Leukemi: Definisjon, risikofaktorer, årsaker, symptomer og behandling

Hva er leukemi?

Leukemi er en blodcellekreft. Det er flere store kategorier av blodlegemer, inkludert røde blodlegemer (RBC), hvite blodlegemer (WBC) og blodplater. Generelt refererer leukemi til hvite blodlegemer.

Hvite blodlegemer er en viktig del av immunforsvaret ditt. Beskytt kroppen din fra # 8217; invasjonen av bakterier, virus og sopp, så vel som fra unormale celler og andre fremmede stoffer. I leukemi virker hvite blodlegemer ikke som vanlige hvite blodlegemer. De kan også dele for fort og til slutt utelukke normale celler.

Hvite blodlegemer produseres hovedsakelig i beinmargen, men noen typer hvite blodlegemer produseres også i lymfeknuter, milt og timian kjertel. Når de hvite blodlegemer sirkulerer gjennom hele kroppen i blodet og i SAP (væske som sirkulerer gjennom lymfesystemet), fokuserer på lymfeknuter og i milten.

Risikofaktorer for leukemi

Årsakene til leukemi er ikke kjent. Imidlertid har flere faktorer blitt identifisert som kan øke risikoen. Disse inkluderer:

 • En familiehistorie av leukemi
 • Røyk, noe som øker risikoen for å utvikle akutt myeloid leukemi (LMA)
 • Genetiske sykdommer som Downs syndrom
 • Blodsykdommer, som myelodysplasty syndrom, noen ganger kalt & # 8220; preleucemi & # 8221;
 • Tidligere kreftbehandling med kjemoterapi eller stråling
 • Eksponering for høye strålingsnivåer
 • Eksponering for kjemikalier som benzen

Typer av leukemi

L’leukemi debut kan være akutt (plutselig utbrudd) eller kronisk (sakte oppstart). I akutt leukemi, kreftceller multipliserer raskt. I kronisk leukemi, utvikler sykdommen sakte og de første symptomene kan være veldig milde.

Leukemi er også klassifisert i henhold til typen celle. Leukemi som involverer myeloide celler kalles myeloid leukemi. Myeloide celler er umodne blodlegemer som normalt vil bli granulocytter eller monocytter. Leukemi som involverer lymfocytter kalles lymfocytisk leukemi. Det er fire hovedtyper av leukemi:

Akutt myeloid leukemi (LMA)

Akutt myeloid leukemi (LMA) kan forekomme hos barn og voksne. I henhold til overvåkingsprogrammet, epidemiologi og endelige resultater av National Cancer Institute (NCI), Omkring 21.000 nye tilfeller av AML diagnostiseres hvert år i USA. Dette er den vanligste formen for leukemi. Femårig overlevelse for L’AML er 26.9%.

Akutt lymfocytisk leukemi (alle)

Akutt lymfocytisk leukemi (LLA) manifesterer seg hovedsakelig hos barn. De NCI Anslå at ca 6000 nye tilfeller av LLA diagnostiseres hvert år. Den femårige overlevelsesraten for alle er fra 68.2%.

Kronisk myeloid leukemi (LMC)

Kronisk myeloid leukemi (LMC) påvirker hovedsakelig voksne. Hvert år er omtrent 9000 nye tilfeller av LMC diagnostisert, ifølge NCI. Den femårige overlevelsesraten for LMC er fra 66.9%.

Kronisk lymfocytisk leukemi (LLC)

Kronisk lymfocytisk leukemi (LLC) er mer sannsynlig å påvirke folk Utover 55 år. Det er veldig sjeldent hos barn. I følge NCI, Hvert år er ca 20.000 nye tilfeller av LLC diagnostisert. Femårig overlevelsesrate for LLC er Dell’83.2%.

Capellute Cell Leukemi er en svært sjelden subtype av LLC. Hans navn kommer fra utseendet av kreftformet lymfocytter under mikroskopet.

Hva er symptomene på leukemi?

Symptomene på leukemi inkluderer:

 • Overdreven svette, spesielt om natten (ring & # 8220; natts svette & # 8221;)
 • tretthet og svakhet som ikke går bort med hvile
 • Inveluntary vekttap
 • Bein smerte og følsomhet
 • Svelgede og indolor lymfeknuter (spesielt i nakken og armhulen)
 • Utvidelse av lever eller milt
 • Røde flekker på huden, kalt pentecyers
 • Enkel blødning og lett blåst
 • feber eller kulderystelser
 • Hyppige infeksjoner

Leukemi kan også forårsake symptomer i organer som har blitt infiltrert eller påvirket av kreftceller. For eksempel, hvis kreft sprer seg til sentralnervesystemet, kan det forårsake hodepine, kvalme og oppkast, forvirring, tap av muskelkontroll og kramper.

Leukemi kan også spre seg til andre deler av kroppen, inkludert:

 • lungene
 • mage-tarmkanalen
 • hjerte
 • nyrer
 • test

Diagnose av leukemi

Leukemi kan mistenkes hvis du har bestemt risikofaktorer eller tilhørende symptomer. Legen din vil starte med en komplett historie og en fysisk undersøkelse, men leukemi kan ikke diagnostiseres av en fysisk undersøkelse. I stedet vil leger bruke blodprøver, biopsier og bildebehandlingstester for å gjøre en diagnose.

Test

Det er flere tester som kan brukes til å diagnostisere leukemi. En komplett emochocytometrisk undersøkelse bestemmer antall røde blodlegemer, hvite blodlegemer og blodplater i blodet. Ser på blodet ditt til mikroskopet Du kan også avgjøre om cellene har et unormalt utseende.

Vevsbiopsier kan tas fra benmarg eller lymfeknuter for å lete etter leukemi tester. Disse små prøvene kan identifisere typen leukemi og vekstraten. Biopsier av andre organer som lever og milt kan vise om kreft har spredt seg.

Staging

Når leukemi har blitt diagnostisert, vil den bli arrangert. Staging hjelper legen din å bestemme dine prospekter.

AML og alle er organisert basert på hvordan tumorceller ser ut til mikroskopet og typen av celle involvert. Alle og CLL er organisert basert på leukocytelling på tidspunktet for diagnosen. Tilstedeværelsen av umodne hvite blodlegemer, eller myeloblaster, i blodet og i benmarget brukes også til LMA og LMC-scenen.

Evaluere progresjonen

Du kan bruke en rekke andre tester for å evaluere utviklingen av sykdommen:

 • Flow cytometri undersøker DNA av kreftceller og bestemmer deres veksthastighet.
 • Hepatiske funksjonstester viser om leukemiske celler treffer eller invaderer leveren.
 • Lumbal punktering utføres ved å sette inn en tynn nål mellom ryggvirvlene i nedre rygg. Dette gjør at legen kan samle spinalvæsken og avgjøre om kreft har spredt seg til sentralnervesystemet.
 • Imaging tester, som røntgenstråler, ultralyd og tc skanninger, hjelp leger søker skade på andre organer forårsaket av leukemi.

Behandling av leukemi

Leukemi blir vanligvis behandlet av en hematolog-onkolog. Dette er leger som er spesialisert på blod og kreft sykdommer. Behandlingen avhenger av type og stadium av kreft. Noen former for leukemi vokser sakte og krever ikke umiddelbar omsorg. Behandlingen av leukemi innebærer imidlertid vanligvis ett eller flere av følgende:

 • Kjemoterapi bruker narkotika til å drepe leukemiske celler. Avhengig av typen leukemi, kan du anta et enkelt stoff eller en kombinasjon av forskjellige stoffer.
 • Radioterapi bruker høy energi stråling for å skade leukemiske celler og hemme vekst. Stråling kan påføres på ett par område eller alle «8217; hele kroppen.
 • Stamcelletransplantasjon erstatter det syke beinmarg med sunt benmarg, din (kalt autologtransplantasjon) eller en donor (kalt transplantasjonsphuletus). Denne prosedyren kalles også benmargstransplantasjon.
 • Organisk eller immunbehandling bruker behandlinger som hjelper immunsystemet til å gjenkjenne og angripe kreftceller.
 • Målrettet terapi bruker narkotika som utnytter sårbarhetene til tumorceller. For eksempel er imatinib (Gleevec) et vanlig brukte stoff mot LMC.

Langsiktig prospekter

Langsiktig prospekter for personer som lider av leukemi, avhenger av hvilken type kreft de har og deres stadion til diagnose. Først blir leukemi diagnostisert, og raskere blir behandlet, desto større er det helbredende mulighetene. Noen faktorer, som den avanserte alderen, den tidligere historien om blodsykdommer og kromosomale mutasjoner, kan negativt påvirke utsiktene.

Sekund NCI, Antall dødsfall for leukemi har redusert i gjennomsnitt Dell’1% hvert år fra 2005 til 2014. Fra 2007 til 2013 overlevde femårsoverlevelse (eller prosentandel over fem år etter å ha mottatt en diagnose) 60.6 prosent.

Det er imidlertid viktig å merke seg at denne figuren inneholder mennesker i alle aldre og med alle former for leukemi. Det er ikke forutsigbart for resultatet for enhver person. Samarbeide med ditt medisinske team for å behandle leukemi. Husk at hver persons situasjon er forskjellig.