Nattblindhet: Årsaker, symptomer og behandlinger

COS’er nattblindheten?

Nattblindhet er en slags visjonsforstyrrelse, også kjent som Nictalopia. Folk med nattblindhet har synproblemer over natten eller i dårlig opplyste miljøer.

Selv om begrepet & # 8220; nattblindhet & # 8221; Implil som du ikke kan se om natten, dette er ikke tilfelle. Du kan ha større problemer med å se eller kjøre i # 8217; mørke.

Noen typer nattblindhet er behandlet mens andre nei. Kontakt legen din for å bestemme årsaken til ditt visuelle underskudd. Når du vet årsaken til problemet, kan du ta tiltak for å korrigere visningen din.

Hva skal du se etter

L’enkelt symptom på nattblindhet er vanskeligheten å se i mørket. Det er mer sannsynlig at du lider av nattblindhet når øynene dine går forbi et lysende miljø til en «8217; område av dårlig belysning, som når du forlater en solrik fortau for å komme inn i en liten opplyst restaurant.

Det er også sannsynlig at du har en dårlig syn mens du kjører på grunn av den intermitterende lysstyrken på frontlysene og gatelamper på veien.

Hva forårsaker nattblindhet?

Noen øyeforhold kan forårsake nattblindhet, inkludert:

 • Myopia eller sløret syn når du ser fjernt gjenstander
 • Katarakt eller krystallinsk tåke
 • Retitis pigmentosa, som oppstår når det mørke pigmentet samles i netthinnen og skaper en tunnelvisjon
 • Usher syndrom, en genetisk tilstand som treffer både synshøringen

De eldre har større risiko for å utvikle grå stær. Det er derfor mer sannsynlig å ha nattblindhet på grunn av katarakt i forhold til barn eller unge voksne.

I sjeldne tilfeller i USA eller andre deler av verden hvor ernæringsmessige dietter kan variere, kan vitamin A-mangel også føre til nattblindhet.

Vitamin A, også kalt retinol, spiller en rolle i å transformere nerveimpulser til bilder i netthinnen. Retina er et Lysfølsomt område på baksiden av øyet.

Folk som har bukspyttkjertelinsuffisiens, som personer med cystisk fibrose, har problemer med å absorbere fett og har størst risiko for å ha mangel på vitamin A fordi vitamin A er liposoluble. Dette setter dem med størst risiko for å utvikle nattblindhet.

Folk som har høye nivåer av glukose (sukker) i blod eller diabetes har også større risiko for å utvikle øyesykdommer, for eksempel katarakt.

Hva er behandlingsalternativene for nattblindhet?

Din oftalmolog vil ta en detaljert medisinsk historie og undersøke øynene dine for å diagnostisere nattblindhet. Det kan også være nødvendig å gi en blodprøve. Blodprøver kan måle vitamin A-nivåer og glukose.

Nattblindhet forårsaket av nærsynthet, katarakt eller vitamin En mangel er herdbar. Korrigerende linser, for eksempel briller eller kontaktlinser, kan forbedre myopi både dag og natt.

La legen din vite om du fortsatt har problemer med å se i svake lysforhold selv med korrigerende linser.

Grå stær

De uskarpe delene av krystallklaringen av øyet er kjent som katarakt.

Katarakt kan kirurgisk fjernes. Kirurgen erstatter det ugjennomsiktige linse med en gjennomsiktig kunstig linse. Din nattblindhet vil forbedre seg betydelig etter operasjonen hvis dette er den underliggende årsaken.

Vitamin A-mangel.

Hvis vitaminet ditt er lave, kan legen gi deg beskjed om vitamintilskudd. Få kosttilskuddene nøyaktig som angitt.

De fleste har ingen vitamin en mangel fordi den har tilgang til riktig ernæring.

Genetiske forhold

De genetiske forholdene som forårsaker nattblindhet, som pigmentosa-retinitt, kan ikke behandles. Genet som forårsaker at pigmentakkumuleringen i netthinnen ikke reagerer på korrigerende linser eller kirurgi.

Folk som har denne form for nattblindhet, bør unngå å kjøre om natten.

Hvordan kan jeg forhindre nattblindhet?

Du kan ikke hindre nattblindhet som er resultatet av fødselsskader eller genetiske forhold, som Ushers syndrom. Du kan imidlertid tilstrekkelig overvåke blodsukkernivået og følge et balansert kosthold for å få nattblindhet mindre sannsynlig.

Spis mat rik på antioksidanter, vitaminer og mineraler, som kan bidra til å forhindre katarakt. Velg også mat som inneholder høye nivåer av vitamin A for å redusere risikoen for nattblindhet.

Noen oransje matvarer er gode kilder til vitamin A, inkludert:

 • meloner
 • Søte poteter
 • gulrøtter
 • gresskar
 • gresskar
 • mango

Vitamin A er også i:

 • spinat
 • kål
 • melk
 • egg

Hva er det langsiktige perspektivet?

Hvis du lider av nattblindhet, bør du ta forholdsregler for å beskytte deg selv og andre. Avstå fra å kjøre om natten så mye som mulig til årsaken til nattblindhet er ikke bestemt og, om mulig behandlet.

Organiser din guide i løpet av dagen eller sørg for en passasje fra en venn, et familiemedlem eller en taxi service hvis du må gå et sted om natten.

Bruk solbriller eller en flaphatt kan også bidra til å redusere blendingen når du er i et lyst miljø, noe som kan lette overgangen i et mørkere miljø.