Prurdiginøse armhuler som lymfom eller sinus kreft symptom

Armhulen kløe er sannsynligvis forårsaket av en ikke-kreftlig tilstand, som liten hygiene eller dermatitt. Men i noen tilfeller kan kløe være et tegn på inflammatorisk lymfom eller brystkreft.

Lymfom

Lymfom er en kreft i det lymfesystemet. Kan forårsake hevelse av lymfeknuter, vanligvis i armhulen, i # 8217; lysken eller nakken.

Lymfom kan forårsake hevelse av lymfeknuter, vanligvis i armhulen, i # 8217; lysken eller nakken.

Hodgkin og ikke-Hodgkins lymfom

Selv om mer enn 70 typer lymfomer eksisterer, deler legene generelt lymfomer i to kategorier: Hodgkin lymfom og ikke-Hodgkin lymfom.

Hvem vi er 30 prosent av mennesker med Hodgkins lymfom e 15 prosent av mennesker med ikke-Hodgkin lymfom lider av kløe. Dette er angitt som en kløe av Hodgkin eller paraneoplastisk kløe.

Kløen til Hodgkin generelt er ikke ledsaget av A’åpenbart utslett.

T og b celle hud lymfom.

T og b celle hud lymfom kan produsere en’utslett som følger med kløe. Dette kan ha funksjoner som inkluderer:

 • Mycosis Fungoide, som er små flekker av tørt og rødt skinn som kan se ut som psoriasis, eksem eller dermatitt
 • Herding og fortykning av huden, så vel som dannelsen av plaketter som kan iteshy og sår
 • Papules, som er hevede områder av huden som muligens kan vokse og danne knuter eller svulster
 • Eritroderma, som er en generell rødhet i huden som kan være tørr, skumlet og pruriginøs

Inflammatorisk brystkreft

Brystkreft er en kreft som utvikler seg i brystceller. En sjelden form for brystkreft kalt inflammatorisk brystkreft kan forårsake symptomer som kan inkludere kløe.

Hvis brystet ditt er smertefullt, hovent, rødme eller pruriginøse, kan legen først vurdere den inflammatoriske brystkreft. Behandling for infeksjonen er antibiotika.

Hvis antibiotika ikke forbedrer symptomene i en uke til 10 dager, kan legen utføre krefttester, for eksempel et mammogram eller en «8217; bryst ultralyd.

Selv om kløe, selv under armhulen, kan være et symptom på inflammatorisk brystkreft, er generelt ledsaget av andre åpenbare tegn og symptomer. Dette kan inkludere:

 • Hudendringer som fortykkelse eller valance som gir bryst hud l’utseende og følelse av appelsinskall;
 • hevelse som gjør at det ser ut som et større bryst på # 8217;
 • Et bryst føles tyngre og heteste enn # 8217; andre
 • Et rødt bryst som dekker mer enn en tredjedel av brystet

Vanlige preuriske årsaker til armhulen

Armpit kløe er sannsynligvis forårsaket av noe annet enn kreft. Vanlige årsaker inkluderer:

 • Lav hygiene. Bakteriene vil vokse på steder som samler skittent og svett. For å forhindre armhulen kløe, hold armhulene rene, spesielt etter den fysiske aktiviteten.
 • Dermatitt. Allergisk, atopisk eller kontaktdermatitt er alle potensielle hudforhold som kan vises under armhulene og skape kløe.
 • Kjemiske substanser. Såpe, deodorant eller vaskemiddel kan utløse armpit kløe. Anser ideen om å endre merkevare eller bruke et «naturlig alternativ.
 • Varm pinching. Også kjent som varmeutbrudd av varme og miliær rubra, er Thorny Heat A’rødt og uregelmessig utslett noen ganger opplevd av mennesker som bor i våte og varme miljøer.
 • Ugjennomsiktig razor. Barbering med en ugjennomsiktig barberhøvel eller uten barberingskrem kan forårsake irritasjon, tørrhet og kløe i armhulene.
 • Hyperhidrose. En svette kjertler lidelse, hyperhidrose er preget av en’overdreven svette som kan føre til irritasjon og kløe.
 • Bras. Noen kvinner har en pruriginal allergisk reaksjon på bras laget med nikkel, gummi eller latex.
 • Interrigan. L’Intertrigine er A’utslett i huden folder. Hvis ikke behandlet, kan det forårsake bakterielle eller soppinfeksjoner. L’høy risiko for interTRigold inkluderer varme, høy luftfuktighet, dårlig hygiene, diabetes og fedme.

L & # 8217;

Hvis armhulene er puriginøse, er det sannsynlig å være forårsaket av en ikke-kreftformet tilstand som dårlig hygiene, dermatitt eller en allergisk reaksjon.

I de fleste situasjoner, hvis kreft er bak kløe, er det andre symptomer som følger med ham. Dette kan inkludere hevelse, rødhet, varme og hudendringer som fortykning og vailaiation.

Hvis du tror armhulen kløe kan være indikativ for kreft, snakk med legen din. Etter en diagnose kan legen anbefale behandling for å håndtere enhver underliggende tilstand som forårsaket kløe.