Oncocercosi (River Blindness): Symptomer, årsaker og mer

COS’er oncocercosen?

L’Oncocercosi, også kjent som River Blindness, er en sykdom som påvirker huden og øynene. Det er forårsaket av onchocerca volvulus ormen.

Onchocerca Volvulus er en parasitt. Det har spredt seg til mennesker og husdyr gjennom bitt av en type svart Moskva av simuliumgenre. Denne typen svart fly er nær elver og bekker. Her er hvor navnet kommer fra & # 8220; River Blindness & # 8221;.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden.

Symptomer

Det finnes forskjellige faser av # 8217; onscocosis. I de forrige fasene har du kanskje ikke noen symptomer. Det kan være nødvendig opptil ett år før symptomene og # 8217 vises; infeksjon blir åpenbar.

Når infeksjonen blir alvorlig, kan symptomene inkludere:

  • kutane utslett
  • ekstreme kløe
  • Protuberanze under huden
  • Tap av hud elastisitet, som kan gjøre huden virke tynn og skjøre
  • Øye kløe
  • Endringer i hudpigmentering
  • Forstørret lyske
  • grå stær
  • Følsomhet for lys
  • Tap av syn

I sjeldne tilfeller kan du også ha hovne lymfatiske kjertler.

Bilder av onscocosis

Våre initiativer

Du kan utvikle River Blindness hvis du biter gjentatte ganger fra infiserte svarte fluer. Den svarte flyet går gjennom biten larver av Ogchocercidae ormen. Larver beveger seg inn i det subkutane skinnstoffet og modnes i voksne ormer i # 8217; bue 6-12 måneder. Syklusen gjentas når en svart kvinnelig fly biter en person som er smittet av onkocercosis og inntar parasitten.

Voksne ormer kan leve fra 10 til 15 år og kan produsere millioner av mikrofilarier i den perioden. Mikrofilamenter er nyfødte eller larvise ormer. Symptomene vises når Microfilaria dør, slik at symptomene kan fortsette å forverre lenger, du er smittet. De mest ekstreme og langvarige sakene forårsaker blindhet.

Risikofaktorer

Du har størst risiko for onscocosis hvis du bor i nærheten av bekker eller elver som kjører raskt i intertropiske områder. Dette skyldes at svart flyr bor og reproduserer seg i disse områdene. Nitti prosent av tilfeller de finnes i Afrika, men saker har også blitt identifisert i Jemen og i seks land i Latin-Amerika. Det er uvanlig at sporadiske reisende kontrollerer sykdommen fordi gjentatte biter er nødvendig for overføringen av [8217; infeksjon. Innbyggere, frivillige og misjonærer i områder i Afrika er til størst risiko.

Diagnose

Det er flere tester som brukes til å diagnostisere onkocercosen. Vanligvis er det første trinnet for en lege føler huden For å prøve å identifisere knutepunktene. Legen vil utføre en hudbiopsi, kjent som hudskjæring. Under denne prosedyren vil de fjerne en prøve fra 2 til 5 milligram lær. Biopsien plasseres deretter i en saltoppløsning, som bringer ut larver. Flere kutt, vanligvis seks, er tatt fra forskjellige deler av kroppen.

En alternativ test kalles Mazzotti Test. Denne testen er en HUD TEST PATCH ved hjelp av DietyLcarbamazina-legemidlet (DEC). Dec forårsaker den raske døden til mikrofilarasen, som kan føre til alvorlige symptomer. Det er to måter som leger kan bruke til å teste L’onscocercosi. En måte er å administrere en oral dose av stoffet. Hvis du er smittet, bør dette føre til en sterk kløe innen to timer. L’annen metode inkluderer anvendelse av dekning på en patch. Dette vil forårsake lokalisert kløe og A’utslett i mennesker med elvblindhet.

En test som brukes mer sjelden er nudulektomi. Denne testen innebærer kirurgisk fjerning av en knutepunkt og deretter eksamen for ormer. Du kan også utføre en ELISA-test (enzym-koblet immunosorbentanalyse), men krever dyrt utstyr.

To siste tester, polymerasekjedereaksjonen (PCR) og antistoffkorttester i hurtig format, viser et løfte.

PCR er svært følsom, og krever bare en liten prøve av huden, størrelsen på en liten skrape, for å utføre testen. Det virker som forsterker DNA av larver. Det er ganske følsomt å kunne oppdage svært lavt nivå infeksjoner. Ulempen med denne testen er kostnaden.

Antistoffkortet Test i hurtigformat krever en dråpe blod på et spesialkort. Papiret endrer farge hvis antistoffer oppdages mot infeksjonen. Fordi det krever minimumsutstyr, er denne testen veldig nyttig i feltet, noe som betyr at det ikke er nødvendig å få tilgang til et laboratorium. Denne typen test er mye brukt og arbeidet er i gang å standardisere den.

Behandling

Den mest brukte behandlingen for onscocosis er Ivermektin (Stromectol). Det regnes som trygt for de fleste, og må tas bare en eller to ganger året for å være effektiv. Trenger heller ikke kjøling. Handler som hindrer fra kvinner, svarte fluer for å frigjøre mikrofylaritet.

I juli 2015, Kontrollerte tester De ble ført til å finne ut om den ekstra doxycyklinen (aktiklat, dyxex, vibra-faner) alle «Ivermektin ville være mer effektiv i behandlingen av # 8217; onscercosi. Resultatene var ikke klare, delvis på grunn av problemer i måten studiene ble utført.

Komplikasjoner

Livrente sykdom, som er en sjelden form for epilepsi, har vært assosiert med oncocercosen. Det er relativt sjeldent, det treffer et sted rundt Barn 10.000 I # 8217; Øst-Afrika. Tester pågår for å finne ut om doxycyklin kan bidra til å redusere neuroinflammasjon som oppstår.

Outlook

Flere programmer har forbedret utsiktene for onscoscosen. De Afrikansk program for kontroll av Dell’onscocosis, I drift siden 1995 etablerte en direkte behandling av samfunnet med Ivermektin (CDTI). L’eliminering av sykdommen er til stede for land der programmet er aktivt.

I Americas, et lignende program, kalt onchocerciasis elimineringsprogram for Americas (OEPA), har hatt lignende suksess. De Verdens Helseorganisasjon rapporterer at det ikke har vært noen nye tilfeller av blindhet på grunn av onkocercosis innen utgangen av 2007.

Forebygging

For tiden er det ingen vaksine for å forhindre oncocercosis. For de fleste, risikoen for å kontrahere L’onscercosi er lav. Mest utsatt er beboerne i noen regioner i’Afrika og # 8217; Latin-Amerika. Den beste forebyggingen er å unngå å bli bitt av svarte fluer. Bruk lange ermer og bukser i løpet av dagen og bruk et insektmiddelmiddel og bruk klær som behandles med permetrin. Kontakt lege hvis du mistenker en infeksjon på 8217, slik at du kan starte behandlingen før symptomene blir alvorlige.