Remineraliserende tenner: 11 Effektive hjemmemedisiner for å prøve

Beskrivelse

Mineraler som fotball og fosfat bidrar til å komponere tennene emalje, sammen med bein og dentin. De forhindrer også karies og de tilhørende kariene.

Aldring, miste mineraler i tennene. Dette kan skyldes forbruket av sukkerholdige og syre matvarer. Det oppstår også når bakteriene akkumuleres i munnen. En gang emaljen eller # 8217; bein forsvunnet, ingen C’Det er måte å gjenopprette dem uten å erstatte tannen helt.

Du kan imidlertid hjelpe til med å reintegrere disse mineralene med livsstilsendringer og hjemmemedisiner før karies oppstår. Denne prosessen er kjent som remineralisering. Du kan også forstyrre demineralisering i sporene.

Snakk med tannlegen din av følgende behandlingsforanstaltninger for å bidra til å reminere tennene dine og bidra til å stoppe demineralisering. Demineralisering og remineralisering er korrelert og i konstant strømning.

1. Puss tennene dine

Vask tennene dine er viktig for å fjerne bakterier. Karies (også kalt dental karies) er hovedsakelig forårsaket av’Akkumuleringen av streptococcus mutander bakterier i munnen.

Ifølge en 2016 studio, Disse bakteriene overføres gjennom mat og drikke. Vask tennene dine regelmessig kan fjerne bakterier som kan føre til mineral tap og karies.

2. Bruk en fluor tannkrem

Ikke bare noen tannkrem vil fungere mot demineralisering.

De American Dental Association (ADA) Anbefaler en fluoridet tannkrem. Faktisk vil tannkremet ikke få ADA-akseptforseglingen med mindre den inneholder fluor.

Fluor tannkrem kan forhindre karies og kan til og med styrke tennene, noe som gjør dem mindre utsatt for det fremtidige tap av mineraler.

3. Sukker kuttet

Tannlegen din advarte sannsynligvis deg om sukker i det siste og med en god grunn. Sukkeret er høyt syre og interagerer med munnbakterier som bryter tenner emalje.

Men enda viktigere, en studie har oppdaget at større frekvens i sukkerforbruket har ført til demineralisering mer enn mengden sukker som forbrukes.

Med andre ord spiser du regelmessig sukkerholdige matvarer i små mengder, kan gjøre mer enn å spise av og til dessertbelastninger av sukker.

4. Tygge en sukkerfri tannkjøtt

Gummiens rolle i oral helse har blitt diskutert i flere tiår, men studier viser at sukkerfrie versjoner faktisk kan fremme remineralisering av tenner.

Ifølge en Eldre studio, Sukkerfri tannkjøtt bidrar til å fjerne sukker, plakk og karbohydrater fra tenner, oppmuntre til spyttkjertler til å produsere mer spytt.

Gummien kan også tjene som en barriere for å blokkere tapet av mineraler. Xylitol og sorbitol synes å være de mest lovende sukkerrediensene. For å samle fordelene med remineraliseringen av gummi uten sukker, ta hensyn til muligheten for å tygge etter eller mellom måltider.

5. Konsumere frukt og fruktjuicer i moderasjon

Selv om frukt er en del av et sunt og balansert kosthold, kan det også være svært surt. Noen av de verste skyldige er sitrusfrukter, som grapefrukt og appelsiner.

Fruktsyrer skaper en kalsium chelation prosess på tenner emalje. Dette betyr at syrer binder seg til fotball og striper den. Fruktjuicer er enda verre, siden de er svært sure og ofte inneholder tilsatt sukkerarter.

Den beste løsningen er å holde seg borte fra juice og spise syrefrukt bare av og til.

6. Få mer fotball og vitaminer

Mens fotball er naturlig produsert alle «8217; inne i tennene, er dette viktige mineralene fjernet fra syrer og bakterier over tid. Du kan erstatte fotball å spise matrike matvarer. For eksempel, En studie fra 2003 Han fant at å spise full fotballost kunne motvirke effekten av sukkerforbruket.

Hvis kostholdet ditt er mangel på fotball, snakk med legen din om mulig integrasjon.

TIL 2012 studie Han fant ut at 8217; å ta vitamin D-kosttilskudd kan bidra til å beskytte dem mot karies. Spør legen din eller tannlegen din om å ta vitamin D-kosttilskudd.

Du bør også snakke med dem om daglige multivitaminer for å være sikker på å ansette andre vitaminer som trengs for sunne tenner.

7. Reduser forbruket av meieriprodukter

Mens meieriprodukter kan være naturlige fotballkilder, kan laktose i tradisjonelle meieriprodukter øke surheten i munnen. Dette skyldes at laktose er en type sukker.

Du kan fortsatt utnytte fordelene med fotball ved å velge laktosefri melk eller velge en «8217 alternativ til melk som mandelmelk eller soya.

8. Vurdere probiotika

Når man vurderer probiotika for remineralisering, er det viktig å velge logger naturlig produsert i munnen. På denne måten erstatter du de gode bakteriene uten å introdusere potensielt skadelige stammer.

Følgende probiotika er potensielt nyttige for oral helse og remineralisering:

  • Bifidobacterium
  • Reuter
  • Rhamnosus
  • salivarius

Du kan finne probiotika i form av et supplement, og noen merker av yoghurt inneholder også probiotika. Du må ta dem hver dag for de beste resultatene.

9. Ansikt din tørre munn

Den tørre munnen oppstår når ikke C’det er nok spyttproduksjon. Saliva er ikke bare viktig for å holde munnen din rolig, men bidrar også til å forhindre karies.

Sekund Forskning 2016, Saliva er en integrert del av remineralisering. Saliva hindrer ikke bare kjeftens tørrhet, men inneholder også fosfat og fotball.

Hvis du har en tørr munn, snakk med tannlegen din av tygging og skyll dekk som du kan bruke til å øke spyttaktiviteten.

10. Reduser rik stivelsesmat

Mat rik på stivelse, som poteter, ris og brød, er rike på enkle karbohydrater. Disse øker mengden sukker filarious i munnen, som kan ødelegge tennene.

Imidlertid, andre a 2003 studie, Risikoen for karies har en tendens til å være større når de spiser mat som er rik på stivelse kombinert med sukker. For eksempel er sukkerholdig ris problematisk for tenner, men normal ris er ikke.

11. Drikk mer vann

L’Vannet fortsetter å være favorittdrink fra leger, ernæringseksperter og tannleger. Ikke bare er det naturlig uten sukker, men det bidrar også til å fjerne skadelige stoffer fra kroppen.

Skyll munnen med vann kan også bidra til å redusere demineraliseringen når du ikke har en tannbørste på fingertuppene. Denne teknikken kan være spesielt nyttig etter å ha spist syre eller sukkerholdige matvarer.

Selv om kaffe og te ikke er helt forbudt, gjør de lite for å reminere tennene. Videre kan disse stoffene være syre (spesielt kaffe). L’Lagt sukker kan forverre disse drikkene når det gjelder oral helse.

De brusene er også sure og inneholder ofte sukker, så de burde være begrenset.

Bunnlinjen

Tapet av mineraler er uunngåelig på grunn av elementene som tennene er utsatt for hver dag. Fra mat og drikke, til spytt og bakterier, er tennene dine utsatt for mye slitasje. Selv om tennene dine er bygget for å håndtere disse elementene, kan overdreven demineralisering muligens bruke dem.

Vedta tiltak for å reminere tennene og avbryte den nåværende demineraliseringen, sammen med regelmessige besøk fra tannlegen din, kan bidra til å holde dem sunne.