Barn forårsaker og rive behandlinger

Beskrivelse

Hvis du finner ut at barnet ditt har vandige øyne, kan det skyldes flere grunner. Dette symptomet, kalt Epifora, kan skyldes blokkert tåre, infeksjoner og allergier.

De forskjellige årsakene til å rive i øynene i nyfødte og barn krever forskjellige behandlinger. Noen krever en minimumshandling av foreldre, mens andre behandlinger inkluderer reseptbelagte legemidler eller til og med kirurgi.

Du bør alltid se barnets barnelege hvis du er bekymret for sønns vannrike øyne.

Årsaker til spedbarn

Vandige øyne kan være et symptom på mange medisinske forhold. En sannsynlig årsak til rive i nyfødte kan være blokkert av tårkanaler. Disse løser ofte seg selv.

Andre årsaker til rive i nyfødte og små barn inkluderer infeksjoner som konjunktivitt (rosa øye) eller til og med forkjølelse. Barnet ditt kunne også prøve øye tårer på grunn av irriterende stoffer eller høst.

Lacimal kanal blokkert

Barnet ditt kunne ha en blokkert tårekanal som forårsaker tåring. Denne tilstanden er ganske vanlig hos nyfødte, med en tredjedel av dem som de har tilstanden.

De blokkerte lakrimale kanalene oppstår når tårer ikke kan bevege seg fra øyelokkene i kanalene som dekker nesen. Dette får tårer å rive tilbake i øyet. Mange barn opplever dette fordi L’enden av lacrimal kanalmembranen åpnes ikke, eller fordi åpningen er for stramt ved fødselen. Tilstanden løser seg i 90 prosent av barn i den første bursdagen.

Andre årsaker til obstruerte tårer er mindre vanlige, men inkluderer:

 • Nasal polypper
 • Cyster eller svulst
 • Øye traumer

Du kan se symptomene på en tåret kanal som hindret umiddelbart etter fødselen eller innenfor de første månedene av barnets liv.

Andre symptomer på en obstruert tårkanal inkluderer:

 • Pus i øyet
 • Utvidede øyelokk og øyenvipper

Barnet ditt kunne ha en infeksjon på 8217; i relatert til en tåret kanal som er blokkert. Symptomene på Infeksjon, kalt Dacrystitis, inkluderer:

 • rødhet i # 8217; indre hjørne av øyet
 • Fremspring på siden av nesen som er øm eller hovent

Det er viktig å besøke en barnelege hvis du mistenker denne tilstanden i barnet ditt. Symptomene som er forbundet med en blokkert lakrimal kanal, kan sjelden være effektivt symptomer på spedbarn glaukom.

Kald

De vandige øynene til barnet ditt kan også være et symptom på en forkjølelse.

Barn er mer utsatt for kald enn voksne fordi de ikke har utviklet L’immunitet og ofte berører øynene, nesen og munnen, noe som forårsaker spredning av flere bakterier. Barnet ditt kan utvikle seg rive sammen med andre symptomer på forkjølelse som en lukket nese eller cola og nysing.

infeksjoner

Barnets vannrike øyne kan også skyldes en & # 8217;.

Konjunktivitt, også kjent som et rosa øye, kan forårsake rive. Dette kan forekomme hos barn når som helst. L’rosa øye oppstår når et virus eller, mindre vanlig, bakteriene kommer inn i øyet. Den konjunktivitt kan også skyldes irritasjon.

Symptomene på’rosa øye inkluderer:

 • røde øyne
 • Puffy øyne
 • Pus drenere fra øynene

Nyfødte er spesielt i fare hvis de utvikler rosa øye og blir ikke behandlet for lenge. En mor kan formidle en infeksjon til det nyfødte i fødselen, som Chlamydia eller Gonoré, selv om hun ikke har noen symptomer.

Hvis ditt nyfødte viser tegn på rosa øyne, kontakt lege umiddelbart. Legen vil se etter hevelse, rødhet og utvidet blodkar.

Allergier

Lacimosis og røde øyne kan være et symptom på allergisk konjunktivitt. Irriterende stoffer som pollen, støv og røyk kan forårsake en allergisk reaksjon på øynene.

Selv høfeber, kjent som allergisk rhinitt, kan forårsake rive. Andre symptomer for denne tilstanden inkluderer:

 • Cola og / eller kløe nese
 • nysing
 • Nasal overbelastning og postnasal drypp
 • opphopning
 • Trykk eller smerte i den hørbare kanalen

Årsaker til barnets vannaktige øyne

Små barn kan prøve å rive for mange av de samme grunnene til nyfødte. En tåret kanal istructed uløste av barndommen eller A’infeksjon eller allergi kan forårsake symptom.

Små barn er mest sannsynlig i forhold til eldre barn og voksne for å utvikle hyppige forkjølelser, noe som kan forårsake rive.

Behandle vandige øyne hos barn

Behandling for vannfulle øyne i nyfødte og små barn vil variere. Ofte er det ikke nødvendig å gjøre mye for å behandle vandige øyne, og symptomet vil løse seg selv.

I andre tilfeller kan det være nødvendig med et resept for å eliminere en infeksjon på 8217;. Eller barnet ditt kan trenge kirurgi for å løse en langvarig tårekanal.

Husholdningsartikler

Du kan vurdere hjemmelagde rettsmidler hvis en lege anbefaler dem, eller hvis sønns vannrike øyne ser ut som hvite og ikke irritert.

De blokkerte lakrimale kanalene kan løse seg selv, men legen kan anbefale å massere tårekanalen for å hjelpe ham med å åpne opp. Du kan massere babyens nese eksteriør (fra # 8217; øye alle’hjørne av nesen) med en ren pekefinger. Påfør et avgjørende trykk under massasjen.

Du kan også finne at forsiktig trykker en varm klut på øynene, bidrar også til å rense øynene dine og tilbyr barnets komfort.

For større barn kan tåre øyne forårsaket av kulde eller høstkuld reduseres til et minimum med benk-topp medisiner og allergi anbefalt av en lege.

Medisinsk behandling

De vandige øynene til barnet ditt kan be om medisinsk behandling hvis de er smittet eller om takrimasjonen fortsetter.

Låste tårkanaler kan noen ganger bli smittet og kan be om et antibiotikum for behandling. Disse kan administreres lokalt med en salve eller øyedråper, oralt eller til og med i noen tilfeller intravenøst ​​på sykehuset.

Konjunktivitt forårsaket av bakterier kan også be om antibiotika for å eliminere tilstanden fra barnets øye. En barnelege kan anbefale rining øyne med saltoppløsning for å eliminere øyeakkumuleringen i øyet.

Hvis barnets blokkerte tårekanal ikke løser alene, kan det hende du trenger et høyere nivå av medisinsk behandling. En lege kan anbefale Nasolacrimal kanalundersøkelsen. Dette betyr at legen legger inn en liten sonde gjennom babyens tårekanal i nesen for å forstørre passasjen. En lege kan være i stand til å gjøre det med en lokalbedøvelse for barnet ditt, eller det kan kreve den generelle anestesi.

Hvis undersøkelsesprosedyren ikke hjelper den blokkerte tårekanalen, kan barnet trenge en & # 8217;. Det finnes forskjellige typer prosedyrer. Mange har gjort det Lav komplikasjoner og krever ikke natthytte.

Når skal du se en lege

Kontakt straks en barnelege hvis din nyfødte utvikler seg, siden de kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, som det rosa øyet. L’nyfødt rosa øye forårsaket av en «8217; bakteriell infeksjon må behandles innen 24 timer etter utseendet på symptomene.

Du bør også konsultere en lege dersom følgende symptomer følger med barnets vandige øyne:

 • betennelse
 • rødhet
 • Gul eller grønn avløp
 • smerte
 • Endringer i strukturen i øynene eller øyelokkene
 • Følsomhet for lys
 • Kløe (barnet ditt kan ofte gni øynene sine)

Ta bort

Ulike forhold kan forårsake øye rive i nyfødte og barn. Noen som obstruerte tåre Dotti eller A’viral infeksjon kan løses etter tid med tiden. Andre årsaker kan be om en medisinsk behandling mer umiddelbar.

Du bør snakke med barnets lege for å diagnostisere tilstanden og starte passende behandling hvis sønns tårende øyne er ledsaget av andre symptomer eller hvis du er bekymret.