Pankrease Cancer: Hvordan Staging Works

L’Viktigheten av å stages

Etter at du har blitt diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen, vil legen din jobbe for å identifisere den nøyaktige fasen av kreften din. Å vite scenen av en kreft er viktig for å forstå og ta avgjørelser om behandlingsmuligheter, samt å forutsi dine prospekter.

Finn ut hvordan staging fungerer, og du forstår hvordan du skal gjøre følelse av vilkår, brev og tall som leger bruker til å snakke om bukspyttkjertelen kreft.

Hva er cos’er staging av kreft?

Staging er den viktigste faktoren for behandling og prospekter for kreft. Når en kreft har blitt oppdaget og diagnostisert, vil legen og kreftpleie-teamet fungere for scenen og scenen / scenen & # 8221; kreften. Skapet av en kreft bestemmes av hvor langt, hvis ikke helt, har kreft spredt utover den primære posisjonen.

For å bestemme kreftfasen, vil legen utføre en rekke tester og eksamener for bedre å forstå hvilke organer og stoffer som ble rammet av kreftceller.

Finn ut hva scenen i kreften din forteller bukspyttkjertelen din på dine overlevelsesrater »

Kategorier av bukspyttkjertel kreft

Pankreas Cancer Staging-systemet er unikt i forhold til andre svulster. De fleste av kreftfasene bestemmes på en skala fra 0 til 4, med trinnet 4 den mest avanserte. Selv kreft i bukspyttkjertelen gjør bruk av systemet & # 8220; TNM & # 8221;. Dette systemet utviklet av American Mixed Cancer Committee, Det bidrar til å tydeligere å forklare kreftfasen.

Kategorier T

Kategorien & # 8220; T & # 8221; forklarer størrelsen på den primære svulsten, og hvis svulsten har vokst eller ikke utenfor bukspyttkjertelen og i andre naboer. Kategoriene t går fra TX til T4.

T Definisjon TX-tumor kan ikke evalueres T0 Leger mislykkes i å finne tester av en primær tumor T1 Disse svulstene er ganske små (ca. 2 centimeter eller mindre diameter) og er tilstede bare i bukspyttkjertelen T2-tumorer er bare tilstede i bukspyttkjertelen, men svulsten Diameter er større enn 2 centimeter.T3 kreft i bukspyttkjertelen har spredt seg utover bukspyttkjertelen og i nærliggende vev, men ikke i blodkar eller i nerver.T4 kreft i bukspyttkjertelen har spredt seg utover bukspyttkjertelen og i det omkringliggende vevet i blodårene og nærliggende nerver.

N Kategorier

N forklarer om kreften har spredt seg til lymfeknuter. Kategoriene n går fra nx til n1.

NDEFinition NX De nærliggende lymfeknuter kan ikke evalueres Merk Kreft har ikke spredt seg til N1-lymfeknutene N1 kreft har spredt seg til lymfeknuter eller til de fjerne organene.

Kategorier M.

M beskriver om kreften har metastatisert eller har spredt seg til andre kroppsorganer. Det er bare to kategorier M: M0 og M1.

Mdefinisjon MO-kreft har ikke spredt seg til fjerne lymfeknuter eller fjerne organer.M1 kreft har spredt seg utover stoffene og organene i nærheten fjerne lymfeknuter og fjerne organer.

Pankrease kreftfaser

Når legen og kreftpleiegruppen bestemmer kategoriene kreft, vil de jobbe for å utvikle et staging nummer på en skala fra 0 til 4. Selv et brev som gir ekstra kreftinformasjon, følger ofte disse tallene.

Fase 0

Kreftvulster er bare tilstede i de øvre lagene i bukspyttkjertelen. Kreft blir ikke penetrert i de dypeste lagene av bukspyttkjertelen og har ikke spredt seg utenfor bukspyttkjertelen.

Trinn 1a

Svulsten er tilstede i bukspyttkjertelen og overstiger ikke 2 centimeter i diameter. Tumorer i denne fasen har ikke spredt seg til lymfeknuter eller nærliggende vev.

Trinn 1b

Svulsten er tilstede i bukspyttkjertelen og er bredere enn 2 centimeter. Svulsten har ikke spredt seg til nærliggende lymfeknuter eller fjerne steder.

Trinn 2a

Svulsten begynte å vokse utenfor bukspyttkjertelen, men har ennå ikke spredt seg til de viktigste blodkarene eller nerverne. Lymfeknutene er fortsatt uendret, så vel som fjerne steder.

Trinn 2b

Svulsten kan bare være tilstede i bukspyttkjertelen eller kan vokse utenfor bukspyttkjertelen. Imidlertid slår det ennå ikke blodkar eller nerver. Kreft har også spredt seg til nærliggende lymfeknuter, men ikke til fjerne steder.

Fase 3

Dette avanserte bukspyttkjertelen kreftfasen betyr at svulsten vokser i stillinger utenfor bukspyttkjertelen. Det vokste opp i blodkar og nærliggende nabo nerver. Nærliggende lymfeknuter kan eller ikke påvirkes. Imidlertid har kreft ikke utbredt i fjerntliggende steder ALLE’kroppsinteriør.

Fase 4

Kreft har spredt seg utover bukspyttkjertelen og på steder i nærheten av fjerne steder.

Gå videre med behandlingen

Pankrease kreft er svært vanskelig å oppdage. Bukspyttkjertelen skjuler dypt i # 8217; Abdomen og er omgitt av mange andre organer. Å oppdage en svulst gjennom en rutinemessig fysisk undersøkelse er svært usannsynlig.

De fleste tilfeller av kreft i bukspyttkjertelen oppdages og diagnostiseres bare etter at kreft har spredt seg til andre organer. Av denne grunn er de fleste tilfeller av kreft i bukspyttkjertelen allerede i avanserte faser på tidspunktet for diagnosen.

Når kreftpleie-teamet bestemte kategoriene og stadiet av kreften din, vil du diskutere behandlingsalternativer basert på etablerte behandlingsprotokoller. Avansert scenekreftskreft krever ofte invasive behandlingsalternativer. Mindre avanserte svulster kan dra nytte av mindre invasive behandlingsalternativer. Du og legen din Du kan bestemme hva som passer best for deg basert på scenen din, din generelle helse og andre viktige faktorer.