Onani og testosteron: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

Stemmer florerer at onani kan påvirke testosteronnivåene (t).

Det korte svaret på dette spørsmålet? Nei. Masturbation og utløsning har ikke vist seg å ha negative eller langsiktige effekter på T-nivåene.

Men det lange svaret er ikke så enkelt. Onani, alene eller med en partner, kan ha en rekke effekter, selv om det for det meste kortsiktige, på T nivåer.

Hva sier forskningen?

Testosteron er tilkoblet til ditt seksuelle ønske, enten du er mann eller kvinne. Det er kjent å ha en mer direkte effekt på mannlig seksuell lyst.

T nivåer. Naturligvis står de opp Under onani og sex og falle til normale nivåer etter orgasme;. L’Masturbation Ejakulation har ikke Noen åpenbare direkte effekter på serum t nivåer, men. Dette betyr at T nivåer ikke lenger senker deg masturbi.

Eldre en studere De fant noen tester som onani og # 8217; seksuell aktivitet i tre måneder eller mer kan redusere T-nivåene opp til fotografering av # 8217;. Men denne studien ble utført på personer med erektil dysfunksjon (DE). Disse resultatene kan ikke representere endringen av nivå T i de uten tilstanden.

Faktisk, a studere Skrevet i 2001 fant at avstå fra onani i tre uker kan forårsake en liten økning i T nivåer. En annen studere Siden 2003 har han funnet bevis på at T-nivåene kan øke med nesten 150 prosent syv dager etter å ha stoppet masturbating.

TIL Studie av 2007 på rotter Han oppdaget at hyppig masturbation senket androgenreseptorer i hjernen. Androgenreseptorer hjelper kroppen din til å bruke testosteron. En annen Studere på rotter har vist at hyppige onani øker østrogenreseptorene. Disse hjelper kroppen din til å bruke østrogen. Over tid kan hyppig onani påvirke den samlede kapasiteten til androgenreceptorer i # 8217; bruk av testosteron.

Masturbation vil påvirke min muskuløs konstruksjon?

Onani påvirker testosteronnivået bare på mindre og kortsiktige måter. Masturbation vil ikke hindre deg i å bygge muskler hvis du følger et sunt muskuløs konstruksjonsregime.

Testosteron er kjent for å bidra til å bygge muskler fordi det hjelper muskler til å syntetisere proteiner. Forskning & # 8211; Undersøkelser Det viser at korte perioder med avholdenhet kan forårsake åpenbare pigger i T-nivåer. Avstå fra onani eller # 8217; Seksuell aktivitet i omtrent syv dager før en treningsøkt kan hjelpe deg med å bygge muskler litt & # 8216; raskere. Ytterligere søk er nødvendig for å bedre forstå denne forbindelsen.

Hva er tegn på et lavt nivå av testosteron?

Tegnene på lave nivåer av T inkluderer:

 • Redusere eller mangel på seksuell lyst
 • har problemer med å få eller opprettholde en ereksjon, eller e
 • Produsere små mengder sperm under utløsningen
 • Miste håret på hodebunnen, ansiktet og kroppen
 • følelse av mangel på energi eller utmattelse
 • Miste muskelmasse
 • Tap av beinmasse eller osteoporose
 • Økt mengde kroppsfett, inkludert thoraxfett eller gynekomasti
 • Eksperimentering av endringer i uforklarlig humør

Noen av disse tegnene kan skyldes livsvalg. Røyking og drikke Overdreven alkoholbeløp kan både påvirke T-nivåene. Noen forhold kan også påvirke T-nivåene, for eksempel:

 • diabetes
 • Høyt blodtrykk
 • Skjoldbruskkjertelforhold

Hva er fordelene og risikoen for onani?

Masturbation har mange påviste fordeler, inkludert:

 • føl deg glede
 • bli kvitt stress
 • Redusere seksuell spenning
 • Forbedre humøret ditt
 • Hjelpe deg med å slappe av eller redusere angsten
 • få en mer tilfredsstillende søvn
 • Lær mer om dine seksuelle begjær
 • Forbedre sexlivet ditt
 • Lindre kramper

Onani har ingen negative effekter på din seksuelle ytelse eller på andre deler av kroppen din i forhold til T-nivåer. Onani alene forårsaker ikke hårtap, erektil dysfunksjon eller sprut av akne på ansiktet og baksiden. Disse effektene er sterkere enn livsvalg, hygiene og personlige forhold, i stedet for til T-nivåene dine.

Masturbation kan forårsake psykologiske effekter som påvirker T-nivåene dine. Noen mennesker føler seg skyldige når de masturper på grunn av sosiale eller mellommenneskelige press. Dette er spesielt vanlig når det blir fortalt at onani er umoralsk eller tilsvarende # 8217; utroskap.

Denne følelsen av skyld, sammen med forholdsproblemer, kan forårsake angst og depresjon. Dette kan påvirke T nivåer og årsak og eller lavere seksuell lyst.

Du kan også føle deg ubehagelig å onanere hvis du onanerer oftere enn å forplikte deg til seksuelle aktiviteter med partneren din. Dette kan forårsake vanskeligheter i forholdet ditt som påvirker T-nivåene dine på grunn av depresjon eller # 8217; angst.

Åpent kommunisere med partneren din på onani for å være både D’enighet om rollen som onani i forholdet ditt. Vurder L’ideen å se etter individuell eller dreiemomentbehandling for å komme til bunnen av effekten av onani på forholdet ditt.

I noen tilfeller, snakk om onani og utvikle sunne seksuelle vaner, for eksempel masturbating under sex, kan hjelpe deg med å holde sunne testosteronnivåer gjennom et seksuelt tilfredsstillende forhold til partneren din.

L & # 8217;

Onani alene har ikke stor innvirkning på T-nivåene dine. Hormonelle endringer assosiert med onani kan forårsake noen kortsiktige effekter, men ejakuleringen forårsaket av Orgasmen ‘Orgasme vil ikke forårsake langsiktig seksuell helse eller generelle velvære effekter.

Personlige problemer kan påvirke T-nivåene. Hvis kjente tegn på et lavt nivå av testosteron mens du også oppfyller vanskeligheter i dine relasjoner, bør du vurdere terapi for deg selv eller for deg og for din partner. Kommunisere åpent om ditt personlige eller seksuelle liv kan hjelpe deg med å løse problemer som kan forårsake en nedgang i T-nivåene dine.