5 effektive måter å behandle en tørr nese på

Behandlinger for den tørre nesen

Den kalde eller allergiske sesongen etterlater mange av oss et karakteristisk symptom, midt i ansiktet: den tørre nesen.

Mens en tørr nese er ubeleilig, kan mange rettsmidler som kurere det kan kjøpes i butikken eller på nettet, eller til og med behandlet med ting du allerede har hjemme.

Her er fem effektive hjemmemedisiner:

1. vaselin

Bruk fingrene til å bruke en liten mengde oljell på den indre fôr av nesen. Ikke bare er det bra å holde nesen hydrert, men det er også trygt forvaltet av mage i små mengder. Selv leppebalansen fungerer.

Prøv å ikke bruke denne metoden for ofte eller i lengre perioder og unngår å bruke for mye om gangen.

I sjeldne tilfeller kan det trenge gjennom luftrøret og lungene og føre til betydelige lungeproblemer. Hvis du har et eksisterende kronisk lungeproblem, kan du snakke med legen din før du prøver denne hjemmebehandlingen.

Finn oljelléen på nettet.

2. Luftfukter

Sove med en tørr tåke luftfukter i soverommet ditt kan hjelpe deg med å øke fuktighet på rommet ditt, noe som kan gi lettelse til nesene dine. Plasser luftfukteren i midten av rommet.

Et tips: Ikke pek det på møblene fordi overflødig fuktighet kan fremme veksten av former og skade treflatene.

Begynn å puste lettere ved å ta en her.

3. Nesespray

Nasal sprayer kan brukes til å våte nesepassasjer.

Salini Nasal Sprayer kan bidra til å fukte nesen mens de også kan rense støv, smuss og pollen. De kan også bidra til å lindre overbelastning.

Kjøp Nasal Bench Nasal Spray.

4. Våtservietter

Fukt et lommetørkle for ansiktet med vann med en sprøyteflaske og gni langs belegget av neseborene. Dette kan bidra til å forhindre tørrhet og # 8217; irritasjon.

Du kan også bruke babyservietter, designet for å rense sensitive områder uten å forårsake en «8217; overdreven tørking.

5. Damp eller badstue

En vanlig hjem ansiktsbehandling, damp, kan også bidra til å lindre tørr nese. Du kan til og med henge hodet ditt over en varmtvannsvask, men effekten av dampen varer ikke lenge.

Bonusforslag

I tillegg til å bruke fuktigheten i luften, sørg for at du hjelper kroppen din fra innsiden & # 8217;.

Drikk mange væsker som vann eller te, spesielt hvis du har tørr nese under forkjølelse, kan bidra til å fukte nesen fra # 8217; interiør mot utsiden.

Tørr neseårsaker

En vanlig årsak til tørr nese er nesen som skal blåses for ofte, både på grunn av forkjølelse og allergi. Den tørre nesen er også vanlig blant folket som bor i områder med tørk klima og røyking tobakk eller marihuana.

Den kroniske tørre nesen kan også skyldes noen medisinske forhold, for eksempel Sjogren syndrom.

Andre årsaker til nese tørrhet inkluderer infeksjoner, ernæringsmessige mangler og kronisk atrofisk rhinitt, en lang dato nasal betennelse på grunn av en ukjent årsak.

Den tørre nesen er også et vanlig symptom på noen legemidler, som antihistaminer og decongestants som brukes til forkjølelse eller allergi.

Den tørre nesen er et alvorlig symptom?

I tillegg til å være ubehagelig og smertefullt, er et tilfelle av tørr nese sjelden alvorlig. Nesen i nesen og brettet under er følsomme. Tørrhet og # 8217; Overdreven irritasjon kan forårsake sprekker og hudblødning.

Men hvis du har en tørr nese i mer enn 10 dager eller plakater tegn på infeksjon og # 8211; feber, sekresjon, blødende nese som ikke stopper og svakhet og er; Du bør umiddelbart kontakte legen din.