Transitional Tic Disorder: Årsaker, Symptomer og Diagnose

COS’er den forbigående nervøse tic?

Den overgangs-tiske lidelsen, nå kjent som foreløpig tic lidelse, er en tilstand som involverer fysiske og verbale tics. Den diagnostiske og statistiske håndboken, 5. utgave (DSM-5) har omdøpt denne lidelsen i 2013. En tic er en plutselig og ukontrollabel bevegelse eller lyd som avviker fra normale bevegelser av en person. For eksempel kan en person med IKT klandre øyelokkene raskt og gjentatte ganger, selv om ingenting irriterer øynene sine.

Hver person opplever IKT annerledes. De kan lide av ukontrollerte bevegelser eller lyder. IKT er vanlige hos barn og kan vare mindre enn et år. Et barn med forbigående Tic-forstyrrelser har fysiske tics eller åpenbare vokal. De American Academy of Child and Unianseri Psychiatry sier at IKT påvirker opptil 10% av barna i løpet av de tidlige skoleårene.

Den mest bemerkelsesverdige nervøse TIC er Tourette syndromet, hvor fysiske og verbale tics oppstår i samme individ, ofte på samme tid. Selv den forbigående TIC innebærer begge typer, men oppstår ofte individuelt.

Hva forårsaker den forbigående nervøse IKT?

Årsaker til tic-forbigående er ikke kjent. Som Torette-syndrom og andre IKT-forstyrrelser, en kombinasjon av influensafaktorer.

Noen undersøkelser indikerer at IKT-forstyrrelser kan bli arvet. En genetisk mutasjon kan forårsake Torette syndrom i sjeldne tilfeller.

Anomalier i hjernen kan også være ansvarlig for tic lidelser. Disse anomaliene er årsaken til andre mentale forhold, som depresjon og underskuddsforstyrrelse av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD).

Noen undersøkelser tyder på at den overgangs-tiske lidelsen kan være koblet til nevrotransmittere. Neurotransmittere er kjemikalier i hjernen som overfører nervesignaler til celler. Imidlertid tilbyr ingen studie en komplett test av rollen som spilles av neurotransmittere. Narkotika for behandling av overgangs tic lidelse Alter neurotransmitternivåer.

Hva er symptomene på overgangs tic lidelse?

IKT-forstyrrelser inkluderer Tourette syndrom, den kroniske motoren eller stemme-tic-lidelsen og forbigående tic-lidelse. Legen kan diagnostisere IKT-lidelse som ikke-spesifikk hvis symptomene ikke passer akkurat i en av disse kategoriene.

IKT er ofte forvirret med nervøs oppførsel. De intensiverer i stressperioder og forekommer ikke under søvn. IKT skjer gjentatte ganger, men vanligvis har de ikke en rytme.

Folk med IKT kan ukontrollable øyenbrynene, heve skuldrene dine, åpne neseborene eller stramme knyttneve. Disse er fysiske tics. Noen ganger kan en TIC få deg til å fjerne halsen gjentatte ganger, klikk på språket eller lage litt støy, som en grunt eller en stønn.

Hvordan diagnostisere den overgangs-tiske lidelsen?

Det er ingen ufeilbarlig test for å diagnostisere den forbigående tic-lidelsen og andre IKT-forstyrrelser. De er vanskelige å diagnostisere, siden noen ganger er IKTs forbundet med andre forhold. For eksempel kan allergier være årsaken til en gjentatt sniff eller nese sammentrekninger.

Hvis du har IKT, vil legen din starte din medisinske vurdering ved å utføre en fysisk undersøkelse (særlig en nevrologisk undersøkelse) og fullfører medisinsk historie. Dette vil bidra til å ekskludere en underliggende medisinsk tilstand som en årsak til symptomene.

Legen din må kanskje bestille andre tester, for eksempel TC-skanninger av hjernen og blodprøver, for å avgjøre om IKT er et symptom på noe mer seriøst, som Huntingtons sykdom.

Det er nødvendig å tilfredsstille alle følgende forhold for å motta en overgangsdiagnose av IKT:

  • Du må ha en eller flere tic-motorer (hvordan å slå øyelokkene eller heve skuldrene dine) eller vokaler (hvordan å mumle, rydde halsen eller skrike et ord eller en setning).
  • IKT må forekomme i mindre enn 12 påfølgende måneder.
  • IKT må starte før 18 år.
  • Symptomer må ikke være et resultat av narkotika eller narkotika eller en annen medisinsk tilstand som Huntington eller L & # 8217 sykdom; post-viral encefalitt.
  • Du trenger ikke å ha Torette syndrom eller andre tic-motorer eller kroniske vokalforstyrrelser.

Hvordan den forbigående tic-lidelsen blir behandlet?

Transitional Tic Forstyrrelser hos barn forsvinner ofte uten behandling. Det er viktig at familiemedlemmer og lærere ikke refererer til den tiske oppmerksomheten. Dette kan gjøre barnet mer bevisst og forverre sine symptomer.

En kombinasjon av terapi og narkotika kan hjelpe i situasjoner der IKT påvirker arbeidet eller skolen. Fordi stress kan bli verre eller øke IKT, er teknikker for å kontrollere og håndtere stress viktig.

Behavioral kognitiv terapi er også en nyttig måte å behandle IKT-lidelser på. I løpet av disse øktene lærer en person å unngå selvdestruktiv handlinger ved å kontrollere sine følelser, atferd og tanker.

Narkotika kan ikke helbrede IKT-forstyrrelser, men kan redusere symptomene for noen mennesker. Legen kan foreskrive et stoff som reduserer dopamin i hjernen, som haloperidol (Haldol) eller Pimozid (ORAP). Dopamin er en nevrotransmitter som kan påvirke IKT.

Legen din kan også behandle din IKT-lidelse med antidepressiva. Disse stoffene bidrar til å behandle symptomene på angst, tristhet eller obsessiv-tvangssykdom og kan hjelpe med komplikasjonene av forbigående tic-lidelse.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Noen ganger bor med en overgangs tic lidelse kan være frustrerende. Imidlertid er tilstanden håndterbar med tilstrekkelig behandling. Prøv å holde stress på rimelige nivåer for å redusere symptomene. Terapi og narkotika kan bidra til å lindre symptomene i noen tilfeller.

Foreldre til barn med forbigående tic-lidelse spiller en viktig rolle i å gi følelsesmessig støtte og bidra til å sikre at utdanningen til barna ikke føler.

Generelt forsvinner jeg tics etter noen måneder. Forskning & # 8211; Undersøkelser Det ser ut til å indikere at barn som lider av IKT som ikke var mer enn et år siden, har et gunstig perspektiv. Disse barna har imidlertid bare en mulighet for å holde seg helt uten IKT i de neste 5-10 årene.

Foreldrene skal holde D’øye endringen av symptomer uansett. I noen tilfeller kan den overgangs-TIC-forstyrrelsen utvikle seg i en mer alvorlig tilstand, for eksempel Tourette Syndrome.