Hvit frakk syndrom: årsaker, behandling, diagnose og mer

COS’er hvitt skjorter syndrom?

Noen mennesker finner at deres blodtrykk er normalt hjemme, men øker litt når de er fra legen. Dette er kjent som White Coat Syndrome eller White Shirts Effect. Syndromet tar sitt navn fra leger og medisinsk personell som noen ganger bærer hvite oversikter i et profesjonelt miljø.

En sunn lesning av blodtrykk er ca. 120/80 mm Hg. Uansett ovenfor dette anses å være hypertensjon.

Hvit frakk syndrom kan lese blodtrykket høyere enn normalt og # 8217; Effekt er ikke alltid et mindre problem med’angst forbundet med legen. For noen mennesker kan hvite skjorter syndrom være et tegn på en mer alvorlig blodtrykkstilstand.

Hypertensjon fra hvite skjorter vs. hypertensjon

L’Hvit skjorter Hypertensjon er hypertensjonen som oppstår i legenes studie eller i et medisinsk miljø, men ikke i andre sammenhenger. L’Regelmessig hypertensjon er hypertensjonen som oppstår i mange scenarier, ikke bare i den medisinske.

Blant de med hypertensjon på legekontoret, 15 prosent 30 av dem kan faktisk ha høyt blodtrykk høyt blodtrykk. Eksperimentering av den hvite skjorter-effekten betyr ikke at du har en’mer generell hypertensjon.

På samme måte har noen mennesker med hypertensjon ikke alltid lider av hypertensjon i # 8217; legenes klinikk.

Denne andre tilstanden kalles maskert hypertensjon. Oppstår når du leser blodtrykket faller inn i et normalt intervall i legenes studie, men er høyere i andre innstillinger. Mer informasjon om å forstå lesing av blodtrykk.

Våre initiativer

Det er ikke uvanlig at folk auditioner litt og # 8216; av angst når de besøker et medisinsk kontor. Denne større angsten kan øke blodtrykkstallene.

L’Hvite skjorter hypertensjon forårsaker midlertidig blodtrykksøkninger. Selv om det kanskje ikke virker seriøst hvis det bare oppstår noen ganger, tror noen leger at den hvite frakkhypertensjonen kan være en forløper for ekte hypertensjon. Faktisk, en studere Han oppdaget at folk med hvit kappehypertensjon hadde økt risiko for:

  • slag
  • hjerteinfarkt
  • hjertefeil
  • Andre kardiovaskulære forhold

En annen studere Han fant ut at døden for hjertesykdom var sterkt forbundet med hvite skjorter hypertensjon.

Av disse grunner er det viktig å nå en diagnose og avgjøre om en høy blodtrykksbehandling er nødvendig.

Andre årsaker til hypertensjon

En lege i hvitt frakk er ikke den eneste årsaken til sporadisk hypertensjon. Noen mennesker opplever øyeblikk av økt blodtrykk på grunn av andre stressfaktorer, for eksempel arbeid, A’nødsituasjon eller manglende behandling av blodtrykksmedisiner i flere dager.

Spis mat med høyt natriuminnhold eller konsumere mye koffein kan også midlertidig øke blodtrykket midlertidig.

Selv om blodtrykket kan gå tilbake til normalt når utløseren er fjernet, er L & # 8217 økt blodtrykk fortsatt en grunn til bekymring. Den midlertidige økningen i blodtrykk, om det kommer fra en lege eller en annen årsak, kan forårsake spenning og skade på hjertet. Hvis denne midlertidige økningen i blodtrykket oppstår i lang tid, kan skade bli mer alvorlig.

Pass det hvite frakk syndromet

Å vite at blodtrykket ditt kan stige høyere i legenes studie, kan faktisk bli en profeti som remaverer for noen. Med andre ord kan bekymringen for å ha høyt blodtrykksavlesning faktisk forårsake en «8217, tilstrekkelig angst for å øke blodtrykket.

Før du kobler armbåndet for blodtrykk, må du holde disse forslagene i tankene for en normal lesing:

Slappe av

Hvis du føler deg engstelig eller bekymret når du setter deg ned for å måle blodtrykket, spør legen din eller alle «8217. Sykepleier å vente litt & # 8216; å roe.

Flytt til et annet område

Noen ganger er triageområdene i medisinske studier overfylt med folk og ansatte på kontoret. Spør om du kan flytte til et rolig område vekk fra alle de andre, slik at du kan få en mer nøyaktig måling.

Øv lettelse fra stress

Finn en teknikk som hjelper deg med å roe deg når du er engstelig eller stresset. For eksempel puster det dypt og puster ut sakte. Prøv noen av disse pustene før du leser blodtrykk. Recitere et dikt eller et vers i tankene dine kan hjelpe deg med å slappe av.

Endre samtalen

Snakk mens du måles, blodtrykket kan hjelpe deg med å distrahere deg selv fra testen og forbedre lesingen din. For andre, i stedet, sitte i stillhet uten å snakke kan være mer avslappende. Prøv forskjellige metoder for å se hvilke som fungerer for deg.

Hvordan diagnostisert L’hypertensjon?

Hvis du har høy blodtrykksavlesning, kan legen be deg om å gå tilbake for å sjekke blodtrykket igjen over noen få uker eller måneder. Du kan imidlertid prøve hvite skjorter hypertensjon.

For å unngå dette, kan legen foreslå at du bringer blodtrykksavlesninger vekk fra legenes studio. Av denne grunn har du to alternativer.

Først av alt, kan du kjøpe en blodtrykksmonitor hjemme. Besøk en’medisinsk utstyr selskap eller et apotek og be om hjelp for å finne riktig maskin og et passende armbånd. Hot-tilpassede mansjetter kan forårsake feil blodtrykksavlesninger. Med denne maskinen kan du foreta regelmessige avlesninger og registrere dem for legen din. Her er noen forslag til å måle blodtrykk hjemme.

Det andre alternativet er en ambulatorisk blodtrykksmonitor. Denne enheten er knyttet til deg og slitt i 24-48 timer. Holder oversikt over blodtrykk hvert 20-30 minutter under overvåkingsvinduet.

Begge disse testene kan hjelpe legen din til å se hvordan blodtrykket reagerer på dagens aktiviteter. Den polikliniske blodtrykksmonitoren kan foretrekkes fordi den kan utføre avlesninger under oppgaver, for eksempel L’Trening og søvn.

en studere har ikke funnet forskjeller mellom de to enhetene om nøyaktighet.

Behandling

Hvis blodtrykket fortsatt er høyt etter å ha avslappet, snakk med legen din på dine valg. De fleste leger vil ikke gjøre en diagnose av arteriell hypertensjon fra en høy lesing.

Reseptbelagte av et stoff for hyperthenship på høyt blodtrykksavlesning kan føre til alvorlige problemer, inkludert hypotensjon. L’hypotensjon oppstår når blodtrykket faller for mye. Du kan føle deg svak, bedøvet eller til og med besvimelse for lavt blodtrykk.

I stedet for å lage en diagnose, kan legen be deg om å komme tilbake igjen flere ganger i de kommende ukene for å overvåke tallene dine. Selvfølgelig kan dette få den hvite skjorter effekten igjen. Det er da at du skal snakke med legen din om andre blodtrykksovervåkingsalternativer.

Ta bort

Et besøk til legenes studie kan forårsake en midlertidig økning i blodtrykket. Det er ikke alltid et tegn på et større problem, men det er verdt å overvåke det.

Over tid øker midlertidig blodtrykk, både på legenes studie og i andre øyeblikk, kan skade hjertet ditt. Dette kan øke risikoen for mer alvorlige forhold.

Hvis du er bekymret for blodtrykkstallene dine, snakk med legen din. Sammen kan du finne en diagnose og bestemme den beste måten å behandle den på.