Reumatoid Arthritis Lungs: Symptomer, sykdommer og behandlinger

L’reumatoid artritt (RA) er en inflammatorisk autoimmun sykdom som ikke kan påvirke ikke bare ledd, men også andre deler av kroppen. Med sykdomsfremgangen kan den også slå organene dine, inkludert lungene.

Vi vil utforske de mulige måtene som L’Ar kan handle på lungene dine, slik at du kan snakke med legen din i din behandlingsplan.

Pulmonal arr

Interstitial lungesykdom (lungear) forekommer i ca 1 person i 10 med AR, ifølge Leddgikt fundament.

Helbredelse refererer til skadet lungevev, som kan oppstå over tid på grunn av # 8217; betennelse indusert av & # 8217;. Med forekomsten av # 8217; betennelse, begynner kroppen å angripe lungeceller, noe som fører til denne typen diffus skade.

Lungarar kan forårsake respiratoriske vanskeligheter og tilhørende symptomer. Disse inkluderer:

 • pust
 • Kronisk tørr hoste
 • Overdreven tretthet
 • svakhet
 • Redusert appetitt
 • Inveluntary vekttap

Det er sannsynlig at når du begynner å manifestere symptomene, har lungene dine allerede en betydelig mengde kronisk betennelse.

Men før du er diagnostisert med det, før du kan starte behandlingen for å avverge utviklingen av sykdommen og forhindre arr. For å lage en diagnose, vil legen sannsynligvis bestille en lungefunksjonstest, samt en røntgen eller en tac på lungene.

L’beste tilnærming til å behandle lunge arr fra ar er å sørge for behandling av’høyde. Effektivt behandler den underliggende betennelsen, C’det er en større sjanse for at dine sunne lungeceller ikke påvirkes.

I noen tilfeller kan oksygenbehandlingen hjelpe hvis du har å gjøre med mye svakhet og redusert livskvalitet. En lungetransplantasjon kan anbefales for mer alvorlige tilfeller som en siste utvei.

Uten behandling kan lunge arr være farlig for livet.

Pulmonal nodules

Nodulene er faste og ikke-kreftformige masser som noen ganger utvikler seg i organene og andre deler av kroppen. Å ha lunge (lunge) noduler betyr ikke at du har lungekreft.

Lungeknuter er små, så de er ikke veldig åpenbare. Faktisk, filen Cleveland Clinic Anslå at nodulene har en gjennomsnittlig diameter på 1.2 tommer. De er også ekstremt vanlige, uavhengig av tilstedeværelsen eller ikke av ra.

Lungeknuter viser ikke åpenbare symptomer. De er ofte funnet under L’Imaging Testing for andre problemer. En stor masse eller en masse med uregelmessige kanter kan være et tegn på lungekreft.

Lungeknuter krever ikke fjerning, med mindre det er kreftmusicion.

Som med lungear, behandler den mest effektive måten å forhindre lungeknuter forårsaket av reumatoid artritt den underliggende betennelsen som forårsaker disse relaterte problemer.

Pleurisk sykdom

Pleurisk sykdom (betaling) oppstår når pleura eller mykt stoff (membran) rundt lungene, inflammer. Ofte oppstår denne typen lungebetennelse sammen med væskekampuleringen mellom belegget rundt det lungesystemet og thoraxveggen (kjent som pleuralrom).

I mindre tilfeller er pleuralsykdom ikke alvorlig nok til å forårsake noen symptomer. Faktisk kan en liten opphopning av væske gå bort alene. Men hvis C’det er en ganske stor akkumulering, kan du begynne å prøve kortpustethet eller smerte under pustet og du trenger omsorg.

Noen ganger kan selv pleural sykdom forårsake feber.

En stor akkumulering av væsker fra pleural sykdom krever behandling for å fjerne overdreven mengder væske. Dette gjøres med et thoracisk rør eller en nål, som ekstrakter væsker fra pleuralrommet.

Behandling kan gjentas, om nødvendig, i tilfelle at pleural sykdommen forårsaker mer opphopning av væsker i fremtiden.

Liten luftveisobstruksjon

L’Ar kan også føre til betennelse i alle deler av lungene i lungene i lungene i lungene i lungene. Over tid, l’kronisk betennelse i Quest’området kan forårsake fortykning i disse luftveiene og bringe blokker av slim i lungene. Dette er kjent som en liten luftveisobstruksjon.

Andre tegn på liten luftveisobstruksjon kan inkludere tørre hoster, mangel på pust og tretthet.

Mens RA-behandlingene kan forhindre hindring av liten luftvei, tilbyr de ikke umiddelbar lindring fra denne lungekonstruksjonen. Snakk med legen din om redningsinhalere eller bronkodiler som kan bidra til å åpne luftveiene og garantere en mer væskepusting.

Risikofaktorer

Selv om L’Ar er en viktig bidragsyter, kan andre risikofaktorer øke mulighetene for lungesykdommer knyttet til # 8217; AR. Disse inkluderer:

 • røyk
 • Mann
 • Fra 50 til 60 år
 • Har mer aktiv eller fullført

Denne påvirkningen på’forventet levealder?

L’ar seg selv kan redusere levetiden din på grunn av komplikasjoner som følge av # 8217; utbredt betennelse.

Ifølge avisen Handlinger av det amerikanske thoracic samfunnet, L’Median forventet levetid reduseres med 10-11 år sammenlignet med de som ikke har om sykdommen ikke effektivt behandles.

Komplikasjonene på’AR som lunge sykdom er bare en av måtene som L & # 8217, kan redusere din generelle forventet levealder.

Pulmonale solbriller kan redusere forventet levetid fordi de kan forhindre at det vitale oksygenforsyningen til resten av kroppens kropp og vev. I følge National Rheumatoid Arthritis Society, Pulmonale sykdommer er andre bare for hjertesykdom blant alle årsakene til døden relatert til # 8217; AR.

Administrer din Ar er bare en måte å redusere risikoen for relaterte lungeykdommer. Du kan også bidra til å holde lungene sunne for å slutte å røyke, unngå kjemikalier og giftige røyk og trene regelmessig.

Når skal du se en lege

Det er viktig å konsultere legen din for rutinemessige besøk. Men du vil ikke vente på ditt vanlige besøk hvis du opplever nye eller uvanlige symptomer. Kontakt legen din for potensiell lunge sykdom fra AR hvis du finner symptomer som:

 • Dolorøs pusting
 • pust
 • Åndedrettsproblemer, spesielt etter den fysiske aktiviteten
 • kronisk hoste
 • Økt svakhet og tretthet
 • L’Appetitt endres
 • plutselig vekttap
 • kroniske feber

Først kjenner legen symptomene du står overfor, først kan diagnostisere og kurere for potensiell lungesykdom.

Bunnlinjen

L’AR påvirker hovedsakelig ledd, men kan forårsake andre inflammatoriske problemer i hele kroppen, inkludert lungene.

Å ha en lungesykdom reduserer livskvaliteten og kan til og med forkorte levetiden. Eventuelle åndedrettsproblemer bør adresseres umiddelbart med legen for å forhindre lungelaterte komplikasjoner.