Anal kreft: årsaker, symptomer og behandling

COS’er anal kreft?

Når tumorceller dannes i godartede eller ondartede svulster i vevet i # 8217; en anal kreft har skjedd.

L’ANO er ​​åpningen i den nedre delen av # 8217; tarmene der fedåret kommer ut av kroppen. Anal kreft er sjelden, men når det oppstår, kan det spre seg til andre deler av kroppen. Noen ikke-kreftformige analkreftformer kan også bli kreft i løpet av tiden. Hvis du manifesterer en av følgende symptomer og risikofaktorer, snakker du med legen din om dine bekymringer.

Typer av anal kreft

Det finnes ulike former for anal kreft, hver definert av typen tumor som utvikler seg. En svulst er en unormal vekst i kroppen. Tumorer kan være godartet eller ondsinnet. Maligne tumorer kan spre seg til andre deler av kroppen over tid, hvis ikke behandlet. Eksempler på tumorer inkluderer:

 • Godartede svulster. Godartede svulster er godartede svulster. I # 8217; ano kan dette inneholde polypper, hudetiketter, granulære celletumorer og kjønnsvorter (condulomer).
 • Forkjøringsforholdene. Dette refererer til godartede svulster som kan bli ondt over tid, som er vanlig i intraepithelial anal neoplasma (AIN) og i anal skalert intraepithelial neoplasma (ASIL).
 • Spinocellulært karsinom. Squamous Cell Cancer er den vanligste typen anal kreft i USA. I følge American Cancer Society, Representerer 9 tilfeller av 10. Disse maligne tumorene i # 8217; anus er forårsaket av unormale skumle celler (celler som samvirker det meste av analkanalen).
 • Bowen sykdom. Denne tilstanden, også kjent som squamous cellekarsinom in situ, karakteriseres av unormale celler på analoverflatet stoff som ikke har invadert de dypeste lagene.
 • Basal cellekarsinom. Burocellulær karsinom er en type hudkreft som generelt påvirker huden som er utsatt for solen. Av denne grunn er det en veldig sjelden form for anal kreft.
 • Adenokarcinom. Dette er en sjelden form for kreft født fra kjertlene rundt # 8217; anus.

Hva forårsaker anal kreft?

Anal kreft er forårsaket av utviklingen av unormale celler i kroppen. Disse unormale cellene kan vokse ukontrollable og akkumulere, danne masser som kalles tumorer. Avanserte tumorceller kan metastastere eller spre seg til andre deler av kroppen og forstyrre normale funksjoner.

Det antas at anal kreft skyldes delvis av det menneskelige papillomavirus (HPV), en Seksuell overføringsinfeksjon. Det er utbredt i de fleste tilfeller av anal kreft.

Anal kreft kan også skyldes andre svulster i kroppen som sprer seg til analkanalen. Dette er når kreft utvikler seg først et annet sted i kroppen og metastatiserer seg i # 8217; anus.

Hva er symptomene på anal kreft?

Anal kreft symptomer kan lignes på hemorroider, Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS) og mange gastrointestinale sykdommer. Disse inkluderer:

 • Endringer i tarmvaner
 • Tynn
 • Blødning fra endetarmen
 • smerte, trykk eller dannelse av et knutepunkt i nærheten av # 8217; ano
 • eksos fra # 8217; anus eller kløe

Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaker et av disse symptomene, bør du gå til legen din for en evaluering. De kan ta tester for å diagnostisere disse symptomene tilhører.

Hva er risikofaktorene for anal kreft?

Bare om 0.2 prosent av alle mennesker i USA har risikoen for å bli diagnostisert en anal kreft på et tidspunkt i deres liv. Anal kreft kan forekomme i enhver person, men noen mennesker har større risiko for å utvikle den i forhold til andre. Risikofaktorer inkluderer:

HPV-infeksjon

L’HPV er en gruppe virus som passeres seksuelt og forblir i kroppen etter infeksjonen. L’HPV er tilstede i de fleste tilfeller av anal kreft. Det var også den ledende årsaken til livmorhalskreft før Dell’Introduksjon av PAP-rutinemessige testene.

Hiv

L’HIV eksponerer folk med større risiko for anal kreft på grunn av hvordan å kompromittere immunforsvaret.

Seksuell aktivitet

Å ha flere seksuelle partnere og å ha mottakelig analsex kan øke risikoen for å kontrahere anal kreft. Ikke bruk en beskyttende barriere, for eksempel kondomer, øker også risikoen for anal kreft på grunn av økt risiko for kontrahering L’HPV.

røyk

Røykerne er mer sannsynlig å utvikle Dell’anus, selv om de slutter å røyke.

Et svakt immunsystem

Et svekket immunsystem kan forlate kroppen din hjelpeløs mot anal kreft. Det er mer vanlig hos mennesker med HIV og folk som tar immunosuppressive midler eller som har hatt en organtransplantasjon.

Høy alder

De fleste tilfeller av anal kreft oppstår hos mennesker over 50 år, ifølge Mayo Clinic.

Som anal kreft er diagnostisert?

Anal kreft vises ofte med rektal blødning. Folk som lider av blødning, kløe eller smerte på og # 8217; anus går ofte til legen før anal kreft utvikler seg utover fase en. I andre tilfeller diagnostiseres anal kreft under eksamener eller rutinemessige prosedyrer.

Digitale rektale eksamener kan oppdage noen tilfeller av analkarsinom. Vanligvis er de en del av en prostata eksamen for menn. Manuelle rektale eksamener, hvor legen legger en finger i # 8217; anus for å føle tilstedeværelsen av knuter eller vekst, er vanlige i bekkenet eksamener for begge kjønnene.

Anal testpapir kan også brukes til å teste anal kreft. Denne prosedyren ligner en tradisjonell PAP-test: En lege vil bruke en stor bomullspinne for å samle celler fra Anal Coating. Disse cellene blir deretter studert for uregelmessigheter.

En lege kan også kjøre biopsien til et sett med celler eller vev for å teste anal kreft hvis A & # 8217 detekteres; anomali.

Hvordan anal kreft blir behandlet?

Det er ingen anal kreft kur, men mange som er diagnostisert, fortsetter å leve et sunt og affant liv. Avhengig av alder og kreftfasen er det flere behandlingsalternativer som leger kan tilby deg, alene eller i kombinasjon:

Kjemoterapi

Kjemoterapi kan brukes til å drepe kreftceller og hindre dem i å vokse. Det kan injiseres i kroppen eller tatt oralt. Analgetika kan også brukes intermitterende for å kontrollere symptomer.

Kirurgi

Lokal reseksjon kirurgi brukes ofte til å fjerne en svulst i # 8217; anus sammen med noen sunne vev rundt det. Denne prosedyren er mer vanlig med folk hvis kreft er på bunnen av # 8217; anus og har ikke spredt seg til for mange nærliggende strukturer. Det er best utført i tidlige svulster og små svulster.

Abdominoperatorineal reseksjon (AP) er mer invasiv kirurgi. Denne intervensjonen er reservert for folk som ikke har reagert godt på andre behandlinger, eller som er i en avansert fase. Det handler om å lage en gravering i # 8217; magen for å fjerne anus, rektum eller deler av kolon sigmoid. Siden denne operasjonen fjerner hele nedre del av mage-tarmkanalen, skaper kirurger en stomyk, som er en forbindelse fra mage-tarmkanalen til huden. En pasient som mottar en stomyk, må samle avføringen i en sekk.

Alternativ terapi

Strålingsterapier er vanlige for mange former for kreft, inkludert kreft Dell & # 8217;. Røntgenstråler og annen stråling brukes til å drepe kreftceller i kroppen, selv om de selv kan drepe det omkringliggende sunne vevet. Denne behandlingen er ikke invasiv og er vanligvis kombinert med andre behandlinger mot kreft.

Hva er utsiktene for anal kreft?

Mange mennesker er i stand til å leve et langt og sunt liv etter diagnosen. Tidlig diagnose er nøkkelen til vedvarende helse.

Sekund Nasjonale institutter av helse (NIH), Den femårige globale overlevelsesraten for personer med anal kreft er 66.9%, basert på dataene samlet fra 2007-2013. Også, folk med lokalisert anal kreft har en overlevelse av # 8217; 81.3%.

Hindre anal kreft

Det er ingen garantert måte å forhindre anal kreft, men det er noen måter å redusere risikoen for å kontrahere den:

Øv deg trygg sex

Du kan øve sikkert sex ved å begrense antall seksuelle partnere du har, ved hjelp av kondom under sex, unngår det mottakelige analsexet og sender til tester regelmessig for seksuelle overføringsinfeksjoner.

Slutt å røyke

Slutte å røyke og unngå passiv røyking når det er mulig. Hvis du trenger hjelp, her er noen forslag til å slutte å røyke.

Vaksinert

En serie med tre-dose HPV-vaksinasjoner er godkjent for både kvinner og menn i alderen 9 og 26 år. Denne vaksinasjonen beskytter folk mot noen typer HPVer som vanligvis forårsaker anal kreft.

Hvis du har stor risiko for anal kreft på grunn av andre faktorer, for eksempel familiehistorie eller alder, sørg for å diskutere dine bekymringer med legen din.