisme

Du kan drikke alkohol mens du tar blodfluidisering?

Spør legen din om du er sikker på at du drikker alkohol mens du tar blodfluidisering. Både L’alkohol som blodfluidanter som warfarin (Coumadin) fluidat. L’Å ta begge sammen kan forverre antikoagulerende effekten og øke risikoen for blødning.

L’Alkohol kan også redusere hastigheten som kroppen din bryter ned og fjerner fluidifiseringsmiddelet. Dette kan føre til en farlig opphopning av stoffet i kroppen din.

Hvis du drikker alkohol mens du tar blodfluidisering, gjør det i moderasjon. Dette betyr en drink om dagen for kvinner og menn i alderen 65 år. For menn under 65 år anses opptil to drinker per dag moderat.

Du bør drikke alkohol for å hjelpe sirkulasjonen din?

Drikker alkohol i moderasjon Det kan ha en beskyttende effekt på blodårene. Noen søk Finn det L’Alkohol øker lipoproteinnivået med høy tetthet (HDL, også kjent som & # 8220; god kolesterol & # 8221;). Denne sunne kolesteroltypen bidrar til å beskytte arterier og forhindre blodpropper som kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag.

Likevel er det andre mindre risikable måter å beskytte arteriene dine, for eksempel ved å følge en vegetabilsk-basert diett og trene. De American Heart Association Det anbefaler ikke å drikke alkohol bare for å beskytte blodårene og forbedre sirkulasjonen.

Bunnlinjen

Hvis du har tenkt å drikke alkohol, gjør det i moderasjon. Ikke drikk mer enn en eller to drinker om dagen.

En drink er lik:

 • 12 gram øl
 • 5 gram vin
 • 1.5 gram vodka, rom eller andre likører

Og hvis du lider av en betingelse for grunnleggende helse som diabetes eller nyresykdom, spør legen din om du er sikker på at du skal drikke.

Når det gjelder blodfartøys helse, snakk med legen din. Spør om du er i fare for hjertesykdom eller slag. I dette tilfellet, finn ut hvilke tiltak du kan påta seg for å redusere disse risikoene.