Shea smør for hår: rå, hårvekst og naturlig hår

COS’er Karité Butter?

Shea Butter er et Shea of ​​Shea Walnuts som samles fra # 8217; Paradoxa Vitling Tree i det vestlige Afrika.

Karitésmøret er produsert gjennom en vanskelig innsamlingsprosess, vasking og fremstilling av valnøtter av shea hvorfra oljen blir deretter ekstrahert;.

L’Karité aksel er også kjent som & # 8220; Karittaksel & # 8221; (som betyr «8220;) på grunn av sine mange helbredende egenskaper.

Det er bevis på at mat, hudbalmer, såper, sjampo, tradisjonelle medisiner, kjøkken og lampeoljer er produsert med karitésmør i Afrika i tusenvis av år. Dens bruk har blitt dokumentert siden det fjortende århundre.

Nylig har bruken av Shea Butter blitt utbredt i hårprodukter og hudpleie i hele Nord-Amerika.

Hva er fordelene med karitésmør?

Shea Butter har mange potensielle hår- og hudfordeler, inkludert fuktighetsgivende, antiinflammatoriske og anti-aging effekter.

Fuktighetsgivende

en studere Testet en krem ​​som inneholdt 5 prosent av Shea Smør på underarmene på 10 personer. Deltakerne la merke til å kunne høre fuktighetsgivende effekter av kremet opptil 8 timer etter søknaden.

En annen studere fant at Shea Butter-applikasjonen på huden kan bidra til å kurere eksem.

Shea Butter er også veldig fuktighetsgivende for hår og hodebunn. Folk med krøllete og grove hårteksturer drar nytte av # 8217; Karité-smør bruker som tetningsmasse for å opprettholde håret fuktighet og øke mykhet.

Anti-inflammatorisk

En annen studere Han oppdaget at Shea Butter hjelper huden til å reagere mindre til irriterende. Forskerne mener at dette skyldes det faktum at karitésmøret inneholder Amirina kjemisk forbindelse, som har godt dokumentert antiinflammatoriske egenskaper.

Anti-aldring

Flere studier De fant at Karité Butter hjelper cellegenerasjon, minimere tegnene til aldring og øker kollagenet. Mange av disse fordelene tilskrives også Amyrin.

Hårpleie

Karitè Butter har også mye potensial i verden av hårpleie. Mens Karité Butter ikke har blitt mye studert eller rapportert i vitenskapelige tidsskrifter, har butters og relaterte oljer blitt studert med dyre- og menneskers fag.

Forhindrer brudd

en menneskelig studie Han studerte rollen på # 8217; mirakuløs fruktfrøolje i forebygging av hårbrudd. Selv Synsepalum Dulicificum, en frukt med opprinnelse i Vest-Afrika, produserer en olje. Den har et høyt innhold av fettsyrer (akkurat som karitésmør), noe som gjør det enkelt å trenge inn i håret i form av olje. Dette kan hjelpe med hårbrudd.

Fuktighetsgivende

Rik på vitaminer A og sammen med essensielle fettsyrer, har Karité-smøret myke og helbredende egenskaper for huden. Det antas også at noen av disse ingrediensene, som L’høyt innhold av fettsyrer i sheasmøret, bidrar til å legge til hydrering til håret.

Dette kan redusere tørrhet og forhindre doble pigger. Fettsyrer bidrar også til å øke glanset og redusere hårformet effekt. Det kan også bidra til å beskytte håret mot skade forårsaket av varme forårsaket av strykejern og # 8217; tørking.

Reduserer hodebunnen irritasjon

De antiinflammatoriske egenskapene til Shea Butter kan også bidra til å redusere rødhet og # 8217; hodebunnsirritasjon ved å gi helbredende effekter uten å hindre porene. Dessuten, som et naturlig produkt, er det trygt å bruke på alle typer hår, selv på skadet, tørt eller farget hår.

Karité rå smør er ikke den eneste løsningen tilgjengelig for hårpleie. Noen benkhårpleieprodukter (spesielt Bals) inneholder også Shea Butter. Malmens rolle i helhetshelse inkluderer styrking av kapillærfibre, smøring av kutiklene og reduksjonen av frizz.

Hva du bør vite før du bruker Karité Butter?

Før du begynner å bruke Sheas smør, er det nødvendig å forstå de forskjellige typer karitésmørekstrakter tilgjengelig, hårkonsistens og hvordan du har tenkt å bruke dem.

Shea smør kan brukes så ofte som du føler deg hensiktsmessig.

Kvaliteten på produktet

Rå og ikke-raffinert Shea Butter er av høyeste kvalitet. Du kan ikke se mange fordeler hvis du bruker en annen type.

Hvordan det påvirker de forskjellige hårteksturene

Oljer og butters kan Legg igjen en film på håret ditt. Dette kan ikke være ønskelig hvis du har tynt hår, som det kan veie ned. Selv oljen, overflødig olje i håret er ikke egnet hvis du har fet hud, siden dette kan sette enda mer olje på ansiktet, skuldrene og ryggen, forårsaker hudutslett.

Fordi Shea-baserte produkter er tilgjengelige både i form av olje og smør, må du vite det enkelte hårbehov før & # 8217;

  • I tilfelle tynn eller fett hår, kan shea smør være tungt og lage hår flatt eller fettete.
  • Hvis du har en mer løs hår tekstur, kan sheaoljen i små porsjoner være mer nyttige.

Hvordan røyke

Shearité ren smør har en sterk duft og litt og # 8216; hasselnøtt som noen mennesker ikke kan sette pris på. L’å legge til essensielle oljer kan modifisere lukten og legge til flere fordeler.

Hvordan lagre den

Ved romtemperatur skal sheasmør smelte i hånden og absorberes raskt fra huden. Pass på at du holder sheasmøret på en konstant temperatur. L’Eksponering for forskjellige temperaturer kan endre konsistensen.

Pass på at du holder karitésmøret på steder som ikke er rammet av varme. Hvis det er for varmt, vil det smelte og gå tilbake til væsken. På samme måte, hvis du holder karitésmøret på et sted med en temperatur for lav, blir det et hardt solidt, og det vil være vanskelig å bruke.

Hvis du finner ut at karitéoljen og sheasmøret er begge for tunge, er det mange produkter som inneholder mindre proporsjoner av karitésmør.

Bunnlinjen

Shea Butter utvikler samler valnøtter av et tre som kommer fra Afrika. Den har mange bruksområder selv på kjøkkenet og hudpleie, men en av de vanligste er for hår.

Karitè Butter er tilgjengelig i forskjellige grader som har forskjellige aspekter og parfymer. Lukten og vekten av sheasmøret er ikke for alle.

Pass på at du ikke har en utsatt hårkonsistens for å smøre og samle seg siden sheasmøret kan potensielt gjøre situasjonen verre. Hvis Shea Butter er for tung, er Karité Oil A’utmerket alternativ.