Slik forhindrer du innflytelse: Selvfølgelig, etter visning og mer

Beskrivelse

L’influensa er en respiratorisk infeksjon som påvirker mange mennesker hvert år. Alle kan kontrakt viruset, noe som kan forårsake litt alvorlige symptomer. Symptomene på innflytelsen inkluderer feber, muskel smerte, cola nese, hoste, ondt i halsen og tretthet.

Disse symptomene forbedrer generelt om en uke, med noen mennesker som gjenoppretter helt uten komplikasjoner. Men hos eldre hvis immunsystem kunne være svakere, kan innflytelsen være farlig. Risikoen for komplikasjoner relatert til hele’påvirkning som lungebetennelse er større hos eldre.

Så langt som 85 prosent av dødsfallene knyttet til sesongens innflytelse forekommer hos personer på 65 år eller mer. Hvis du er en del av denne aldersgruppen, er det viktig at du vet hvordan du skal beskytte deg før og etter viruseksponeringen.

Her er en titt på seks praktiske måter å holde deg trygg i influensasongen.

1. Unngå de store folkemengdene

Å unngå store folkemengder kan ofte være vanskelig. Men hvis du kan begrense kontakten med folk i influensasongen, kan du redusere risikoen for å kontrahere en & # 8217;.

L’influensa kan diffundere raskt i begrensede mellomrom. Dette inkluderer skoler, arbeidsplasser, sykehjem og assisterte boligstrukturer. Hvis du har et svakere immunsystem, bruk en maske hver gang du er på et offentlig sted i influensasongen.

Du kan også beskytte deg, holde deg borte fra folkene som er syke. Hold avstander fra alle som hoster, nyser eller har andre symptomer på forkjølelse eller virus.

2. Vask hendene regelmessig

Fordi viruset i’influensa kan leve på harde overflater i 24 timer, ta vane med å vaske hendene regelmessig. Dette er spesielt viktig før du forbereder mat og spiser. Du bør også vaske hendene dine etter bruk på badet.

Ta en flaske sanitiserende gel for hendene dine og desinfiser dem hele dagen når du ikke kan vaske hendene dine. Du kan gjøre det etter å ha tatt noen hånd og etter å ha kommet i kontakt med overflatene som ofte berøres som knapper, lysbrytere og tellere.

Ikke bare skal du vaske hendene regelmessig, men du bør også gjøre en bevisst innsats for ikke å berøre nesen din, munnen eller øynene dine. Viruset til’influensa kan reise i luften, men kan også komme inn i kroppen din når dine infiserte hender berører ansiktet ditt.

Når du vasker hendene, bruk varmt vann og såpe og gni hendene i minst 20 sekunder. Skyll hendene og tørk med en ren klut.

For å unngå å berøre ansiktet ditt, få toksetter eller nyser i et lommetørkle eller i albuen.

3. Styrker immunforsvaret ditt

Styrking av immunforsvaret ditt er en annen måte å beskytte deg mot påvirkning. Et sterkt immunsystem hjelper kroppen din til å bekjempe infeksjoner. Og hvis du blir syk, bidrar et sterkt immunsystem å redusere alvorlighetsgraden av symptomene.

Å bygge din immunitet, sover du minst syv og en halv til ni timer om natten. Også, hold en vanlig fysisk aktivitetsrutine & # 8211; Minst 30 minutter, tre ganger i uken.

Følg også et sunt og rikt kosthold av næringsstoffer. Begrenser sukker, junk foods og fettstoffer. I stedet spiser en rekke frukter og grønnsaker, som er fulle av vitaminer og antioksidanter, for å fremme god helse.

Snakk med legen din om rekruttering av et multivitamin for å gi støtte til immunforsvaret.

4. Send til en årlig influensavaksinasjon

Sørg for at du får en influensavaksinasjon hvert år. Det overordnede sirkulerende influensaviruset endres fra år til år, så du må oppdatere vaksinasjonen hvert år.

Husk at om lag to uker er nødvendig, slik at vaksinen er effektiv. Lag en’injeksjon kan redusere risikoen for sykdom i 40 prosent 60 gjennomsnittlig. Hvis du tar L’influensa etter en vaksinasjon, kan L’injeksjonen redusere alvorlighetsgraden og varigheten av sykdommen.

På grunn av’høy risiko for komplikasjoner hos mennesker over 65 år, bør du gjøre anti-influensa vaksinering all’begynnelsen av sesongen, i hvert fall i slutten av oktober. Snakk med legen din for å få en høy dosering eller adjuvans vaksine (Fluzone eller Fluad). Begge er designet spesielt for folk i alderen 65 eller mer.

En høy dosert vaksine inneholder omtrent fire ganger mengden antigen av en normal influensavaccin. En adjuvans vaksine inneholder et kjemikalie som stimulerer immunforsvaret. Disse slagene er i stand til å bygge en sterkere immunrespons på vaksinasjon.

I tillegg til å motta din årlige influensavaksine, spør legen din om vaksinasjoner mot Pneumococcus. Disse beskytter mot lungebetennelse, meningitt og andre blodstrømsinfeksjoner.

5. Rengjør og desinfiser overflater

Hvis noen i ditt hjem har påvirkning, og du kan bli utsatt for viruset til influensa, kan du redusere risikoen for infeksjon mens du opprettholder overflatene på hjemmet ditt, og desinfiseres. Dette kan drepe influensa bakterier.

Bruk et desinfiserende vaskemiddel til å rengjøre dørhåndtakene, telefonene, lekene, lysbrytere og andre overflater flere ganger om dagen. Den infiserte personen bør også karantene i en del av huset.

Hvis du tar vare på denne personen, bruk en kirurgisk maske og hansker når du tar vare på dem og vasker hendene senere.

6. Besøk legen din dersom influensasymptomer oppstår

Fordi innflytelsen kan være farlig hos mennesker over 65 år, kontakt legen din dersom symptomene på innflytelsen er utviklet.

Symptomene for å holde D’Øyet inkluderer feber, hoste, ondt i halsen, muskelsmerter, hodepine, tretthet og nese som cola. Det er ingen kur for L & # 8217;. Men hvis du er utsatt for viruset og se en lege på forhånd, kan du kanskje motta et antiviralt reseptbelagte legemiddel som Tamiflu.

Hvis det tas i løpet av de første 48 timene fra symptomene, kan en antiviral forkorte varigheten av # 8217; påvirke og redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Som et resultat, C’er en lavere risiko for komplikasjoner som lungebetennelse, sykehusinnleggelse og død.

L & # 8217;

Viruset til’påvirkning er farlig hos eldre og kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner. Vedtar forebyggende tiltak for å beskytte deg og redusere risikoen for sykdom.

Snakk med legen din for å få en influensavaksinasjon og være proaktiv for å styrke immunforsvaret ditt og unngå kontakt med syke mennesker.