Oppnådd melkekanal: symptomer, behandling, forebygging og mer

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Alle Night Power Sessions, Jam, Brystpumper, Tap og mer. Du trodde sikkert at du hørte alt når det gjelder glede av barnets amming. (Ja, det er også utrolige og søte øyeblikk!)

Og så føler du en hard og smertefull nodule. Hva en COS’Dette er? Det kan være en blokkert melkekanal. Men ikke bli gal igjen: Generelt kan du slette haken hjemme og raskt komme tilbake til din normale rutine.

Selvfølgelig er det alltid mulig at nodulen går i noe mer alvorlig, som mastitt. La oss gi en’se på hva du må holde D’øye når det gjelder en hindret melkekanal og når du skal se legen din.

Symptomer på en blokkert melkekanal

Melkkanalene som er blokkert eller blokkert, oppstår når en melkekanal i brystet er blokkert eller har liten drenering. Du kan eksperimentere med en hvis brystet ditt ikke er helt tømt etter en feed, hvis barnet ditt hopper over en mat eller hvis du er under stress, er noe som mange nye mødre er, hvis vi er ærlige.

Symptomene kan manifestere seg sakte og generelt interesserer bare ett bryst. Du kan oppleve:

 • En knutepunkt i et brystområde
 • Engasjere seg rundt knutepunktet
 • Smerte eller hevelse i nærheten av knutepunktet
 • Ubehagelig deltatt etter strømforsyningen / pumping
 • smerte under skuffelse
 • Melkhett / blære (BLEB) ALLE’Nippelåpning
 • Bevegelse av knutepunktet over tid

Det er også vanlig å se en midlertidig reduksjon i forsyningen når du har en stikkontakt. Du kan også se tykkere eller fettmælk under utvinningen, det kan virke som en tråd eller et korn.

Relatert: Hvordan øke melkproduksjonen under utvinningen

Hvordan kan det bli mer alvorlig

Her er den virkelige synden: Hvis du ikke gjør noe, er det lite sannsynlig at stikkontakten brukes alene. I stedet kan det utvikles i en infeksjon i en «8217 som kalles mastitt. Husk at feber ikke er et symptom som du vil oppleve med en blokkert melkekanal. Hvis du har smerte og andre symptomer ledsaget av feber, kan du ha en infeksjon.

Mastitt symptomer kan manifestere seg alle «plutselig og inkludere:

 • Feber på 101 ° F (38.3 ° C) eller høyere
 • Flu-lignende symptomer (kuldegysninger og muskelsmerter)
 • Varme, hevelse og ømhet av alle brystene
 • Brystnodul eller tykkere bryststoff
 • Brennende følelse og / eller ubehag under L’amming / pumping
 • Rødhet på den slått huden (kan være kileformet)

Mastitt treffer opp til 1 av 10 Lasting kvinner, så du er tutt’annet enn alene. Hvis & # 8217 du allerede har gjort, er det mer sannsynlig å motta det igjen. Den ubehandlede mastitt kan føre til en samling av Pus & # 8211; en abscess & # 8211; som krever en kirurgisk drenering.

Årsaker til en hindret melkekanal

Igjen er hovedårsaken til kanalene i den blokkerte melken vanligvis noe som hindrer brystet i å drenere helt. Det kan være noe, fra trykket på brystet fra en sportsbh for stram eller fra fôring for sjeldne.

De blokkerte kanalene og mastitt kan også skyldes hvordan barnet ditt sykepleiere. For eksempel, hvis barnet ditt liker et bryst i stedet for en annen, kan det føre til hover i brystet som brukes sjeldnere. Koblingsproblemer og sugende problemer er andre situasjoner som kan fremme en melkesikkerhet.

Det er også noen risikofaktorer som kan øke sjansene for å utvikle hindrede og mastiti kanaler:

 • Historie om mastitt under L’amming
 • Craped skinn på brystvorten
 • Utilstrekkelig diett
 • røyk
 • Stress og tretthet

Relatert: Hva å spise under L & # 8217;

Og hvis du ikke ammer?

Mange av informasjonen du finner på hindrede kanaler og mastitt dreier seg om kvinner amming. Men noen ganger kan du få disse forholdene, eller lignende, selv om du ikke ammer et barn.

 • Periduttalmastitt er en mastitt som manifesterer seg uten å amme. Denne tilstanden er sjelden og generelt påvirker kvinner under sine reproduktive år. Symptomene ligner amastitt og kan skyldes ting som røyk, bakterielle infeksjoner, ødelagt hud på brystvorten og brystfistelen.
 • L’ectasia av brystkanalen er en tilstand som hovedsakelig påvirker kvinner i alderen mellom fra 45 til 55. En melkekanal utvides, fortykkelse av veggene på kanalen og fyller dem med væske som kan bli tett og klebrig. Til slutt kan dette føre til sekresjon, smerte og ømhet og peridell mastitt.
 • Mastitt kan også slå menn veldig mye sjeldne tilfeller. For eksempel er granulomatøs mastitt en kronisk form for mastitt som påvirker både menn og kvinner. Hans symptomer ligner på brystkreft og inkluderer en kompakt masse (abscess) i brystet og hevelsen.

Behandle en hindret melkekanal

Stopp, la deg falle og rulle. Nei, virkelig. Ved det første tegn på en blokkert kan du begynne å jobbe med problemet.

En av de mest effektive behandlingene er massasje, spesielt under strømforsyningen eller pumping. For å massere, starter den fra # 8217; ytre av brystet og bruker et trykk med fingrene mens du beveger deg mot pluggen. Det kan også være nyttig å massere mens du er i dusjen eller på badet.

Andre forslag til å eliminere en sokkel:

 • Fortsett l’amming. L’ideen er å fortsette å tømme brystet ofte.
 • Begynn poppat med det berørte brystet for å sikre at du får den største oppmerksomheten. Barn har en tendens til å suge det første brystet som tilbys (fordi de er mer sultne).
 • Anser å fordype brystet i en bolle med varmt vann og deretter massere stikkontakten.
 • Prøv å endre posisjonene du bruker til å amme. Noen ganger beveger seg barnets suging under sykepleie for bedre å nå stikkontakten.

Hvis du utvikler mastitt, er du sannsynlig at du trenger antibiotika for å behandle infeksjonen.

 • Narkotika kan administreres i en periode på 10 dager. Pass på at du tar alle stoffene som angitt for å unngå å gjenta mastitt. Sjekk med legen din dersom symptomene dine fortsetter etter etterbehandling.
 • Bench smertestillende kan også hjelpe med ubehag og # 8217; betennelse i brystvevet. Legen kan foreslå at du tar Tylenol (Acetaminofen) eller Advil / Motrin (ibuprofen).

Når skal du se en lege

Rødheten eller følelsen av blåmerker på brystet kan vare en uke eller litt lenger etter å ha eliminert mastittobstruksjonen eller behandlet. Men hvis du er i tvil eller føler at hindringen eller # 8217; infeksjon ikke helbreder, fikse en avtale med legen din. I noen tilfeller kan en annen syklus av antibiotika eller ytterligere hjelp være nødvendig, for eksempel drenering av en abscess.

Hvis symptomene pågår, kan legen foreslå et mammogram, en ultralyd eller biopsi for å ekskludere inflammatorisk brystkreft. Denne sjeldne kreftformen kan noen ganger forårsake symptomer som ligner på mastitt, som hevelse og rødhet.

Forhindre hindrede melkekanaler

Fordi obstruerte kanaler generelt er forårsaket av en sikkerhetskopi i melk, anbefaler vi deg å sørge for at du ofte spiser barnet ditt eller pumpen. Eksperter anbefaler fra 8 til 12 ganger om dagen, spesielt i de første dagene av’amming.

Du kan også prøve:

 • Masser brystet under strøm / ekstraksjonsøkter for å fremme drenering
 • Hoppet tette klær eller bras for å gi brystet litt og puste (salonget er det beste, men!)
 • Løsne smale baby vognstropper (samme ide, men selvfølgelig sørg for at barnet er trygt)
 • Variere ammende posisjoner fra tid til annen for å sikre at suget hit alle kanalene
 • Påfør en varm / fuktig pakning før du administrerer den til brystområdene som har en tendens til å hindre seg selv
 • Påfør en fersk brystpakke etter strømstendigheter
 • Spør legen din om lecithintilskudd (noen kvinner sier at de hjelper med gjentatte problemer)

De sprukne niplene og det motsatte av melkekanalen kan gi en enkel oppføring for bakteriene i barnets hud eller munn for å komme inn i brystet, og bringe til mastitt. Så sørg for at du holder brystet rent og tørt og prøv å bruke noe som lanolinkrem for å beskytte sprukne brystvorter.

Og selv om det kan virke umulig, spesielt hvis du har en nyfødt, ta vare på deg så mye som mulig.

Be om hjelp, gjør Sonnellini eller gå tidlig i seng, selv om du vet at etter noen timer kommer du opp for å spise. Generelt gjør alt det som hjelper deg med å unngå å føle deg ned moral.

Kjøp Lecithint Supplements Online og Lanolin Cream.

Bunnlinjen

Kanalene av blokkert melk kan være ubehagelig og irriterende å håndtere, men fortsetter å gjøre det. Vanligvis bør du kunne fjerne støpselet hjemme uten å utvikle infeksjoner eller be om andre inngrep.

Hvis obstruksjonen fortsetter til tross for din innsats i mer enn 2 dager, eller hvis du finner hyppige problemer, ta hensyn til å gjøre en avtale med en konsulent for amming (spesialist i «8217, amming) eller legen din. Du kan kanskje endre noen ting i matrutinen for å hjelpe deg med en bedre brystdrenering.

Hvis du utvikler mastitt, kan legen din hjelpe deg med å foreskrive medisiner og gi deg andre forslag for å unngå fremtidige infeksjoner. Og siden mastitt kan gjenoppta, sørg for at du går til legen så snart du mistenker at de har en infeksjon på 8217, slik at den kan behandles omgående.