O-positiv blodgruppe Diet: Hva å spise og unngå, fordeler og

Beskrivelse

Kostholdet til blodgruppen ble gjort populær av Dr. Peter D’Adam, en naturopathed lege og forfatter av boken & # 8220; spise høyre 4 din type & # 8221;.

I sin Bok og på nettstedet ditt, Det sier at følge et bestemt kosthold og et fysisk trening regime basert på blodtypen din, kan optimalisere helsen din og redusere sjansene dine for å utvikle spesielle helsemessige forhold.

Selv om det ikke er vitenskapelig bevis bak denne dietten, har det imidlertid blitt ganske populært.

Dette kan skyldes at kostholdet fremmer en sunn mat og # 8217; trening som gir fordeler for folks helse, uavhengig av deres blodgruppe.

D’Adam også sted Blodgrupper representerer de genetiske egenskapene til våre forfedre og dens kostprogrammer er basert på maten som disse velstående forfedrene.

For eksempel sier han at blodgruppen eller den eldste blodige gruppen, forbundet med forfedre som var jegere-bindemidler. Han sier folk med blodgruppe eller har en tendens til å ha styrke, være magert og ha et produktivt sinn.

Dette er vitenskapelig ikke demonstrert. En studie Det sier også at blodgruppen A er den eldste.

Også d’Adam medlemskap Noen helsemessige forhold med blod blod eller, som for eksempel fordøyelsesproblemer, resistens All’insulin og skjoldbruskkjertel med dårlig ytelse. Disse foreningene med blodgruppen er ikke vitenskapelig testet.

De forskjellige blodgruppene

Kostholdet til blodgruppen D’Adam anbefaler å forbruke visse matvarer basert på de fire blodgruppene.

Din blodtype bestemmes av din genetikk. Det er fire forskjellige typer blod:

 • ELLER
 • TIL
 • B
 • AB

C’Det er også en’annen blodkategorisering som blodgruppens diett ikke tar hensyn til. Blodet ditt kan eller ikke ha et protein kjent som rh. Dette oversetter til åtte forskjellige typer blod.

Typen eller positivt blod er mer vanlig Type, noe som betyr at du har blod eller med en rh-faktor. Merk at D & # 8217 Blood Group Diet inneholder bare én type eller en positiv type diett.

Hva å spise for blodgruppen eller

Ifølge D’Adam, de med type blod eller bør fokusere på forbruk av mange proteiner, som ville bli gjort i en paleo diett eller lavt karbohydratinnhold.

Det anbefaler at du kan konsumere:

 • Kjøtt (spesielt magert kjøtt og sjømat å gå ned i vekt)
 • fisk
 • Grønnsaker (husk at brokkoli, spinat og alger er bra for vekttap)
 • frukt
 • Olje d’oliven

Blodgruppens diett eller bør også kombineres med intens aerob trening, sier D’Adam.

Hans diett anbefaler også å leie kosttilskudd. Disse kosttilskuddene skal sikte på helsemessige forhold knyttet til typen eller, for eksempel fordøyelsesproblemer.

Hvilke matvarer som skal unngås med blodgruppen eller

Den paleo-orienterte eller lavt karbohydrat dietten som D’Adam anbefaler til de med type blod eller fokuserer på’unngå:

 • korn
 • korn
 • belgfrukter
 • bønner
 • meieri
 • Koffein og alkohol

Kostholdet til blodgruppen fungerer?

Det er ingen vitenskapelig bevis som støtter blodgruppens diett. Mange studier har redusert kosthold mens andre studier har funnet noen fordeler med dietten som ikke er relatert til blodgruppen.

En 2014 studio Stater at kostholdet kan være populært fordi det understreker forbruket av hele mat, «8217; unngå bearbeidet mat og # 8217; trening.

Disse prinsippene er forbundet med mange dietter og anbefalinger som vanligvis leveres av leger og ernæringseksperter for å forbedre eller opprettholde helse.

I 2013, a Systematisk revisjon i # 8217; American Journal of Clinical Nutrition Han undersøkte 16 tidligere studier på blodgruppens dietter. Gjennomgangen konkluderte med at det ikke er noen nåværende tester som støtter blodgruppens dietter.

Videre må teoriene på undersiden av dietten studeres med to forskjellige grupper av deltakere i en studie, en som deltar i kostholdet og en som ikke, alle med samme blodgruppe. Dette vil bestemme L’effektiviteten til Blood Groups diett.

En annen studie i PloS One Han hevdet at blodgruppens diett eller senket serum triglyserider, i tråd med andre lavkarbohydratdieter. Studien har imidlertid ikke funnet en sammenheng mellom anbefalt diett og blodgruppen.

Helseforhold knyttet til blodgrupper

Til tross for mangel på bevis på at blodgruppen kan bestemme et sunt kosthold for deg, er det mange studier om hvordan blodtypen din kan bestemme spesielle helsemessige forhold.

Noen studier har koblet blodgrupper til visse helserisiko:

 • En 2012 studio Han koblet en lavere risiko for koronar hjertesykdom for å ha en blodgruppe eller.
 • En annen 2012 studie har vist at blodtypen kan kobles til din reaksjon på visse bakterier og forhold som bukspyttkjertelkreft, dyp venøs trombose og # 8217; infarkt.

C’Det er fortsatt mye å forstå på blodgruppen og tilhørende helsemessige forhold som kan oppdages i fremtidige vitenskapelige studier.

Risiko for å følge en diett for blodgrupper

Til tross for mangelen på vitenskapelig bevis på blodgruppens diett, er det fortsatt et tema for diskusjon i matkulturen.

De fire diettene i blodgruppens kosthold understreker forbruket av sunne hele matvarer og øvelsen, som kan være gunstig for helse. Men kostholdet kan fortsatt være risikabelt.

For eksempel, blodgruppen kosthold eller understreker et høyt inntak av animalske protein, som kan føre til andre helseproblemer.

Din blodgruppe alene bestemmer ikke din generelle helse, og du kan sette deg i fare ved å engasjere seg i blodgruppens diett uten legenes råd.

L & # 8217;

Det er ingen bevis på at blodgruppen diett fungerer.

Du tror kanskje at blodet ditt skriver eller gir kroppen din en bestemt profil, men denne teorien og dietten som støtter det, er ikke validert av forskere og medisinske fagfolk.

Hvis du trenger å gå ned i vekt eller opprettholde en sunn vekt, se en lege for å bestemme den beste linjen D’handling for deg som individ. Ikke stole på populære, men du prøver ikke å kjøre dine spisesteder og treningsvaner.