Bruk kompresjonstrømper kan være skadelige? Risiko og god praksis

Del på Pinterest

Kompresjonstrømper er en populær behandling for slitne ben og hovne til kalvene. Støtter en sunn sirkulasjon, kan disse plaggene øke energinivået og redusere risikoen for blodpropper. De kan være til nytte for folk som jobber stående, ryttere unna og eldre.

Men kompresjonstrømper er ikke for alle, og forskningen tyder på at du kan være mischievous kan være skadelig.

Denne artikkelen vil behandle grunnlaget for det du trenger å vite om # 8217; bruk av kompresjonstrømper og hvordan du sørger for at du ikke gjør vondt enn godt å ha på seg dem.

Hva er kompresjonstrømper?

Ditt sirkulasjonssystem kjølig blodpumpe rik på oksygen gjennom venene fra hjertet ditt. Når oksygenet er fordelt i kroppen din, løper blodet ut og går tilbake gjennom en annen gruppe årer som skal gjenopprettes.

Blod i bena på bena må ofte fungere mot tyngdekraften for å gå tilbake til hjertet. Av denne grunn er venene og arteriene i bena mer tilbøyelige til å svekke og bli ineffektive. Det er her at strømper og kompresjonstrømper kommer inn i spill.

Kompresjonstrømper Trenetrykk på ankler og kalver. Dette delikate og kontinuerlige trykket på bunnen av sirkulasjonssystemet bidrar til å støtte venene mens du sender blod til hjertet.

Kompresjonstrømper anbefales på resept for personer med visse medisinske forhold og familiehistorier. De er også populære på disken for folk som er veldig stående i løpet av dagen, hyppige reisende og over 65.

Kompresjonstrømper er farlige å ha på seg?

Generelt er kompresjonstrømper trygge å ha på seg hvis det utføres riktig. Dette betyr ikke at de er trygge for alle i alle situasjoner. Noen mennesker bør ikke bruke kompresjonssokker, for eksempel de med delikat eller lett irritabel hud. Det er også viktig at kompresjonstrømper er montert riktig.

Her er noen potensielle risikoer for å være klar over:

Kan avbryte sirkulasjon

Sokker og kompresjonstrømper er ment å gi kontinuerlig trykk som støtter sirkulasjon. Men når de ikke er montert riktig, kan de ha motsatt effekt og forhindre blodsirkulasjon i bena.

Det kan irritere og dykke bena dine

Hvis du har tørr hud eller reise i tørre klimaer (som på et fly), er det mer sannsynlig at huden din gnider eller riper. Folk som har en kompromittert kutan barriere, kan bli utsatt for kutt, riper og blåmerker fra kompresjonstrømper. Merk at når sokker eller kompresjonstrømper tilpasser seg riktig, er det mye mindre sannsynlig å skje.

Det kan forårsake kløe, rødhet og irritasjon

Kompresjonstrømper kan forverre hudirritasjonen og også forårsake kløe. Når kompresjonstrømper er feil montert, kan rødhet og midlertidige bukser vises på huden på benet stoffkanten.

Følg råd fra en lege

Produsenter av kompresjonstrømper og strømper har en tendens til å rapportere at det er trygt å bære sine produkter hele dagen og hele natten. Dine behov varierer basert på din medisinske historie og hvorfor du bruker kompresjonstrømper.

Snakk med en frekvens lege for å bruke kompressive sokker og hvor lenge du kan holde dem trygge.

Hva er den sikreste måten å bruke kompresjonstrømper på?

Den sikreste måten å bruke kompresjonstrømper på er å følge indikasjonene på en helsepersonell.

Hvis du har slitt kompresjonstrømper du kjøpt på telleren, eller hvis du vil legge til strømper i rutinen, snakk med en lege. De kan gi råd til bruken og reseptbelagte for reseptbelagte medisinske reseptbelagte sokker, om nødvendig.

Husk at de fleste bivirkninger som følge av Wear-komprimeringsstrømper forekommer bare når du ikke bruker den riktig.

Beste praksis for kompresjonstrømper

Her er noen beste praksis å ha på seg kompresjonstrømper:

 • Avgi kompresjonstrømper av en profesjonell riktig.
 • Hvis vi øker eller går ned i vekt, kom tilbake i form for å ha på seg riktig størrelse.
 • Følg instruksjonene fra produsentene av strømper eller strømper og legen din.
 • Kontroller huden din for endringer som rødhet, bukser, tørrhet og irritasjon mellom hver bruk.
 • Håndvask kompressive sokker og heng dem til å tørke for å unngå deformasjon eller endringer i stoffet.
 • Kast bort kompresjonssokker etter ca 30 år eller så snart de sier at de mister elastisitet.
 • Ta av kompressive sokker hver dag og erstatt dem med et rent og tørt par, slik at sokkene ikke holder seg til huden og blir vanskelig å fjerne.

Når skal du se en lege

Kompresjonstrømper kan bidra til å behandle og forhindre dyp venøs trombose og blodpropper. Men dette betyr ikke at du bør ignorere tegnene og symptomene på disse forholdene. Kontakt legen din nå hvis du merker ett av følgende:

 • Hovne og harde årer
 • Ømhet eller tap av sirkulasjon som vedvarer i ett eller begge bena
 • benkramper som vedvarer i ett eller begge bena
 • rødhet eller varme i A & # 8217, Vein-området
 • et svakt håndledd eller et håndledd som føles ut rytme
 • Blåaktig eller lilla hud
 • Vanskelighetsgrad å puste eller akselerert pusten

Hvis du har på seg kompresjonstrømper i lang tid, og du har problemer med å fjerne dem, må du kontakte legen din for å få hjelp.

Typer kompresjonstrømper

Det er tre hovedtyper av kompresjonstrømper:

 • ikke-medisinske støtte sokker
 • Uteksaminerte kompresjonstrømper
 • Anti-Belch Compressive Strømper

Ikke-medisinske støtte sokker

Ikke medisinsk støtte sokker er det du sannsynligvis tror når du hører ordene & # 8220; kompresjonstrømper & # 8221;. Disse typer komprimeringsplagg kan kjøpes fra noen på pulten eller på nettet.

Du kan velge trykknivået som disse strømpene gjelder basert på ditt komfortnivå. Ikke-medisinske støttesokker er allment tilgjengelig på nasjonalt nivå og er tilgjengelige i mange varianter av lengder, tekstiler og modeller.

Uteksaminerte kompresjonstrømper

Graderte kompresjonstrømper er kun tilgjengelige på resept fra legen. Denne typen plagg krever en profesjonell passform, hvor du vil bli anbefalt på hvordan du bruker dem trygt. Din leverandør skal være klar over hvorfor du bruker dem, hvor lenge du skal ha dem og andre sikkerhetsfaktorer.

Antiembolisme kompresjon sokker

De anti-belike kompresjonstrømper er foreskrevet for personer som har større risiko for lungeemboli. Generelt, folket til hvem denne typen plagg er foreskrevet, har begrenset mobilitet.

Main takeaways

Kompresjonstrømper er generelt trygge å ha på seg hvis du følger indikasjonene på en lege og produsentens instruksjoner. L’Overdreven bruk av kompresjonstrømper og deres feil bruk kan ødelegge huden og skape forhold der du kan starte en & # 8217;.

Du bør ikke forlate det samme paret kompressive sokker i dager om gangen, og du bør spørre en lege anbefalt brukstid for behandling av symptomer.

Hvis du ofte bruker komprimeringsstrømper, vurderer du muligheten til å foreskrive dem for medisinsk bruk. Hvis bivirkninger oppstår som en ødelagt eller conting hud, avbryter bruken av sokker og informer legen din.