Ny behandling for endometriose: Hva er de siste nyhetene?

Beskrivelse

L’endometriose treffer et estimat 1 i 10 Kvinner. Hvis du bor sammen med endometriosen, kan du ta tiltak for å håndtere tilstands symptomer. Det er fortsatt ingen kur, men forskere jobber hardt for å studere endometriosen og hvordan det kan behandles på sitt beste.

I de senere år har et økende antall forskning undersøkt de mulige årsakene til endometriosen, de ikke-invasive metodene som brukes til å diagnostisere tilstanden og langsiktige behandlingsalternativer. Les videre for å lære om de siste fremgangene.

De siste nyhetene om behandling av endometriosen

Smertehåndtering er hovedmålet med de fleste behandlinger for endometriose. De anbefales ofte både smertestillende reseptbelagte legemidler og benk og hormonelle terapier. Selv operasjon er en «8217; behandlingsalternativ.

Ny oral medisinering

Sommeren 2018 godkjente Amerion (FDA) mat og legemiddeladministrasjon (FDA) den første antagonisten av den orale gonadotropinfrigivelsen (GnRH) for å hjelpe kvinner med moderat til alvorlig smerte på grunn av # 8217; endometriose.

Elagolix er A Daglig pille. Det virker ved å blokkere produksjonen av østrogen. L’østrogenhormon bidrar til veksten av endometrial arr og irriterende symptomer.

Det er viktig å merke seg at GnRH-antagonene i hovedsak setter kroppen i en kunstig overgangsalder. Dette betyr at bivirkninger kan inkludere tap av bein tetthet, varme eller tørke vaginale flushes, blant andre.

Kirurgiske alternativer og neste kliniske eksperimentering

De Endometrose Foundation of America Vurder Laparoskopisk Oscirmation Surgery Standard Gull for kirurgisk behandling. Linsen til’intervensjonen er å fjerne endometriære lesjoner ved å bevare det sunne vevet.

Kirurgi kan lykkes med å redusere smerten knyttet til endometriosen, observerer å gjennomgå På bladet Women’S Helse. Det er også mulig, med det forhåndsinstallerte samtykket, at en kirurg utfører en eksponering av excision for å behandle endometriosen som en del av samme fremgangsmåte for å diagnostisere tilstanden. EN 2018 Studio involverer mer enn 4000 deltakere funnet at laparoskopisk ekskisjon kirurgi også var effektiv i behandlingen av bekken smerte og symptomer på Dell’endometriose knyttet til tarmene.

En ny Klinisk eksperimentering I Nederland har det til hensikt å gjøre kirurgi enda mer effektiv. Et problem med dagens kirurgiske tilnærminger er at hvis skader på «8217 endometriose ikke er helt fjernet, kan symptomene komme tilbake. Når dette skjer, kan det være nødvendig å gjenta operasjonen;. Et nytt klinisk studio undersøker bruken av fluorescensbildet for å forhindre behovet for gjentatte kirurgiske inngrep.

De siste nyhetene om diagnosen av endometriosen

Fra bekkenet eksamener til ultralyd til laparoskopisk kirurgi, er de mest effektive metodene for å diagnostisere endometriosen invasiv nok. Mange leger kan diagnostisere endometriose basert på medisinsk historie og fysisk undersøkelse. Imidlertid er laparoskopisk kirurgi, som inkluderer innsetting av et lite kamera for å undersøke endometrial arr, fortsatt den foretrukne diagnosemetoden.

L’endometriose kan vare alle’7 og 10 År å diagnostisere. Mangelen på ikke-invasive diagnostiske tester er en av grunnene til hele denne tiden.

Dette kan endres en dag. Nylig har Feinstein Institute of Medical Research Scientists publisert en fil studere Dette antyder at tester på menstruasjonsblodprøver kan gi en praktisk og ikke-invasiv metode for å diagnostisere endometriose.

Forskere har oppdaget at menstruasjonsblodceller av endometriose har visse egenskaper. Spesielt inneholder menstruasjonsblod mindre uteriniske naturlige morderceller. Også en tendens til å ha stamceller med endret & # 8220; decidualization & # 8221; prosessen forbereder graviditeten livmor.

Videre forskning er nødvendig. Men det er mulig at disse markørene kan en dag gi en rask og ikke-invasiv måte å diagnostisere endometriosen.

Andre søk på # 8217; endometriose Alle’Horizon

Forskning om diagnose og behandling av endometriose pågår. Ved utgangen av 2018 har to viktige studier dukket opp, og en PO & # 8216; science fiction:

Celle omprogrammering

I en studere Northwestern Medicine, forskere fant at induserte pluripotent (IPS) stamceller kan være & # 8220; Reprogramme & # 8221; å bli til substitutt livmorceller. Dette betyr at livmorceller som forårsaker smerte eller betennelse kan erstattes med sunne celler.

Disse cellene er opprettet av tilførselen av IPS-celler. Dette betyr at ingen C’Det er en risiko for avvisning D’organ, som med andre typer transplantasjoner.

Videre forskning er nødvendig. Men C’er potensialet for celleterapi å være en langsiktig løsning for endometriose.

Genetisk terapi

Årsaken til’endometriose er fortsatt ukjent. Noen undersøkelser tyder på at undertrykkelsen av spesifikke gener kan spille en rolle.

Yale University Scientists har publisert en fil studere Finne at MicroNNA LET-7B & # 8211; En genetisk forløper som styrer genuttrykk og # 8211; Det er undertrykt hos kvinner med endometriose. Løsningen? LET-7B Administrasjon til kvinner kan bidra til å behandle tilstanden.

Hittil har behandlingen vist seg å være effektiv bare i mus. Forskere har sett gode reduksjoner i endometriære lesjoner etter å ha injisert i LET-7B-mus. Videre forskning er nødvendig før testing på mennesker.

Hvis genterapi viser seg å være effektivt hos mennesker, kan det være en ikke-kirurgisk, ikke-invasiv og ikke-hormonell måte å behandle endometriose på.

L & # 8217;

Selv om det ikke er noen kur mot endometriose, er det herdbart. Forskning på tilstand, behandlingsalternativer og ledelsen pågår. Hvis du er interessert i å lære mer, snakk med legen din. De kan svare på dine spørsmål og foreslå ressurser for å lære mer.