Reumatoid artritt nakke: årsaker, symptomer og behandlinger

Rheumatoid artritt (RA) er en kronisk inflammatorisk sykdom hvor kroppens immunsystem feilaktig angriper felles belegg. Et hyperaktivt immunsystem forårsaker en inflammatorisk respons, med følgelig symptomer som smerte, hevelse og stivhet.

L’reumatoid artritt kan begynne i de minste leddene av hender og føtter. Med sykdomsfremgangen kan det imidlertid spre seg til andre deler av kroppen som nakken. Dette skjer vanligvis ikke før år etter starten av symptomene på leddgikt.

Som L’Ar treffer nakken

L’Kronisk nakkebetennelse forårsaker ødeleggelse av synoviale ledd, som er leddene som tillater bevegelse. Når leddgikt skader denne nakken, kan den cervical ryggraden bli ustabil.

Ryggvirvlene er små bein som danner ryggraden. Det er syv og # 8217; reumatoid artritt treffer vanligvis den første og den andre, kalt atlas og akse henholdsvis.

L’Atlas støtter vekten av hodet og # 8217; Axis hjelper halsen til å bevege seg i forskjellige retninger.

En ustabil vertebra kan flytte eller distorere over tid og til slutt trykke på ryggmargen og nerve røtter. Når dette skjer, kan du ha nummenhet og prikkende rundt halsen som utstråler på baksiden av hodet. Dette er i tillegg til ledsmerter, stivhet og hevelse.

Hvordan føles det

Nakke smerte er et hoved symptom på’ar i nakken. Alvorlighetsgraden av nakkesmerter varierer fra person til person. Du kan føle en kjedelig smerte eller knapp på baksiden av nakken, rundt bunnen av skallen. Selv hevelse og felles stivhet kan gjøre det vanskelig å flytte hodet fra den ene siden alle & # 8217;.

Forskjellen mellom smerten i halsen på og en skade på nakken er at stivhet og smerte fra en ulykke gradvis kan forbedre over dager eller uker. Hvis ubehandlet, # 8217; ar i nakken kan ikke forbedre & # 8211; Det kan faktisk forringes. Selv om symptomene forbedres, kan de gjenta betennelse, hevelse og stivhet.

Også L’ar i nakken forskjellig fra # 8217; slitasjegikt. Smerte fra AR skyldes # 8217; betennelse i leddene, mens slitasjegikt innebærer naturlig slitasje på leddene.

L’slitasjegikt kan også slå nakken. Imidlertid kan smerte og stivhet med AR være verre om morgenen eller etter perioder med inaktivitet. Smerten i slitasjegikthalsen har en tendens til å bli verre med aktiviteten.

Hodepine og Ra

Hodepine kan også forekomme med RA i nakken. Dette er sekundære hodepine som involverer den første og andre vertebraen. Det er spinalnerv på begge sider av disse ryggvirvlene, og disse nerver som gir følsomhet overfor hodebunnen.

Disse typer hodepine kalles også cervicogene hodepine. De kan imitere en migrene, en haug hodepine og andre typer hodepine. Men mens noen hodepine kommer fra forsiden, hjernen eller templene, en hodepine forårsaket av # 8217; AR stammer fra nakken og gjør seg selv i hodet.

Disse hodepine kan være ensidige og forverres med visse bevegelser i nakken eller hodet.

Andre symptomer på ra

L’Ar i nakken forårsaker ikke bare smerte, stivhet og hodepine. Selv området rundt halsen kan være varmt til berøring eller vises litt rødt.

Andre symptomer kan utvikle seg hvis vertebraene trykker på ryggmargen og nerve røtter. Kompresjon kan redusere blodstrømmen til jordens vertebrale arterier og kan redusere mengden oksygen som når hjernen. Dette kan føre til svimmelhet og til og med til blackout.

Spinal Cord-komprimering kan også påvirke balanse og gå og veilede og forårsake problemer med kontroll over # 8217; tarmene og blæren.

L’Ar kan også forårsake andre symptomer. For eksempel:

 • lite energi
 • feber
 • Influensasymptomer
 • tap av Appetit
 • Vekttap
 • søvnforstyrrelser
 • Skjølet hjerne
 • Harde støt eller stoff under huden

Diagnose

En fysisk undersøkelse kan hjelpe legen å evaluere rekkevidden av bevegelsen i nakken og kan avsløre tegn på felles ustabilitet, betennelse og feiljustering.

Det er ingen enkelt test for å diagnostisere L’men legen kan bestille en rekke tester for å oppnå denne konklusjonen. Dette inkluderer blodprøven for å søke etter inflammatoriske markører og autoantistoffer som ofte er indikative for RA. Du kan også sende til en bildebehandlingstest som fortsetter kroppen din inne, som en røntgen, en magnetisk resonans eller en ultralyd.

Disse testene er nyttige for å bestemme enheten til # 8217; betennelse og leddskader i nakken.

Behandlingsalternativer

L’ar i nakken kan utvikle seg og forårsake permanent felles skade. Det er ingen kur, men en kombinasjon av terapier kan bidra til å forbedre symptomene og redusere betennelse.

1. dressing

Planlagt og reseptbelagte legemidler kan bidra til å stoppe leddbetennelsen og smerten og redusere utviklingen av sykdommen.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) er nyttige for mild til moderat smerte. Disse inkluderer ibuprofen (Motrin) og Sodium Napossene (Aleeve). Hvis disse ikke gir lettelse, kan legen foreskrive en sterkere antiinflammatorisk eller et kortikosteroid som prednison.

Legen kan også inkludere anti-reumatiske stoffer som endrer sykdommen (DMARD) som en del av behandlingen. Disse inkluderer narkotika som metotrexato (Trexall, OtRexup), tofacitinib (XELJANZ) og Leflunomide (Arava). Eller du kan være en kandidat for en ny klasse av DMARD kjent som organisk. Disse stoffene retter seg mot den delen av immunsystemet som forårsaker betennelse.

Du kan ta DMARD alene eller kombinere den med andre stoffer.

2. terapi

Fordi inaktiviteten kan forverre ledsmerter, kan legen anbefale en lett trening for å redusere betennelsen og forbedre styrke og fleksibilitet. Dette kan inkludere aktiviteter som ikke involverer mange nakkebevegelser som å gå eller sykle.

Start sakte og gradvis øker L’trening intensitet for å bestemme hva du kan klare. Legen kan også anbefale massoterapi for å redusere stivhet og smerte til leddene rundt nakke eller fysioterapi for å forbedre mobiliteten. Selv svømming eller # 8217; Aerobic i vann kan være nyttig for L’AR, spesielt når de er i et oppvarmet basseng.

Sove på en terapeutisk pute kan gi nakken og hodet en bedre støtte. Dette kan holde nakken i en korrekt justering under søvn, og bidrar til å redusere smerte og stivhet.

L’bruk av en varm eller kald pakke i ca. 10 minutter kan også bidra til å redusere betennelsen, stivheten og hevelsen.

3. Kirurgi

I tilfelle av alvorlige og permanente leddskader eller nervekompresjonskilt, kan legen ta hensyn til en cervikal Rachis-prosedyre. Kirurgi kan inkludere spinalfusjon som bidrar til å gjenopprette den første og andre vertebraen, eller en prosedyre kan være nødvendig for å fjerne trykk fra ryggradens komprimering.

Kirurgi kan også fjerne eventuelle beinsporer eller betent stoff i nakken.

Når skal du se en lege

Kontakt lege for smerten i nakken som er vedvarende, svarer ikke på hjemmemedisiner eller forstyrrer daglige aktiviteter, spesielt hvis du allerede har en diagnose av AR. Du bør også kontakte legen din for nakkesmerter ledsaget av:

 • prikking
 • nummenhet
 • hodepine
 • Smerte som utstråler langs armen

Tilstrekkelig diagnose og behandling kan redusere betennelse, redusere utviklingen av sykdommen og forbedre livskvaliteten.

Bunnlinjen

L’Ar er en kronisk og progressiv sykdom som kan bli verre. L’Kronisk betennelse kan føre til permanent skade på nakkeledd og # 8217; AR-ubehandlet Ar kan gradvis påvirke andre deler av kroppen. Snakk med legen din for å finne ut hvilket behandlingsalternativ som passer for deg.