Piogenisk granulom: årsaker, diagnose og behandlinger

COS’er en piogenisk granulom?

Regngranulomene er små, runde og vanligvis blodfargede hudvekst. Har en tendens til å bløde fordi de inneholder et stort antall blodkar. De er også kjent som Lobular Capillary Hemangioma eller Granulom Telangiectaticum.

Disse hudveksten utvikler seg hovedsakelig hos barn og unge voksne, selv om de kan utvikle seg i mennesker i alle aldre. De er også ganske vanlige hos gravide kvinner. Hormonelle endringer som oppstår under graviditeten, kan føre til at utviklingen av disse vekstene.

En piogen granulom begynner som en lesjon med en periode med rask vekst som vanligvis varer noen uker. Derfor stabiliseres i en hevet og rødaktig nodule som generelt er mindre enn 2 centimeter. Lesjonen kan virke glatt eller ha en grov eller grov overflate, spesielt hvis det er blødende.

Regngranulomer er godartede. Dette betyr at de ikke er kreftfremkallende. Legene kan trygt fjerne dem gjennom ulike metoder.

Hvor rainmen granulomene forekommer?

Rainbladene er ofte funnet på:

De kan også vokse opp:

I sjeldne tilfeller kan de vokse på konjunktivet eller på øyet. Conjunctiva er det gjennomsiktige stoffet over øyets hvite område. Hornhinnen er gjennomsiktig deksel over elev og # 8217; iris.

Når de forekommer hos gravide kvinner, vokser de ofte på tannkjøttet og kalles & # 8220; Graviditet Tumors & # 8221;.

Hva et utseende de har rainmen granulatene?

Hva forårsaker et piogen granulom?

Det er ikke alltid klart hva som forårsaker et piogen granulom. Disse vekstene kan oppstå etter skader, men årsaken til dette er ikke kjent. Andre årsaker til regngranulomer inkluderer traumer forårsaket av insektbitt eller riper på huden på en omtrentlig eller hyppig måte.

De hormonelle endringene som kroppen din lider under graviditeten, kan også forårsake regnboller. Noen stoffer kan også føre til denne tilstanden. Disse stoffene:

Hvor alvorlig er en piogen granulom?

Rainbone granulomer er alltid godartede. Hyppig blødning er den vanligste typen komplikasjon.

Imidlertid kan regngranulomer også regrow etter å ha blitt fjernet. I følge American Osteopathic College of Dermatology (AOCD), Regngranulomer vokser opp til halvparten av tilfellene, spesielt hos unge voksne som har dem i øvre bakre område.

I sjeldne tilfeller kan forskjellige lesjoner vises i området der det piogene granulomet er fjernet. Hvis granulomet ikke er helt fjernet, kan de resterende delene spre seg til blodkarene i samme område.

Hvordan en piogen granulom er diagnostisert?

Legen vil trolig være i stand til å diagnostisere et piogen granulom basert på utseendet. Legen din kan utføre en biopsi for å gjøre en mer nøyaktig diagnose. Denne prosedyren innebærer prøven av en stoffprøve. En biopsi bidrar også til å ekskludere ondartede medisinske forhold (kreft) som kan forårsake en lignende type vekst. Disse forholdene inkluderer squamous cellekarsinom, basal cellekarsinom og melanom.

Hvordan en piogen granulom blir behandlet?

Måten som en piogen granulom behandles, avhenger av sin størrelse og dens posisjon:

Små granulomer

Det kan ikke være nødvendig å behandle små granulomer. Disse går ofte bort alene.

Store pomern granulater

Hvis du har en større vekst, vil det mest sannsynlig at legen utstråler det og omsåpe vil lett eller børste den. Cauterization bidrar til å stoppe blødningen og kan redusere risikoen som gjenskaper.

Sekund AOCD, Den mest effektive måten å fjerne regnmenn granulomer består av kirurgisk fjerning av hele veksten og i # 8217; bruk av poeng for å lukke såret. Dette er en mer invasiv prosedyre enn å skrape en. En piogen granulom blir vanligvis fjernet kirurgisk hvis den kommer tilbake en gang etter en ikke-kirurgisk tilnærming.

Alternativt kan legen anvende en kjemikalie, slik som nitrat d’sølv, til det piogene granulomet for å hjelpe med blødning.

Disse vekstene kan også fjernes ved hjelp av laseroperasjon.

Ikke samle granulomene og ikke prøv å fjerne dem alene. De har en tendens til å bløde i lang tid, så det er nødvendig for en lege å fjerne dem med tilstrekkelige verktøy og cauterization-verktøy.

Regn granulomer på’øye

Regngranulatene som vokser på øynene, kan kirurgisk fjernes eller behandles med salver som inneholder kortikosteroider. De bidrar til å redusere betennelse.

Regngranuler under graviditet

Hvis du er gravid, kan legen din anbefale deg å vente på å se om disse vekstene forsvinner fra solskinn etter fødsel. En reduksjon i hormonelle nivåer kan hjelpe lesjonen til å regressere alene. Til slutt er denne tilnærmingen den sikreste for å dyrke fosteret.

Utvikling av behandlinger

Forskere studerer ikke-invasive behandlinger for regnmenn granulomer, spesielt for barn. Nylige studier De fant at et aktuelt stoff som heter Timolol påført som gel til nodulen, er effektiv i behandlingen av skade uten negative bivirkninger.

Langsiktig prospekter

Regngranulomene er alltid gunstige, men det er normalt å være litt og er bekymret, spesielt hvis blødningsnodulen. De kan også være en estetisk bekymring for noen mennesker. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du har. De kan sørge for at veksten er godartet og begynner å diskutere behandlingsalternativer med deg.

Selv om det ikke er vanlig, kan noen regnbag reduseres og løses av seg selv over tid, spesielt hvis årsaken var relatert til graviditet eller et bestemt stoff. I disse tilfellene er det ikke nødvendig med fjerningsprosedyre. Imidlertid vil de fleste peer granulomer kreve en slags prosedyre for å behandle dem og fjerne dem.