Octopus Biopsi: Formål, risiko og prosedyre

COS’er en biopsi av blekksprut?

En blekksprut er en unormal stoffvekst som danner ALLE’kroppsinteriør. Polypene kan vises i ethvert organ som har blodkar, men finnes oftere i:

 • livmor
 • nese
 • bihuler
 • kolon

De fleste polypper er godartet eller ikke-kreft. Men siden polypene er forårsaket av unormal cellevekst, kan det muligens bli kreftfremkallende stoffer. En eller flere polypper kan være til stede.

Polypene forårsaker vanligvis ikke symptomer, så ofte blir de ikke oppdaget før en lege oppdager dem under en ikke-relatert medisinsk test eller en fysisk undersøkelse av rutinen. Hvis legen din oppdager en polyp i kroppen din, vil den trolig kjøre en biopsi. Under en blekksprutbiopsi er en stoffprøve fjernet og analysert under mikroskopet.

Polypene kan utvikles hos mennesker i alle aldre. Imidlertid har de en tendens til å være mer vanlige hos voksne over 50 år, spesielt de som røyker og er overvektige. Folk som misbruker alkohol og som har en diett rik på fett, er også til størst risiko for polypper.

Fordi en blekksprut biopsi utføres?

Legen vil kanskje utføre en blekksprutbiopsi for å avgjøre om veksten er kreft eller ikke-kreftformet. Under prosedyren fjernes en prøve av stoff for analysen.

Den spesifikke prosedyren typen som brukes til å oppnå en prøve, vil avhenge av hvor blekksprut eller polypene er plassert, så vel som deres størrelse og nummer. De forskjellige prosedyrene inkluderer:

 • Koloskopi for polypper plassert i # 8217; tarmkrasen
 • Colposcopy for polypper plassert i skjeden eller i livmorhalsen
 • Esophagogastroduodenoskopi (EGD) for polypper som ligger i mage-tarmkanalen
 • Lorningoskopi for polypper som ligger i nesen, halsen eller vokaltauene

Hvis blekksprut er i A’lett å nå området, er et lite stykke stoff bare fjernet og utsatt for biopsi.

Hvordan forbereder jeg meg på en blekksprutbiopsi?

Preparatene som trengs for en blekksprutbiopsi varierer avhengig av hvilken type prosedyre som utføres. Generelt er det ikke nødvendig med noe spesielt forberedelse når blekksprut er i nesen eller i en, andre åpne og lett tilgjengelige kroppsområde. Imidlertid må du forberede deg på en biopsi hvis blekksprut er i et organ, alt i kroppen din, som tykktarmen eller L & # 8217;. Legen vil gi deg spesifikke instruksjoner før testen, som kan inkludere fastende eller en spesiell flytende diett fra en til tre dager før prosedyren. Det er viktig å følge legenes instruksjoner nøyaktig.

Det er også viktig å informere legen om eventuelle reseptbelagte legemidler, benkemusikker og kosttilskudd du antar. Du bør også varsle deg om allergier.

Siden du vil være sedato under biopsien, er det også en god ide å organisere et hjem passasje senere. Effektene av beroligende midler kan ta litt tid å forsvinne, noe som gjør det farlig å kjøre deg selv.

Hva er risikoen for en blekksprutbiopsi?

Risikoen for en blekksprutbiopsi forekommer sjelden. Det er imidlertid noen risiko forbundet med prosedyren. Disse inkluderer:

 • A’infeksjon
 • overdreven blødning
 • De gir en nerve plassert i nærheten av blekksprut
 • Drenerer organet der blekksprut er plassert
 • En bivirkning på typen av anestesi som brukes

Hva skjer i løpet av en blekksprutbiopsi?

En blekksprutbiopsi utføres vanligvis på et medisinsk kontor eller et sykehus. Legen din eller annen helsepersonell vil utføre prosedyren. De vil gi deg en bedøvelse for ikke å høre noen smerte under biopsien. Avhengig av hvilken type prosedyre som utføres, vil en generell eller lokalbedøvelse bli administrert. En generell bedøvelse vil få deg til å sovne gjennom hele prosedyren og et lokalt anestetisk nummen i området du utfører prosedyren. Måten prosedyren utføres, avhenger av blekksprutposisjonen.

Koloskopi

Når blekksprut er i tykktarmen eller i # 8217; en Crassus-tarm, utføres en koloskopi. Dette innebærer følgende trinn:

 • Under en koloskopi, vil du ligge på den ene siden på en polstret solseng. Legen din kan be deg om å holde knærne nær brystet slik at de kan få en bedre vinkel for å nå tykktarmen.
 • Så de setter forsiktig et verktøy som kalles kolonskop gjennom # 8217; anus og kolon. Et koloskop er et langt og fleksibelt rør med et lite videokamera som er koblet til enden. Dette gjør at legen kan se det indre av det indre av hele tykktarmen.
 • Når kolonoskopet er plassert, vil legen puff tykktarmen med karbondioksid for å få en bedre visjon av organet.
 • Da vil de fjerne en prøve av blekksprut stoff.
 • colposcopy

  En kolposkopi utføres når blekksprut er i livmorhalsen, i skjeden eller i vulvaen. Dette innebærer følgende trinn:

 • Under en kolposkopi vil du bli bedt om å ligge på ryggen på en seng med føttene i parentesene.
 • Legen vil da plassere en enhet kalt Colposcope noen få centimeter fra vulvaen.
 • Et kolposcope er et stort elektrisk mikroskop med et intensivt lys som lar legen se klart livmorhalsen. Colposcope rører deg ikke.
 • Legen vil da plassere et verktøy som heter Speculum i skjeden din. Spekulum holder veggene i skjeden åpen slik at legen kan se livmorhalsen lettere.
 • Du vil svelge livmorhalsen og skjeden med en bomullspute som inneholder en eddikløsning. Dette vil eliminere slim og vil gjøre polyp mest synlige.
 • Legen vil bruke et verktøy for akutt biopsi for å fjerne en vevsprøve fra vekst.
 • Esophagogastroduodenoskopi (EGD)

  L’esophagogastroduodonoskopi (EGD) utføres når polypet er i mage-tarmkanalen (GI). Mage-tarmkanalen består av esophagus, mage og tolvfold. L’esophagus er det muskuløse røret som forbinder halsen til magen og tolvfingertarmen, som er den øvre delen av «8217; tynntarmen.

  Under en EGD vil du bli bedt om å ligge på din side på en solseng. Legen vil da sakte sette inn et instrument som kalles endoskop i # 8217; spiserøret og gjennom magen og tolvfingertarmen. Et endoskop er et langt og fleksibelt rør med et kamera, som gjør at legen enkelt kan undersøke organene dine. Når legen registrerer blekksprut, vil det ta en liten prøve av stoff som bruker en tykkelse festet til endoskopet.

  laryngoskopi

  Direkte laryngoskopi utføres når blekksprut er i nesen, halsen eller strupehodet. Starynx er din vokalboks, som inneholder dine vokalstrenger. Den ligger på toppen av luftrøret eller luftrøret.

  Under en direkte laryngoskopi, vil du finne deg selv på ryggen på en solseng. Legen vil sette inn et spesielt rør kalt laryngoskop i munnen og halsen. Dette gjør at legen kan ha et nært syn på strupehodet og halsen. Bruk deretter Laryngoskopet til å samle stoffprøven fra blekksprut.

  Etter en biopsi-prosedyre, vil stoffprøven bli undersøkt på mikroskopet for å identifisere eventuelle anomalier i cellene.

  Hva skjer etter en blekksprutbiopsi?

  Det er normalt å prøve litt og ubehag etter en biopsi, men du bør komme seg innenfor en eller to dager. Ring legen din umiddelbart hvis du svimmel og blødning eller smerte i # 8217; området der stoffprøven ble fjernet. Disse symptomene kan tyde på at noe er galt.

  Forstå resultatene av en blekksprutbiopsi

  Etter biopsien kaller legen vanligvis deg til å lage en oppfølgingsavtale slik at de kan diskutere resultatene med deg. I noen tilfeller vil de gi deg resultatene på telefonen.

  Normale resultater indikerer at unormale celler ikke har blitt funnet, og at blekksprut er godartet. Unormale resultater indikerer at blekksprut er kreftfremkallende. I dette tilfellet vil legen bestemme det beste behandlingskurset og vil forklare de neste trinnene.